Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#330330 Daneka Előzmény: #330306

Milyen eljárás a 24% beszedése, miközben nem érdemelsz nyugdíjat? Visszakérdeznék: Van a családban nyugdíjas? Van? Akkor az egy jó megoldás lenne szerinted, ha mostantól fogva nem fizetne az állam egy kanyi nyugdíjat sem egy nyugdíjasnak sem?

Tisztában vagyok azzal,hogy a 24 % a mostani nyugdíjasok kifizetésére kell..De bárhogy vezeted le a mostani helyzetet..akkor sem igazságos,hogy ha én most tolom be a nyugdíjra a pénzt..akkor én vajon miért nem kapok????Mert azt a 10%-ot nem ide adakozom?

Tehát én mint nemzetellenes abban vegyek részt,hogy müködjön a rendszer..de én ennek fejében SEMMIT!!!..nem kevesebbet..hanem SEMMIT..nem kapok.

Jól van ez így???..szerinted tuti..mert most ezt harsogja a vezérkar.

Itt voltam..már több is,mint 30 éve..Észrevettem,hogy nő az államadóság..de köszi,hogy külön felhívod rá a figyelmem..

Mi a megoldás..??..Nem hittem volna,hogy az,hogy törvényessé tesszük a lenyúlást..

Végül is igazad van..legyen ez..a kormány jó úton jár..SŐT..ha ez se oldaná meg..akkor jöhet még a tőzsdei nyereségek 5 évre visszaadóztatása...vagy ha még mindig akad csontváz,akkor vigyék a magánszámlák egy részét is..

Van egy 2/3-os böszme bólogató forradalmár..

#330329 Csokigyáros Előzmény: #330324

nem is mondtam, hogy nem maradok MAGYAR... az maradok mindig, hiszen azt nem veszi el tőlem senki!

a meneküléssel is igazad van (ezért tartom leggyengébb megoldásnak egy párkapcsolatban a válást).. a megoldás irányába kell menni... de csak abban az esetben, ha tudod befolyásolni a dolgokat.. én az elmúlt 20 évben tettem a dolgom.. ha tudtam munkát adtam másoknak... fizettem az adókat, járulékokat... mindig csak azt mondtam hagyjanak békén, és én teszem a dolgomat, a tőlem telhető legjobban...

de már nem tudok senkiben sem hinni... ennyi... undorodom a politikától, oldaltól függetlenül... mindenki a saját hasznára használja fel az emberek hitét... a tiedet is, az enyémet is... úgy néz ki az enyémet már teljesen megették... ez van.

#330327 Csokigyáros Előzmény: #330317

én nem megyek semmilyen ürüggyel senki mellett az utcára...

mert az nem megoldás, sosem tartottam annak...

hallgatok, várok, ha nem lesz strukturális változás... lelépek...

#330325 banyaiz Előzmény: #330277

Még valami Gentle :

Gazdasági tárca irányítására én egy olyan embert tudnék elképzelni, mint pl: Simor, Bokros, sőt szomorú, hogy ilyet kell leírnom, de Oszkó a teljesítménye alapján.

Bajnai kormány visszafogott kommunikációját, tetteit egész hozzáállását, csendes munkát, és az előzményektől eltekintek, meg attól milyen szerepük volt az előzőekben, csak az ő kormányzásukat nézem, sokkal pozitívabb kép alakul ki bennem mint Orbánék ténykedését elnézve. Ezzel azt hiszem minden kritikát elmondtam az eddig látottakról.

#330324 gentlemanus Előzmény: #330291

Csokigyáros testvérem,

én nem haragszok rád, mert naívnak tartasz.

Ha a hit valamiben naívság, akkor az vagyok.

Hiszek ugyanis abban, hogy igenis sikerülhet is ennek a szerencsétlen, nyomorult kis magyar nemzetnek. Persze könnyű volt a sikertelenség és a reménytelenség látszatát megszokni az elmúlt 8 évben, ezt nem tagadom.

De szerinted az lenne a normális emberi mentalitás, hogy úgy éli az ember a mindennapjait, hogy nem hisz semmiben? Hogy úgy sem lesz semmiből semmi? Hogy úgy is csak a rossz lehet minden? Hogy előre lemondunk mindenről?

Persze mondhatod Te, hogy a családdal leléptek Ausztráliába. Talán meg is értelek. De én azt mondom, hogy szimplán elmenekülsz/elmenekültök életetek nagy feladata elől, még pedig az elől, hogy te is kaptál egy hazát gyerekként a szüleidtől, ahogy ők is az ő szüleiktől. A jelen generáció feladata pedig mindig az, hogy egy jobb hazát adjon át az elkövetkezőknek, a gyerekeknek, és megtanítsa őket a hazájuk iránti elhivatottságra, hogy szeressék azt, és hogyan tudják megvédeni és még jobbá tenni azt.

Elmehetsz, de a gyökereid itt fognak mindig maradni.

És a megnyugvást egyedül csak a gyökerekhez való visszatérés fogja neked megadni.

Találsz e még ilyen szépet valahol?

Tud-e még ilyen szépen táncolni valaki?:

Iszol-e finomabb nedűt Tokaj vesszeinek nektárjánál?

Nem akarok 1000 videót betenni.

#330320 Amatoregy Előzmény: #330315

amit én tettem volna (címszavakban)

- megszüntettem volna a kötelező mnyp tagságot (és szabadon mindenki visszaléphetett volna az állami rendszerbe ha úgy dönt)

- ha valaki 100 %-ban az állami rendszerben van, akkor a nyugdíjszámítás alapjául járó nyudíj teljes összegére jogosult lenne

- ha valaki mnyp tag is, akkor az előző pontban adható nyugdíjat arányosítottam volna a befizetés arányában

- egyéni számla bevezetése

- a svéd modellt adaptáltam volna a hazai rendszerekre (ez ugye változó nyugdíj összeget jelent)

- korlátoztam volna a pénztárak működési költségszintjét

- végre hozzáfognék az egészségügyi reformhoz (végül is a vizidíj se volt annyira rossz)

- vagyonadó bevezetése, amiből a befizetett adók ( szja, stb) levonhatók...

- több hirtelen nem jut eszembe

Ja és meg egy fontos dolog. 10 év alatt összegyüjtött pénzt kb 2 év alatt elköltik, tehát 8 év gyűjtése elvész. Miközben az állami rendszerbe is mentek a befizetések a mnyp tagoktól...

#330319 banyaiz Előzmény: #330277

Szia!

Olvasom amit írtál, szinte semmivel nem értek egyet. :)

Hol is kezdjem:

Amit eddig láttam gazdaságpolitika, tervek, nyilatkozatok stb alapján az a kép alakult ki bennem, hogy a Fidesznek kb annyi elképzelése volt a választás előtt, hogy azt meg kell nyerni minél nagyobb arányban, Öszöd miatt ezt tálcán kínálták nekik, kommunikációjuk kimerült abban, hogy mindent amit a Kormány csinál az marhaság. Megnyerték 2/3-al, öröm , boldogság, na de valamit tenni is kellene. Az van a fejükben, hogy mindent másképpen kell csinálni mint eddig, de, hogy hogyan arról nekem az jön le, hogy egy hétvégi ebéden találják ki, legalábbis kb annyira logikus, tervszerű, és egységes, valamint olyan sűrűn változik. Ez rendkívül káros az ország megítélésének ebben a piaci környezetben. Sok jele van ennek nem sorolom , te is láthatod. Mármint az eredményét a negatív megítélést.

Az Mnyp-ről a véleményemet már sokszor leírtam azt nem akarom ismételgetni, teljesen más mint a tiéd, de én részben elfogult vagyok velük szemben több okból is.

Bankadók , különadók: csepp a tengerben a belőlük befolyó pénz, és rengeteg kárt okozhatnak, főleg ha ez a világ proletárjai egyesüljetek kommunikáció fennmarad.

Költségvetés: Olyan rövid távú bevételekre épül, szerkezeti reformok nélkül, egy olyan adócsökkentéssel aminek a hatása a fogyasztás fellendítésére eléggé vitatott. Lehet magyarázni sok mindennel, de számomra azok után , hogy 2006 óta tudják nagy többséggel szinte biztosan kormányozni fognak ez a költségvetés egy fércmunka. Miért kell várni jövő tavaszig a reformokkal? Ja, hogy azt még most kell kitalálni? Nekem ez jön le belőle.

Jegybank: Valóban 280 körül az euró, nyilván a jegybankot még szakmailag hozzáértő emberek irányítják valami csoda folytán, és így legalább nem emeltek kamatot. Szerencsére, hogy ez meddig marad így az jó kérdés. Szóval ebben a 280 körüli árfolyamban nagy szerepe van a gazdasági környezetnek annak , hogy 2011-re is nagy növekedéseket várnak fejlett gazdaságokban, német gazdaság dübörög stb, egy ilyen környezetben pedig úgy néznek a magyar gazdaságra, mint egy érdekes bogárra, hogy mit szenved itt össze a kormány gazdaságpolitika címén. Nyilván nem zúzzák össze feleslegesen, főleg ha a világ annyira jól fog teljesíteni. DE , azért mindent nem fognak tolerálni nekünk így folytatjuk előbb utóbb kihúzzuk a gyufát.

Kósa , Szíjjártó , Matolcsy stb: Kósa , és Szíjjártó szövegeiből a számomra egy gazdaságilag nem képzett igen egyszerű ember képe rajzolódik ki, Matolcsyéból pedig egy kapkodó, igen zavaros, ahogy többször is megfogalmaztam elmebeteg képe. Sajnos. Mint már ezt is többször írtam ilyen szövegekkel egy lovaskocsi irányítását sem bíznám rájuk nyugodt szívvel.

Ami nálam szintén betette a kaput, kis dolog lehet, de a tőzsde, spekulánsok , befektetők, ez mintha egy szitokszóvá alakulna át. Egy jobboldali pártnál. No komment.

#330318 lackok Előzmény: #330315

Azért azt ne feledd, hogy ez az állam már több int 1000 éves! Én nem hagyom cserben a sógunt, főleg nem a bajban...egy ronin nem tesz ilyet. Ez így helyes..:)

#330315 Csokigyáros Előzmény: #330310

persze igazad van...

itt csak annyit kell eldönteni kiben bízol inkább... sőt inkább azt ki az akiben jobban nem bízol...

állam, vagy bank... sajnos a pénz ez utóbbinál van... a bank is csődbe tud menni, de az állam is...

ha valaki az államban bízik inkább akkor lelke rajta... sőt én továbbmegyek... én is azt tanácsolom a legtöbb emberben lépjen vissza... akkor legalább hite megmarad hogy lesz nyugdíja... csak nálam az a helyzet, hogy én nem is számítok rá, így hinnem sem kell benne..

#330314 Amatoregy Előzmény: #330310

ezzel nem feltétlenül értek egyet.

Meg azzal se, hogy miért kellene most 16 %-ot fizetnem az átlépés után...

keressetek rá az mszp ma…

#330313 hosszhuszár

keressetek rá az mszp mai nagygyűlésére....

És csak nézzétek..::)

#330310 matgab Előzmény: #330304

Itt az általad beidézett cikknek a kulcsmondata az akkori törvényjavaslattal kapcsolatban:

"A jogszabály valamennyi magánnyugdíjpénztárnak lehetőséget ad egy szabadon kiválasztott intézménybe történő beolvadásra. A jelenlegi magánnyugdíjpénztári tagok egyéni számláján felhalmozott megtakarítás pedig teljes egészében átkerül a magán-nyugdíjbiztosító részvénytársaságnál vezetett egyéni számlára."

Azaz minden mnypt beolvadt volna az ő vagyonát kezelő bankba a teljes vagyonával!

Azaz ezek után ha a bank valamiért csődbe ment volna, akkor a nyugdíjnak annyi.

Illetve az akkori állami garancia szerint az állam kifizette volna a bank helyett.

Az meg nem is kérdés, hogy a beolvadás után a manyupok teljesítménye hogyan alakult volna, mert az ugye csak egy könyveléstechnikai kérdés, hogy egy adott bevételt, vagy költséget hogyan osztunk fel egy vállalaton belül egy adott költséghelyre. (Ezt láthattuk most az OTP gyorsjelentésében ahol hirtelen az összes leány nyereségessé vált (a hazai bankad miatt kevesebb volt a profittranszfer).

#330309 Amatoregy Előzmény: #330308

nézd és politika és párt semleges vagyok.

Nekem hulla mindegy hogy ki van ott (ez alapvetően kb 10.000 ember megélhetéséről szól, mármint a politika).

Én eddig (20 év) a következetességet hiányoltam mindenhonnan. Voltak választási igéretek és voltak utána megvalósított dolgok.

Soha senki se mondta, hogy ezt és ezt fogjuk tenni, illetve utána ezt és ezt. Vagy ha változik akkor pedig ezt és ezt..

Illetve ez sem igaz, mert Meggyesy megigérte az 50 %-os béremelést és be is tartotta. Na azt nyögjük azóta is....

#330308 matgab Előzmény: #330304

Ez azért egy teljesen más dolog volt.

Amúgy beírásod tökéletesen mutatja a Fidesz és az MSZP közötti különbséget.

Az MSZP itt a manyupokat RT-vé akarta átalakítani, aminek tulajdonosai névlegesen is a bankok lettek volna.

Bár most sem jelennek meg a nyugdíjpénztárak tagjai a közgyűléseken és nem kéviseltetik magukat, de itt arról lett volna szó, hogy de jure egyolyan Rt-vé alakult volna a pénztár, aminek a tulajdonosai pénzügyi jogi személyek lettek volna és az emberektől effektíve elvették volna a tulajdonjogot.

Míg a Fidesz a manyupok "visszaállamosításával" most gyakorlatilag kiiktatja azokat a pénzügyi intézményeket , akik a nyugdíjpénztári befektetések nagy részét "lenyúlták" és kezelési költségként de facto elveszik a tagoktól a vagyonukat...

Hát ez kb. annyira ugyanaz, mint amikor amikor azt mondják, hogy idd ki a bilit, meg a vidd ki a bilit...!