van rá esély... szvsz akkor megkapod a portfóliódat... legfeljebb leadózol utána :)
van rá esély... szvsz akkor megkapod a portfóliódat... legfeljebb leadózol utána :)
Ez a tema mindig is szurta a szemem es fogja is meg egy darabig...
Mas: Akkor mi van, ha maradni akarok, de a valaszok utan a penztar azt mondja, nem uzemel tovabb mert nem maradt eleg ugyfel v. barmi mas indokkal be akar zarni?
ja az én haverom 36 éves, és januártól védett korban van... azt mondja ő már 2 éven belül nyugdíjas lesz... röhej...
Ez is röhej 20 év után nyugdíjba rendvédelmi dolgozók, nem mernek hozzányúlni már mióta.
Ebbe ha jól tudom suli is beleszámít szóval ez inkább 16 év aktív szolgálat és kb 40 éves életkor. Negyven éves korában valaki már nem rendőrködhet? Meg kellene követelni tőlük egy aktív testedzést, stb és akkor talán még 40 évesen is tudnának üldözni valakit aki nem járókerettel jár. :) Van egy ismerősöm ő a rendőrségen belül a postát viszi, de hivatalosan rendőr, kb 3 éve van még nyugdíjig de nincs 40 éves. No komment.
"A rendvédelmi szervek fegyveres dolgozói húsz év szolgálati viszony után korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba. Sok vita volt erről az elmúlt években, szerintem megérdemlik. Az ehhez szükséges többletjárulékot a munkáltatójukat (rendőrséget, honvédséget, pénzügyőrséget) felügyelő minisztériumok fizették be minden évben a költségvetésbe. Eddig. Jövőre ugyanis már egyetlen fillért sem kell átutalniuk az obsitosok plusz nyugdíjára. A Napi Gazdaság a költségvetés tervezetében felfedezte, hogy a fedezet az általunk eddig összegyűjtött nyugdíjmegtakarítás lesz."
Tudom, napi gazdaság... :-)
"Nagy Csaba, aki az OTP Pénztárak vezetője egyéb fontos elfoglaltságával indokolta a lemondását, azonban a Napi Gazdaság elemzője úgy látja, hogy az OTP elnöke nem akarta, hogy a bank neve gyakran elhangozzék a jövőben várhatóan elmérgesedő nyugdíj-vitában. Azaz a legnagyobb magánnyugdíjpénztár, amelyet összegszerűen a legnagyobb veszteség ér, nem akarja felemelni a szavát kisemmizett tagjaiért."
OTP-s vagyok, jippijééé...... :-/
Mondanám azt, hogy aki hülye haljon meg, de ha elképzelem, hogy így eltűnne több évtizednyi munkám :-/
szerintem Csokigyáros nem attól fél, hogy nem kapna semmi állami nyugdíjat, hanem inkább a körülmények és a számok miatt aggódik, de inkább válaszoljon ő... :)
minél idősebb vki, annál inkább feledékenyebb lehet....
Csak nehogy mi is így járjunk: :))
http://penzcentrum.hu/cikk/1026056/1/orulet_oda_lett_a_bizalmatlan_nyugdijas_minden_keszpenze
Gondolom azért őt választották a posztra, olyan ember aki ért hozzá nehezen bírná ezt a sok sületlenséget.
Filter: mondasz valamit, tényleg nem érdemes sok idő van még január végéig. :)
Szerintem nem érdemes most gondolkodni.......
Kolláth szerint burkolt államosítás folyik, alanyi jogoktól fosztják meg a munkavállalók egy részét.
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=466302&place;=
Ezt érdemes elolvasni. Azt mondja ez a jó ember, hogy ösztönözni akarja a Kormány az öngondoskodást. :))) Van humorérzéke a csókának.
A másik , hogy a nyugdíjkassza hiánya egyre nagyobb ezekben a cikkekben, eredetileg 500 milliárdról olvastam, utána jött a 800, most meg már 900-at emleget. Ez így folytatódik jövő január végére nem lesz elég a 3000 milliárd sem. :) Úgy látom a számokkal kicsit hadilábon áll miniszter úr.
Azon is gondolkoztam , erről nem nagyon esik szó, hogy aki nem lép vissza államiba az kiírja magát a nemzeti nyugdíjközösségéből. Akkor viszont az Mnyp-n lévő pénzével ezentúl szabadon rendelkezik? Mert az lenne logikus, ha már nem része a nyugdíjrendszernek akkor ezt a pénzt kivehetné Mnyp-ből. Erről nem beszélnek a forradalmárok, gondolom ez még nincs kitalálva, de milyen alapon kötelezik azt aki marad Mnyp-ben, hogy a pénzét ott kell tartania nyugdíjas koráig miközben már nem is része a nyugdíjrendszernek. :) Ha ki lehetne venni elgondolkoznék a maradáson, kivenném a lóvét aztán előbb-utóbb talán valamilyen bíróság megsemmisíti ezt az egész törvényt és mégis jár az állami nyugdíj azoknak akik nem léptek vissza. Jó elég veszélyes játék lenne. :)
A másik, hogy államinál, ha jól tudom van egy minimum szolgálati év, és egy korhatár a jelenlegi szabályozásnál. Ha jól emlékszem legalább 10 , vagy 15 szolgálati év, és 62, vagy 65 éves kor ennek utána kell még néznem. De aki ezt már most elérte mármint a minimum szolgálati évet annak az eddigi befizetései után csak kell adjanak állami lóvét ha eléri a korhatárt még akkor is ha marad Mnyp-nél. Bár ez is zavaros most még nekem, és 3x év alatt még 126 x megváltozhat. Feladják a leckét rendesen.
kiszámoltam érdekes...
nekem 50% állami és 50% mnyp jött ki a jelenlegi adatokkal. (120k + 120k)
hát (amennyiben nem változtatják meg a törvényt, ami ugye kizárt) akkor a te példádban:
25 év alatt havi 20k megy mnyp-be, ez hozammal együtt cca. 6-6,5 MFt... ha ekkor 10 éves nyugdíjjal számolsz, akkor ez havi 50k nyugdíj... de ez így elég leegyszerűsített, ráadásul ha már csak 25 évvel kalkulálsz, akkor min. 15 év ledolgozott van mögötted, amiből szvsz. kb. ugyanennyi állami nyugdíjjal kalkulálhatsz... hiszen az eddigi nem vész el...
hu hirtelen beütöttem. Nagyon nem mindegy.....
mondjuk változatlan feltételekkel kalkulál....
amik már most nem igazak....
ez még jobb...