Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Libázás mellett olvasgas…

#330361 RemegoKez

Libázás mellett olvasgassunk is:

Adózniuk kell a "nyertes" pénztári átlépőknek

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/adozniuk_kell_a_nyertes_penztari_atlepoknek.142070.html

A kormány nyugdíjvédelmi megbízottja az MTI tudósítása szerint elmondta: a kabinet "eltökélt szándéka volt", hogy a reálhozamot adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül lehessen felvenni, egy összegben. "A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges, illetve igazságtalan lenne, ezért a többi tőkejövedelemhez hasonlóan fog adózni, vagyis a 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó alá fog esni" a reálhozam - közölte Selmeczi Gabriella.

Re: nincs cím

#330360 gentlemanus Előzmény: #330334

filter, megvizsgálnám én azt a szaldót, hogy mennyit kellett nekik beruházni az állami támogatások, meg az 5 éves adómentesség levonása után.

SZJA csökkentésről az a véleményem, hogy Orbán szívügye volt az SZJA csökkentés. Én becsülöm azért, hogy keresztülvitte az akaratát, mert ezzel többszáz milliárd forint marad az szja fizetők zsebében. Igaz, bele lehet kötni, hogy miért fizessen százalékosan ugyanannyi adót egy gazdag, mint egy szegény ember.

Nézd, azon el lehet vitázni, hogy ez az új szja adórendszer mennyire igazságos vagy nem, de a röhej pont az, hogy a többsávoshoz képest ez az adórendszer inkább az igazságos a tekintetben, hogy a jövedelme alapján mindenki ugyanannyit fizet százalékosan, aki kevesebbet keres, kevesebb adót, aki többet keres, több adót.

Az MNYP átlépésre sajnos nem lehet önkéntes lehetőséget adni, mert akkor az egész szándéknak nincs értelme a nagy időveszteség miatt. Két hónap alatt ezt el lehet dönteni. És csinálni kell, menni előre. Való igaz, az ígéret arról szólt, hogy megóvják őket, de az EU annulálta ezt a szándékukat ( nemhiába mondta az egyik külföldi alapkezelő, hogy az EU a saját rugalmatlanságának köszönhet mindent ).

#330359 banyaiz Előzmény: #330358

Nyugodt lennék , ha ő venné át az irányítást. Megszűnne ez a sok eszetlen handabandázás, ilyen Matolcsy félék eltűnnének. Külföld felé is hiteles ember. Szerintem jó választás lenne, bár hülye lenne elvállalni. Inkább halászgat a zavarosban.

Filter: biztos tudott eléggé kormányközeli ahogy nézem, bár, hogy mit gondol róla az más kérdés, arra kíváncsi lennék

..

#330358 Kissherceg Előzmény: #330355

nahh.. sanyit biztos ne, azaz ember egy katasztrófa volna sztm. Jó manager,de legyen inkább HR-es, mert csak csapatot tudott maga köré építeni.. vagyonát otp ügyfelek finanszírozták...

Re: Egyenleg.

#330357 Amatoregy Előzmény: #330341

Na ez meg hülyeség amit irtam. Igaz amikor olvastam egy hirt, akkor még igaz volt, de elolvastam egy másikat és hülyeség lett...

Lassan minden hozzászólásunk erre a sorsra jut. Irunk valamit, másnapra meg értelmét veszti mert új helyzet van....

#330356 filter Előzmény: #330355

Tudott az egészről már jó ideje......

Lemondott a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke

Lapunk információi szerint lemondott a magán-nyugdíjpénztári szektor száz százalékát tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség elnöki posztjáról Nagy Csaba, aki egyben az OTP-pénztárak vezetője.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20090129-argentina-gazdasagi-es-penzugyi-valsag.html

Ezért volt a csere.....

#330355 banyaiz Előzmény: #330351

Még egy jelöltemet kihagytam a posztra aki viszont a legjobb lenne Csányi.

Viszont neki több esze van, minthogy ilyen társaságban leégesse magát. Most nagyon csendben van, gondolom nem akar széllel szemben pisilni. Azért négyszemközt szólhatna Orbánéknak , hogy vegyenek vissza a lendületből.

Re: "Hozzászoktál ahhoz, hogy válságban élj" - az argentin lecke

#330354 filter Előzmény: #330335

Nálunk ez most a gdp 3%-át kitevő adócsökkentésre megy....

#330353 Kissherceg Előzmény: #330349

sztm járai ritka egy nagy szar ember... CIGgel átkúrta a kisbefektetőket, meg mutyizta magának, hogy jól jöjjön ki a szabály változásokkal, aztán 4 szeresére emeltette szaros 200k-s fizetését... hányás...

#330352 Csokigyáros Előzmény: #330349

a kelet-magyarországi libatenyésztők semmit nem tudnak Bajnairól... csak társítják valamihez, mert mindig meg kell személyesíteni a problémát...

a jegybank elnök fizetését az előző Orbán-kormány óta nem emelték tudtommal...

mégegyszer megjegyzem amíg szavaztam mindig a fideszre húztam a voksot, már az első alkalommal is...

#330351 banyaiz Előzmény: #330349

De ki találta ki hogy ennyi legyen Simor fizuja, annak idején a Fidesz mikor Járai volt az Mnb élén, na erről ennyit. Bajnainak lehet sok mindent a múltjából előszedni, de ennek ellenére azt mondom jobb lenne erre a posztra, bár azzal , hogy Matolcsynál jobb lenne , nem teszem túl magasra a mércét. Bokrost pedig mindig is komáltam, nagyon jó szakembernek tartom. Sajnálom , ha csalódást okoztam. :)

Filter: Nagy Annát meg sem akartam említeni, jó ő csak szóvivő, de amit néha gazdasági kérdésekben összehord, hát a maradék hajam égnek áll .D

#330350 filter Előzmény: #330319

Teljesen igazad van.

"Kósa , Szíjjártó , Matolcsy stb: Kósa , és Szíjjártó szövegeiből a számomra egy gazdaságilag nem képzett igen egyszerű ember képe rajzolódik ki, Matolcsyéból pedig egy kapkodó, igen zavaros, ahogy többször is megfogalmaztam elmebeteg képe. Sajnos. Mint már ezt is többször írtam ilyen szövegekkel egy lovaskocsi irányítását sem bíznám rájuk nyugodt szívvel."

A fentiekhez még a Nagy Annát is beveheted.

A legutóbbi közleményében a nyugdíjemeléssel kapcsolatban, halvány gőze sem volt mit mond. Összekeverte a normál öregségi nyugdíjat a saját jogon járóval.

Nekem úgy tűnik, azt se tudják miről is beszélnek.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/januartol_emelik_a_nyugdijakat.141965.html

A szaktárca cáfolta, hogy a rokkantnyugdíjasokra nem vonatkozik a csütörtökön bejelentett, januártól érvényes nyugdíjemelés.

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=466279

#330349 gentlemanus Előzmény: #330325

Zoli! Azon gondolkodok, hagytál-e még ki valakit az offshore vezérkarból.

Simort pedig különösen megvetem, azért, hogy egy padlón lévő országtól képes volt szívfájdalom nélkül felvenni a csillagászati havi fizetését. A világban nem fizetnek senkinek sem annyit az ő pozíciójában, mint neki...És még neki áll feljebb, amikor a kormány ezt az igazságtalanságot megpróbálja orvosolni. NULLA EMBER A SZEMEMBEN!

Bajnai...... kérdezd meg a kelet-magyarországi libatenyésztőket, mi a véleményük. Neten sok anyagot lehet találni ezzel kapcsolatban. Nálam nullára radírozta magát.

Bokros: nem hiszem el, hogy ez az ember etalon lehet nálad.

Én legalább akkor biztos megrendültem volna, amikor magyar EU képviselőként szlovákul szólalt fel kint.

Elgondolkodtató mindenesetre, hogy kik a kiválasztottjaid.

Egyenleg.

#330341 Amatoregy

Megnéztem a mnyp-ben lévő 2009. évi záró egyenlegemet.

Ha igaz a 16 %-os adó, akkor 2009 alapján (2010-ben mivel növekedési portfólióban volt gondolom több lehet + hozzájönnek a befizetések is) a jelenlegi nettófizetésemet alapul véve 2 havi nettó menne el a 16 %-os átlépési adóra.

Ugyanakkor az szja változások 3 havi nettó fizetéssel többet jelentenek.

Vagyis:

Szja változás: + 3 havi nettó fizetés jelenik meg többletként

MNYP átlépés: -2 havi nettó fizetés jelenik meg kiadásként.

Ja az egyik 12 hónap alatt, a másik 1 alkalommal, igaz halasztottan.

Vagyis számszerűsítve az eddig változásokat 1 havi plusszom van. Ez több mint a semmi és remélem hogy meg is marad és apránként nem fogy el.

Az persze kérdés lehet, hogy sokan miből fogják kifizetni 10 év megtakarítás után a 16%-adót, ami legalább egy évnyi befizetéseinek az összege.

#330340 filter Előzmény: #330306

"magánnyugdíj befizetéseid maradjanak a saját neveden, amire az állam vállaljon garanciát"

Még mindig nem érted ezt a dolgot.....az állami garancia annyit jelent, hogy a nyugdíjpénztár hitelt vehet fel állami garanciával.....nem pedig azt, amit állandóan mondasz, hogy kifizeti a pénzeket....

"Hozzászoktál ahhoz, hogy válságban élj" - az argentin lecke

#330335 RemegoKez

Olvasgassunk archívumot..... :-)

http://www.origo.hu/nagyvilag/20090129-argentina-gazdasagi-es-penzugyi-valsag.html

Utolsó módosítás: 2009. 06. 29., 10:46

"A corralito spanyolul azt jelenti, hogy járóka, de az argentinok számára ennél jóval sötétebb jelentést is hordoz. Ezzel a szóval - utalva a bezártságra - emlegetik a 2001-2002-es pénzügyi válság legelkeserítőbb elemét: a lakossági bankszámlák befagyasztását, amit a kormány akkor rendelt el, amikor Argentína fizetésképtelenné vált."

"Nemzetközi visszhangot is kiváltott például a nyugdíjalapok államosítása. A törvényhozás által tavaly év végén elfogadott intézkedés célja az elnök szerint az, hogy megvédjék a lakosság megtakarításait, több elemző is úgy véli azonban, hogy Kirchner egyszerűen így akart extra forrásokhoz jutni, hogy jóléti programját (például közszolgáltatások árának mesterségesen alacsonyan tartása) fedezni tudja."

#330334 filter Előzmény: #330277

"Nincs szükség olyan befektetőkre, akik nyakig tömték magukat profittal a magyarokon"

Valahogy azt mindig kifelejted, hogy mennyit ruháztak be?

A másik dolog az, amire a múltkor nem válaszoltál..... és ahhoz mit szólsz, ha szerinted ennyire rossz állapotban van a költségvetés, de mégis telik a GDP 3%-ának megfelelő szja. csökkentésre?

Erről még nem hallottam a véleményed.

Én biztosan nem tettem volna ilyen intézkedést, mert azt mondja a mondás addig takarózz, amíg a takaród ér.

Szerintem az mnyp. pénz most ennek a fedezésére, a mol pakett megvételére stb kell....

Ha azt látnám, hogy ezeket a pénzeket félre teszik, szja. csökkentést nem ilyen igazságtalan módon csinálják, ja és önkéntes alapon történik az átlépés lehetősége azt mondanám korrekt volt......az ígéret arról szólt megóvjuk az mnyp pénztárakat, nem engedjük az államosítást.

Sántít ez az egész dolog.

#330333 RemegoKez Előzmény: #330306

matgab!

Nem azzal van a baj (szerintem), hogy az mnyp-t megszüntetik, hanem, hogy milyen egy elb**szott szar dumával teszik ezt. Továbbá, hogy 10 évente variálnak egy hatalmasat a nyugdíjrendszeren....

#330332 banyaiz Előzmény: #330306

Matgab olyat egyszerűen nem lehet mondani a XXI. sz-ban egy demokratikus országban, hogy ha nem lépsz vissza az állami rendszerbe kikerülsz a nemzeti kockázatközösségből. Akkor lehet ilyet mondani, ha a 24%-od is az Mnyp-be menne ezentúl. Vagy akkor ha azt mondjuk, hogy visszaállunk a két pilléres rendszerre , a három pilléresről. Mert ez így kb olyan üzenetet hordoz mint amikor nagyapámnak azt mondták mikor kijött a sittről ahová mint kulák került, hogy nem muszáj belépned a Tsz-be , de akkor agyonverünk. Mondhatjuk úgy visszautasíthatatlan ajánlat.

Nem beszélve arról ez milyen károkat okoz az ország megítélésének. És ez független attól, hogy van e értelme a III pillérnek vagy nincs.

#330331 banyaiz Előzmény: #330328

Meghallgatom majd, köszi.

Sőt még magát Bajnait is el tudnám képzelni képességei alapján erre a posztra, elég intelligens , gondolatait megfogalmazni képes ember. Matolcsyt pedig leginkább kényszerzubbonyban tudnám elképzelni. Nem tudom Orbán mit eszik rajta, rendkívül veszélyes játékot játszik.