Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

banyaiz Előzmény: #330277

Szia!

Olvasom amit írtál, szinte semmivel nem értek egyet. :)

Hol is kezdjem:

Amit eddig láttam gazdaságpolitika, tervek, nyilatkozatok stb alapján az a kép alakult ki bennem, hogy a Fidesznek kb annyi elképzelése volt a választás előtt, hogy azt meg kell nyerni minél nagyobb arányban, Öszöd miatt ezt tálcán kínálták nekik, kommunikációjuk kimerült abban, hogy mindent amit a Kormány csinál az marhaság. Megnyerték 2/3-al, öröm , boldogság, na de valamit tenni is kellene. Az van a fejükben, hogy mindent másképpen kell csinálni mint eddig, de, hogy hogyan arról nekem az jön le, hogy egy hétvégi ebéden találják ki, legalábbis kb annyira logikus, tervszerű, és egységes, valamint olyan sűrűn változik. Ez rendkívül káros az ország megítélésének ebben a piaci környezetben. Sok jele van ennek nem sorolom , te is láthatod. Mármint az eredményét a negatív megítélést.

Az Mnyp-ről a véleményemet már sokszor leírtam azt nem akarom ismételgetni, teljesen más mint a tiéd, de én részben elfogult vagyok velük szemben több okból is.

Bankadók , különadók: csepp a tengerben a belőlük befolyó pénz, és rengeteg kárt okozhatnak, főleg ha ez a világ proletárjai egyesüljetek kommunikáció fennmarad.

Költségvetés: Olyan rövid távú bevételekre épül, szerkezeti reformok nélkül, egy olyan adócsökkentéssel aminek a hatása a fogyasztás fellendítésére eléggé vitatott. Lehet magyarázni sok mindennel, de számomra azok után , hogy 2006 óta tudják nagy többséggel szinte biztosan kormányozni fognak ez a költségvetés egy fércmunka. Miért kell várni jövő tavaszig a reformokkal? Ja, hogy azt még most kell kitalálni? Nekem ez jön le belőle.

Jegybank: Valóban 280 körül az euró, nyilván a jegybankot még szakmailag hozzáértő emberek irányítják valami csoda folytán, és így legalább nem emeltek kamatot. Szerencsére, hogy ez meddig marad így az jó kérdés. Szóval ebben a 280 körüli árfolyamban nagy szerepe van a gazdasági környezetnek annak , hogy 2011-re is nagy növekedéseket várnak fejlett gazdaságokban, német gazdaság dübörög stb, egy ilyen környezetben pedig úgy néznek a magyar gazdaságra, mint egy érdekes bogárra, hogy mit szenved itt össze a kormány gazdaságpolitika címén. Nyilván nem zúzzák össze feleslegesen, főleg ha a világ annyira jól fog teljesíteni. DE , azért mindent nem fognak tolerálni nekünk így folytatjuk előbb utóbb kihúzzuk a gyufát.

Kósa , Szíjjártó , Matolcsy stb: Kósa , és Szíjjártó szövegeiből a számomra egy gazdaságilag nem képzett igen egyszerű ember képe rajzolódik ki, Matolcsyéból pedig egy kapkodó, igen zavaros, ahogy többször is megfogalmaztam elmebeteg képe. Sajnos. Mint már ezt is többször írtam ilyen szövegekkel egy lovaskocsi irányítását sem bíznám rájuk nyugodt szívvel.

Ami nálam szintén betette a kaput, kis dolog lehet, de a tőzsde, spekulánsok , befektetők, ez mintha egy szitokszóvá alakulna át. Egy jobboldali pártnál. No komment.