Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

banyaiz Előzmény: #330432

Azon is gondolkoztam , erről nem nagyon esik szó, hogy aki nem lép vissza államiba az kiírja magát a nemzeti nyugdíjközösségéből. Akkor viszont az Mnyp-n lévő pénzével ezentúl szabadon rendelkezik? Mert az lenne logikus, ha már nem része a nyugdíjrendszernek akkor ezt a pénzt kivehetné Mnyp-ből. Erről nem beszélnek a forradalmárok, gondolom ez még nincs kitalálva, de milyen alapon kötelezik azt aki marad Mnyp-ben, hogy a pénzét ott kell tartania nyugdíjas koráig miközben már nem is része a nyugdíjrendszernek. :) Ha ki lehetne venni elgondolkoznék a maradáson, kivenném a lóvét aztán előbb-utóbb talán valamilyen bíróság megsemmisíti ezt az egész törvényt és mégis jár az állami nyugdíj azoknak akik nem léptek vissza. Jó elég veszélyes játék lenne. :)

A másik, hogy államinál, ha jól tudom van egy minimum szolgálati év, és egy korhatár a jelenlegi szabályozásnál. Ha jól emlékszem legalább 10 , vagy 15 szolgálati év, és 62, vagy 65 éves kor ennek utána kell még néznem. De aki ezt már most elérte mármint a minimum szolgálati évet annak az eddigi befizetései után csak kell adjanak állami lóvét ha eléri a korhatárt még akkor is ha marad Mnyp-nél. Bár ez is zavaros most még nekem, és 3x év alatt még 126 x megváltozhat. Feladják a leckét rendesen.