Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#329334 NightLord Előzmény: #329305

A felvetés nem rossz, csak azért hülyeség ez az írás, mert a várható átlagnyugdij osszegét az átlagfizetés háromszorosa után kapott manyupos nyugdijjal hasonlitja ossze.

600 ezres brutto fizetés után 150 ezer ft nyugdij az nem valami nagy szám - ennél az állami rendszer joval többet biztosit. Ha te 600k után fizeted a járulékot, akkor azért olyan 230 ezer forintos nyugdij jár manapság, amikor egyébként az átlagnyugdij 90 ezer Ft körül mozog.

Logikus a feltételezés, hogy bármennyi is legyen az átlagnyugdij 40 év mulva, aki az átlagfizetés többszöröse után fizet járulékokat, az az átlagnyugdijnak is a többszörösét fogja kapni.

#329323 banyaiz Előzmény: #329309

Az EU is egy kényszerpályán van. Recseg ropog az egész. A gebasz szerintem azért van mert felkínáltuk magunkat ide lőjetek, az eddigi intézkedésekkel. Mert ha ez úgy történik, hogy szerényebb különadók, szerényebb adócsökkentés, folyó kiadások drasztikus lefaragása egy komplex struturális reform elindításával, és elkezdjük előkészíteni az Mnyp beolvasztását az államiba, nem ilyen otromba kommunikációval, és lépésekkel, hanem észérvekkel lassan fokozatosan. Akkor nincs az az elemző a világon aki egy rossz szót szólhatna Mo-ra. Így viszont a célkeresztben vagyunk, és ha a világban rosszra fordulnak a dolgok, vagy csak az Eu megvétózza a 2011-es bevételeink egy részét mondjuk Mnyp-t, különadót (németek eléggé sírnak miatta) akkor padló. Nem látom a logikát a történtekben , de lehet bennem van a hiba.

#329315 wizes Előzmény: #329311

Az nem olyan egyszerű, de a 25% az nem annyi, hanem jóval több még átlagfizunál is ha 20-30 év van nyugdíjig.

Vagyis a mnyp+ egy saját önyp felállással többet tudok kihozni.

Különben attól függ hány éves és valójában gyakorlatilag mikor megy nyugdíjba. Fiataloknak maradni kell, akinek pár éve van annak visszalépni, de ezt bajnaiék megengedték, tehát aki akart az visszaléphette már eddig is.

http://hvg.hu/itthon/20101125_igy_jar_akit_megved_fidesz#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_11_25

A kormány döntése értelmében a jövőben nem számíthat járandóságra az állami nyugdíjalapból, aki jövő január után is megtartja tagságát valamelyik magánnyugdíjpénztárban. Ezzel a döntéssel a kabinet lényegében kivérezteti a magánnyugdíjpénztárakat, noha a kampányban a Fidesz még védelmet ígért nekik.

"Megvédik a nyugdíjpénztárakat."

Akkor ki hazudik?

Szóval a 24% is átkeresz…

#329312 wizes

Szóval a 24% is átkeresztelődött: nyugdíj adó, nem kötődik név szerint az alkalmazotthoz ezentúl.

A mocskossághoz megfeleően nagy kreatívitás párosult.

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101125-selmeczi-gabriella-nyugdijado-lesz-a-munkaltatoi-jarulek.html

Az új nyugdíjrendszerben a munkaadói járulék neve nyugdíjadó, így ezen összeg után nem jár automatikusan nyugdíjkifizetés - jelentette be csütörtökön Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjügyi megbízottja.

Akkor ezexerint az eddigi befizetés után még igen!!

Tehát akkor aki az államiba fizetett 24%-ot annak erre az időre jár nyugdíjalap!!

#329311 Alex74 Előzmény: #329302

Érdekes.

Matgabot kérdezem - és nem viszályt szítanék, csak épp Te linkelted be - hogy mit szól ehhez.

A posztoló bérét is figyelembe véve.

#329309 gentlemanus Előzmény: #329299

Nem álomvilágban éltek, csak bíztak a lobbierejükben szerintem.

Jobb is ez így, hogy így történt, mert krisztálytisztán látjuk, hogy hányadán állunk és ki-kivel van. Akarva-akaratlanul a Fidesz kiugratta a EU bokrából a nyulat, így kvázi szabad kezet kapott a Fidesz ahhoz, hogy OK, ezt sem engeditek, meg azt sem, hogy Magyarország előbbre juthasson, akkor ettől drasztikusabb módszereket fogunk alkalmazni.

A kulcs itt abban van, és ebben zeeh-nek igaza van, itt nem szabad megállni, tovább kell lebontani a magyarokat gátoló rendszert.

Én örülök, hogy az EU kimutatta a foga fehérjét, mert jobb, ha tisztán látjuk, hányadán is állunk.

A gebasz nem most fog beütni, mert szerintem sikerrel fog a Fidesz járni, hanem akkor, amikor kiveszik az EU bürokraták a büdzsék alakítását a kormányok kezéből. Na ott lesz a gáz, mert ki nem érzékeli ma azt, hogy milyen behatások alatt áll ma Brüsszel? Én ettől tartok a legjobban.

#329308 Zotya32 Előzmény: #329302

ez szép írás... csak kár, hogy kevesen keresnek havi bruttó 600e ft-ot...

bár az is lehet, hogy ez ma már nem igaz, csak én képzelem így.

De én már nem tartozom a középosztályhoz, a havi kicsit kevesebb mint, 300e ft-os bruttóval. Viszont nincs hitelem, van ltp-m, meg egy csomó phyl-em. ez így jó kombináció a jövőre nézve? :)

akkor én most maradjak vagy menjek az államiba?

ui.: vagy tanuljak meg pókerezni és kalapozzak össze 5 millió dollárt?

Ép azt feszegettem a 25%…

#329305 wizes

Ép azt feszegettem a 25%-75% egy kamu, ugyanis várhatóan a magán jóval több lesz.

#329303 lackok Előzmény: #329300

Amúgy is egy nagyobb kitárazás már megvolt a múltkor, ennek a nyoma ott is van az összes kis papír grafikonján!

#329299 banyaiz Előzmény: #329293

Nekem úgy tűnik, hogy a Fidesz egy álomvilágban élt amíg hatalomra nem kerültek. Állandóan azt hajtogatták, hogy hiába vállalt Bajnai bizonyos hiánycélokat, őket ez nem fogja kötelezni majd elengedik a hiányt 7%-ra, mert annyi a reális jelenlegi helyzetben stb. Pedig minden ilyen kijelentésre felhördült gazdasági világ. Eleve reménytelen volt az a szándék ebben a világgazdasági környezetben. De tételezzük fel beleegyeznek a hiány növelésébe, akkor vajon mit léptek volna. Szerintem lett volna egy ugyanilyen adócsökkentés, nem lett volna különadó, és Mnyp, és ennyi. Már lehet túl is lőttünk volna a hiánycélon. Mert ha lett volna egy koncepciójuk strukturális reformokra azzal most is előállnának. Értem én , hogy ez sok idő kidolgozni és népszerűtlen is, de muszáj, és megint eltelt fél év, és majd jövő tavasszal. Volt rá 8 év, hogy kitalálják. Azért várom még. :)

#329295 zeeh_ Előzmény: #329293

MTV-t, Duna TV-t azért említem, mert ahhoz képest, hogy milyen selejt műsorokat adnak, hatalmas létszámmal működnek, főleg az MTV. Semmi szükség 4 közszolgálati csatornára (m1, m2, Duna TV, Duna II Autonómia), bőven elég lenne 1 is.

De ott van a Malév is, amire szintén mennek el a hatalmas pénzek. Ha nem megy, akkor minek erőltetik ennyire? Majd a fapadosok elviszik az utasokat, ha a Malév nem képes ezt gazdaságosan megoldani.

#329294 zeeh_ Előzmény: #329283

A képviselők számának csökkentése jó, de ez önmagában még kevés. Felesleges 3200 kis királyságot azért fenntartani, hogy az aktuális hatalom be tudja oda nyomni a haverokat és el legyen tartva a klientúra. Nálunk nagyobb országok megvannak jóval kevesebb önkormányzat mellett és csodák csodája, működnek.

25000 ember kevés, ennél jóval nagyobb leépítésre lenne szükség és nem amolyan szoci félére, hogy papíron kirúgjuk az embert, de utána foglalkoztatjuk, mint külsőst, hogy ne szerepeljen a statisztikában. A hivatalokban még rengeteg nyugdíjas foglalkoztatnak, őket el kellene küldeni szépen végképp nyugdíjba (évtizedekig az állami szférában dolgozók eleve nagyobb nyugdíjat kapnak általában) és adják át a helyüket a fiatalabb korosztálynak.

Az a baj, hogy alapvetően az egyik legnagyobb pofont azok a 30-as éveikben járó, még gyermektelen, családalapítás előtt állók kapják, akiknek most kellene megalapoznia a jövőjét. Az SZJA változása hátrányosan érinti őket, MNYP-t kilövik alóluk, a járulék mehet a követhetetlen közösbe.

Egy cseppet sem csodálkoznék, ha a kivándorlási hullám ezeknek a forradalmi ötleteknek hatására nemhogy csökkenne, hanem inkább emelkedne.

#329293 gentlemanus Előzmény: #329273

Nem hiszem, hogy elvakult lennék, ahhoz még egyszer meg kellene születnem.

A rációt viszont keresem, hogy mi miért történik.

Kizárt, hogy a Fidesz erre készült volna, mármint az MNYP elleni lépésekre, viszont az EU betette neki az ajtót, többszörösen is, ezért változtatnia kellett az elképzelésein. A hibát talán ott követte el a Fidesz, hogy nem mérte fel vagy nem reálisan, az EU részéről várható szabad mozgásteret a választások előtt, hanem bíztak az esetleges jó kapcsolatokban, hogy kapnak egy indulási szabad mozgásteret. Keresztbe tettek nekik. Nem kicsit. Hiába na, bajtársias szemléletű ez az EU, csak attól függ kik felé.

A kérdéseid jogosak, csak remélni merem, hogy sok tekintetben választ is fog az idő neked adni ezekre.

MTV-t, DUNA-t nem tudom miért említed, hiszen a Fidesz az, aki vizsgálja az MTV székházeladást és az MTV-re erőltetett hosszútávú bérleti szerződést. Mondjuk röhej, hogy a saját székházukat kimutyizzák alóluk, 4,5 milliárdért, hogy utána a haverok által felhúzott épületekbe költöztessék őket irgalmatlan bérleti díjakért, hosszútávra - 40 évre, évi 4,1 milliárdért, úgyhogy még az épület sem lesz az MTV-é.

Az ügy részletesebben:

http://www.demokrata.hu/heti-hir/milliardok-nyomaban

#329291 wizes Előzmény: #329285

Reform nélkül pár év múlva csőd, és mi lesz a nyugdíjasokkal az rejtély egyelőre.

Szopás az láccik, de hogy mekkora az majd kiderál.