Re: Belváros, Nagykörút, 82nm-14.99MFT
zeeh_ Előzmény: #337205Szerintem legalább 2 ciklus kell ahhoz, hogy ebből a helyzetből kitörés legyen és akkor mindent nagyon jól kell csinálnia a jelenlegi kormánynak. Jó esetben szvsz a ciklus végére már lehet némi javulást tapasztalni. Ha jól csinálnák a dolgokat, 5-6 év alatt nagyot fordulhatna a helyzet, lásd Szlovákia, ahol Mikolás Dzurinda tényleg a béka feneke alól hozta vissza Szlovákiát.
Akinek nem sürgős a lakás vétel, szerintem várjon, mert 1 év múlva még alacsonyabbak lesznek az árak. Sok devizahiteles fogja megszívni, akik erejükön felül vettek fel hitelt, mert akkor az volt a trendi, aki minimum 20-30 évre adósodik el. Én spec. inkább lennék albérletben még x évet, ha nincs meg a lakáshoz szükséges lóvé, mint 20-30 évig tartozzak egy nyamvadt banknak, ami még hitel nélkül is ott próbál meg lehúzni, ahol csak tud.
A sok adós lakását a piacra fogják önteni. Lehet itt akármilyen eszközkezelő vagy bank, nem hiszem, hogy a bankok inkább ülni fognak x évig rengeteg ingatlanban ahelyett, hogy megszabadulnának tőlük és a pénzükhöz jutnának.