Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#330498 gentlemanus Előzmény: #330487

:)

Ezt mondom már én is mióta.

Na végre, hogy már tőled is ezt hallom, hogy Erdélynek, Felvidéknek, Kárpátaljának, Délvidéknek, Őrvidéknek haza kell térnie.

:D

Nem tudom ??? Én 3 pill…

#330497 Gmaci

Nem tudom ???

Én 3 pilléren álltam

1. állami nyugdíj

2. kötelező magánnyugdij 30 %-át elvesztettem 2008-2009-ben

3. Önkéntes nyugdíj 15 évi befizetés 15 % maradt meg

Egy biztos az állami nyugdíj, inkább segélynek nevezném (mert nem vok a kiváltságosok között)

ÉS a három gyerek, aki talán el tud tartani öreg koromra (ez talán a legbiztosabb befektetés ???)

#330494 filter Előzmény: #330493

Az szja-at csak azért hoztam fel, mert elég nagy hiányt üt a ktg.vetésben, ráadásul csak a magas jövedelműeknek kedvez, nem igazságos.

A törvény szerint, szerint kivezetik 2013-ra az adójóváírást teljesen.

Lehet a bérkalkulátorral kalkulálni, kinek mennyi fizetése lesz akkor.:)

#330493 banyaiz Előzmény: #330492

Szja csökkentéssel nem lenne bajom, ha mellette lenne 20 kiadáscsökkentő, rendrakó lépés.

Mindegy

" Hallgass paraszt nem tereád bízták az ország dolgát"

Volt bennem egy reménykedés minden tapasztalatom ellenére 2/3-ad miatt hátha. Ha nem, nem , nem erőszak. :)

#330492 filter Előzmény: #330490

Hát mondasz valamit, ezen már elgondolkodtam én is.

Tényleg már arra ösztönzik az embert, hogy menjen el külföldre.

Ha én ezt előre tudom.....

A "kis" szja. csökkentésről persze nem tudnak lemondani.....

#330490 banyaiz Előzmény: #330488

Arra játszunk, hogy az EU-ban úgyis bajok vannak nem fognak velünk szórakozni. Mikor ilyeneket hallok , hogy a népet ez a kormány nem fogja sarcolni és egyéb komcsi propagandának beillő dumák és blablabla legszívesebben egy baseball ütővel verném szét a Tv-t, egy ilyen nyugdíjpénztári lépéssel több kárt okoznak közvetve közvetlenül az embereknek mintha rájuk nyomnának még 3 adót. :) Kell a maszlag, de ennyire. No mindegy majd halászunk a zavarosban leszarom, nem ér annyit idegeskedjek miatta. Mindenesetre azon elgondolkoztam nem ártana számlát nyitni külföldön , mielőtt a forradalmi lendületben megtetszenek azok is.

Üzenem az összes jobbold…

#330487 -sabe

Üzenem az összes jobboldalinak:

NEM, NEM, SOHA!!!

#330485 banyaiz Előzmény: #330484

Na igen, sikerült olyan bevételekre építeni amiknek a jogszerűségét elég sok fórumon lehet támadni. Ha nem is semmisítik meg lehet vele állandóan paráztatni a népet, elemzőket stb. Ekkora rizikót felvállalni feleslegesen, mert a fájdalmas lépéseket úgysem kerülhetjük el, csak addig még lehet jópofizni egy kicsit.

#330484 filter Előzmény: #330481

Nekem meg már egy kicsit előbbre jár az agyam......mire fog épülni a ktg. vetés, ha.......

A potyautasokkal meg az a baj, hogy van pénzük megfizetni azt a bizonyos %-ot, míg a betegeknek nincs.

#330483 banyaiz Előzmény: #330481

Illetve helyesbítek, már nem sok minden értelmes dolgot várok, látva eddigieket, ha mégis történne ilyesmi akkor az bónusz. :)

#330481 banyaiz Előzmény: #330467

Rengeteg potyautas van minden rendszerben. Ki kell takarítani onnan őket sürgősen, különben vicc az egész "nyugdíjmegmentés" mondjuk így is.

Kb 3000 milliárd vagyon van mnyp-ben, ez 13 év felhalmozása, évente az Mnyp tagok kb 360 milliárd Ft-ot fizetnek be 8%-al, a kassza hiánya kb 800 milliárd, bár már ebben elbizonytalanodtam mert naponta új számokat hallok. Akkor ha mindenki visszalép és minden változatlan akkor csak kb 500 milliárd lesz a hiánya, volt egy járulék emelés 0,5%, viszont cserébe adtak valami kedvezményt is mindegy ezekkel nem számolok, szóval ha minden marad akkor a 3000 milliárd 1x éves megtakarításokat feléljük 5-6 év alatt , és ugyanott vagyunk mint előtte csak éppen ugrott ez a pénz. Várom a fájdalmas intézkedéseket nem ezt az egyik zsebből tegyük a másikba játékot, és időhúzást.

#330477 filter Előzmény: #330474

Látod ezt én másképp tudom.....sok olyan rokkant, beteg embert tettek ki az ellátásból, aki valóban beteg, az elmúlt évben negyedévente 12 ezret kb.. A csalókat meg bent hagyták.

Történetesen ezek az emberek, akik előtte 100% rokkant-ról kaptak 45-öt, most az életben maradásért küzdenek. Nekem ez a szomorú....meg az, hogy a média ezeket az eseteket nem mutatja sajnos.

#330474 Csokigyáros Előzmény: #330467

azt nem tudom, de azt tudom, hogy itthon kb. négyszer-ötször annyi a rokkantnyugdíjas (természetesen 1000 lakosra számítva), mint a környező országokban... ez szomorú...

#330467 filter Előzmény: #330458

Hány százalék lehet az össz. nyugdíjasból???

Nem is csoda, hogy hiány van a kasszában.

Még a takarítónő is beleszámít....tudok ilyenről.....ugyan úgy megkapja a kedvezményt.

#330463 banyaiz Előzmény: #330460

Felháborítónak tartom, egy kivétellel, aki kommandós volt ott tényleg nem szerencsés 45-50 felett. Pl egy mesterlövésznek , ha kicsit romlik a szeme stb. De egy utcai rendőrnél vicc kategória vsz.

Akpo7: jó kérdés. :) Ezeknek a tisztázását várnám én is, és ha nem akar bezárni akkor is miért ne lehetne kivenni onnan a pénzt ha maradsz, hiszen már kizártad magad a rendszerből :)