Re: nincs cím
Sumér harcos Előzmény: #326500Egy 150-200nm-hát ha minden normálisan megvan csinálva és van bio kiegészítő fűtés /napkollektor/ a hát fűtését 24C-os 20 alá lehet vinni!"
ezt nem lehet megcsinálni gázzal és csak kollektorral egy 150-200m2-es lakóterületű háznál,hogy egész télen 24-25 fok legyen,és átlag 20 ezer alá vigye a fizetnivalót,ez mese habbal,már bocsi...
a gáz a zabál.....a gáz az drága és kész,ebből én már megjöttem:)
itt is van a szemem előtt egy példa,amit én láttam,nem urbán legend,
a rokonságban van egy 100m2-es ház,mely ilyen módon van megcsinálva,
tehát:napkollektor,cserépkályha,gáz padlófűtés.....de a kazánt kihagyta és itt hibázott.
4 éves épitésű,szigetelt modern technologia ugye.....hozzáértő megfelelő kivitelezés volt.
ha jól tudom azokat a kollektorokat.....akkor 1.3millioért vette......4éve.
egy igazi hideg -5fokos-20fokos december hónapban 240m3 fogyasztása van......mely 29.000ft.
Nekem,hogy ugyanezen technologia mellé egy kazán is van....a 240m3....nem fogyott el egy év alatt sem.
ha rakatott volna egy kazánt.....amit most már akar is,mert látta példát rá ....ez az összeg -20fokban 6500ft lenne.
de kopaszon,kollektor-gáz kombinácioval.......150-200m2 ház,vegyünk egész telet....20ezer átlagból kifűteni......sajnos kizárt.
vagy olyan komoly technologiát kell érteni már a kollektoron,napelemen....hogy egyszerűen nem éri meg....mert a megtérülési idő ....az zéró.....ez az egy még lehet.:)