Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Hosszhuszár ( JonasJózsi…

#326716 Wall street

Hosszhuszár ( JonasJózsi ) !

Csak érdeklődni szeretnék, hogyan változtattál a felhasználóneveden ?

Re: nincs cím

#326535 Zabás Előzmény: #326528

ez igaz!

De a fútést boncolgatva is eljutunk a Magyar valóság problémájának az eredőjéhez!!!

Adott a fűtés aminél a kormány csak az energiát támogatja figyelmen kívül hagyja a felhasználói rendszereket!

Ugyanis nem a gázt kéne támogatni mindenféle speciális átláthatatlan/kiszámíthatatlan csavarokkal, hanem a fűtési rendszerek korszerűsítésére kényszeríteni megfelelő támogatással a lakosságot /persze bizonyos keretek között/. Na már most ok, hogy /elméletileg/ támogatja a korszerűsítést /napkollektor, hőszivattyú, geotermikus, villany (szélkerékkel)/ a probléma még mindig az ár! Ezek is többe kerülnek, mint a nyugati szomszédunknál ahol 5X annyit keresnek, mint itthon az átlag. Tehát ha ötödére vinnék le az árát, vagy a támogatást emelnék meg akkor lennének egyenlők az esélyek itthon, a sógorékkal szemben!

Itt van a kutya elásva! Ha normálisan megoldanák ez a dolgot ami csak egyszeri kiadás lenne és nem állandó akkor mindenki jól járna az tuti!!

Szerintem gazdaságpolitikailag is megérné persze ezt normálisan érdekfüggetlen szakértőkkel kellene kíszámítattni! NEm a MOL embereivel!! :)

#326528 Sumér harcos Előzmény: #326523

na úgy elhiszem.....mert nálam is hasonlóan van,csak nálam a kazán van a fűtési körön.....na igy igen,igy oké.....csak lejjebb ezt nem igy irtad:)))

#326525 Zabás Előzmény: #326519

persze sokat számít hogy hol helyezkedik el a ház!!!

Dombtetőn, falu közepén városban szélén, tanya stb..!

Mert a mikrokörnyezet 10000-et jelenthet!!

#326523 Zabás Előzmény: #326519

nem mese habbal, van is rá példám Bagon ahol a haverom lakik ő is épületgépész 1 suliba jártunk, csak ő a szakmában is maradt ő 15K ból fűt a leghidegebb napokon! Persze hozzá kell tennem, hogy ő a kandallójába bevezette a fűtési kört is! Háza megvan 200 nm a 2 szint

#326519 Sumér harcos Előzmény: #326500

Egy 150-200nm-hát ha minden normálisan megvan csinálva és van bio kiegészítő fűtés /napkollektor/ a hát fűtését 24C-os 20 alá lehet vinni!"

ezt nem lehet megcsinálni gázzal és csak kollektorral egy 150-200m2-es lakóterületű háznál,hogy egész télen 24-25 fok legyen,és átlag 20 ezer alá vigye a fizetnivalót,ez mese habbal,már bocsi...

a gáz a zabál.....a gáz az drága és kész,ebből én már megjöttem:)

itt is van a szemem előtt egy példa,amit én láttam,nem urbán legend,

a rokonságban van egy 100m2-es ház,mely ilyen módon van megcsinálva,

tehát:napkollektor,cserépkályha,gáz padlófűtés.....de a kazánt kihagyta és itt hibázott.

4 éves épitésű,szigetelt modern technologia ugye.....hozzáértő megfelelő kivitelezés volt.

ha jól tudom azokat a kollektorokat.....akkor 1.3millioért vette......4éve.

egy igazi hideg -5fokos-20fokos december hónapban 240m3 fogyasztása van......mely 29.000ft.

Nekem,hogy ugyanezen technologia mellé egy kazán is van....a 240m3....nem fogyott el egy év alatt sem.

ha rakatott volna egy kazánt.....amit most már akar is,mert látta példát rá ....ez az összeg -20fokban 6500ft lenne.

de kopaszon,kollektor-gáz kombinácioval.......150-200m2 ház,vegyünk egész telet....20ezer átlagból kifűteni......sajnos kizárt.

vagy olyan komoly technologiát kell érteni már a kollektoron,napelemen....hogy egyszerűen nem éri meg....mert a megtérülési idő ....az zéró.....ez az egy még lehet.:)

#326517 Alex74 Előzmény: #326511

A használati melegvíztároló jó ötlet, nem tudom, hogy 2 fős család esetén érdemes-e foglalkozni vele.

Amit az egyik barátom beszerelt magának, az engem is foglalkoztat. Két - többszáz literes - tarályban tárolja az esővizet és ezt használja talán még mosásra is, de wc öblítésre egészen biztos. Emellett a kandallóját összekötötte a fűtési rendszerrel, ezen is tud spórolni. okos dolgok ezek

#326515 Zabás Előzmény: #326513

igen, mert a klaviatúrán 2X kell valamiért megnyomnom aztán törölnöm 1-et, hogy ez megjelenjen: °

#326511 Zabás Előzmény: #326506

attól mert valaki a piacon a legjobb kazánt veszi meg az nem azt jelenti, hogy kevesebbet is fog fizetni!

A legdrágább legmárkásabb nem mindig a legjobb!!!

Eleve a vailanhoz, hogy tényleg megfelelően működjön, érdemes egy csomó kiegészítő szerelvényt szabályzó elektronikát beépíteni, mert a tökéletes hatásfokot csak úgy tudja elérni és persze csak a vailant cuccokkal kompatibilis a legtöbb csatoló :(

Sokan például a puffertartályon/ hőtároló/ spórolnak, mert van a kazánban egy 20-30literes, csak az semmire nem jó, arra főleg nem amire ki lett találva, legalább 250-500L köztire van szükség, fűtőrendszer méretétől függően.

#326506 hosszhuszár Előzmény: #326502

Hmm, nincs külsőhőmérséklet érzékelőm, ill, van, egy hőmérő..::))

12 éve lett kész a ház, akkoriban, egy " modern"vailant" kazánért, ami ide megfelelő teljesítményű lett volna, 1-1,5 milliót kellett volna fizetni, ( öcsém ilyet vett, tőbb a fűtés számlája mint nekem, pedig az én házam nagyobb), én vettem azonos teljesítményű valamilyen német licens kazánt, a 2db volt 160e ft.....

Drayvit hőszigetelés, az akkoriban legjobban szigetelő panoráma ablakok, mára korszerűtlenek lettek, hiszen ez a gáz ár robbanás, olyan fejlődést hozott magával a szigelelés techinka terén, hogy követhetetlen......

Készülök önellátóvá tenni a házat, de még nincs jó támogatás rá. eddig...

kb 3 éve kértem egy cégtől ajánlatot, kb 20 millió lett volna akkor....

Gondolom most már olcsóbb....

#326502 Zabás Előzmény: #326494

Termosztátból csak programozhatót szabad beszerelni! A legnagyobb átverés a külső hőmérséklet érzékelős kazán! Sokakat átvertek vele, mert egy ilyen rendszer nem egy kis házba való + hogy tényleg hatásos legyen egy nagyon komoly összetett rendszert kell komoly elektronikával /számítógépes vezérlés/ összehozni!

Itt csak az elektronika több milliót kóstál!

Eleve ha csak a külső hőmérsékletet méri annak nem sok értelme van kell a páratartalmat is és a szélerősséget és az össze kell vetnie a belső páratartalommal és hőmérséklettel és úgy szabályozza szobánként a megfelelő paramétereket, tehát kell egy páraszabályzó gépet is beszerelni!

Mert a 20 gok 20% páratartalomnál nem ugyan olyan, mint 20 fog 50% vagy 20 fok 80%-nál!

Itt az egészséges értékeket is szabályozni kell! Ez egy nagyon összetett rendszer ami ha nem megfelelően dolgozik sokba és egészségre ártalmas is lehet. Ilyeneket csak 200-250nm-felett /1 szint/ érdemes használni ahol légbe fúvásos fűtés van az ablakok előtt csendes gravitációs légfüggöny. ++++ sok minden más

#326500 Zabás Előzmény: #326488

nem rossz a gáz, csak az a gond, hogy az elavult fűtési rendszereket senki nem akarja fejleszteni! + még mimig spórolnak az emberek a ház szigetelésén meg a gazdaságos fűtési rendszeren is!

ahol most 120K fizetnek havonta ha folyamatosan jis összegekkel normális fejlesztéseket vittek volna végbe, mostanra 25K-ból símán megúszhatnák!!!

HA kiszámolnák ez a kétszeresét simán megspórolták volna annak amibe a felújítás került volna! Ez is egyfajta Magyar mentalitás, hogy mindent örök életűnek és érvényűnek tartunk, a korszerűsítés meg teljesen felesleges. :(

Egy 150-200nm-hát ha minden normálisan megvan csinálva és van bio kiegészítő fűtés /napkollektor/ a hát fűtését 24C-os 20 alá lehet vinni!

Sokan be dryvitozzák a házat, de az sem mindegy, hogy mit tesznek rá, sokan azt hiszik, hogy ez sima hungarocell és 2-3 cm- a legolcsóbb panelokat veszik meg és a felszerelését sem megfelelően csinálják, sok helyen hőhidat csinálnak ami penészesedést okozhat. A lényeg, nem megfelelő dolgokat használnak a legtöbben és még nem is megfelelően alkalmazzák! Duplán megszívatják magukat és későbbiekben csak hőbörögnek, hogy ez mekkora szar!!!

A legtöbb hiba ezeknél a régi házaknál fordul elő. Bedöglesztik a házat, mert nem verik le előtte a szigetelő vakolatot, rossz akciós /olcsó/ nem szellőző ablakokat tesznek be 1- esetleg 2 kamrásat 5 helyett. Vagy aláméretezik vagy túl szigetelik a házat és rossz technológiával teszik fel és még a színezésen is spórolnak, ugyanis ott sem mindegy a technológia!

Egy jól megcsinált jól méretezett házat télen is alig kell fűteni amit persze ér néha napfény is!

#326494 hosszhuszár Előzmény: #326490

Aztán az is egy érdekes dolog, hogy azonos thermosztát állás, és külső hőmérséklet mellett, pl kedden hideg van, szerdán pedig túl meleg......

Mondtam is az asszonynak, hogy kedden, szellemek jártak a házban, ők jönnek hűvös fuvalattal....