Regisztráció Elfelejtett jelszó

CIG fórum

Re: nincs cím

#322489 Csusza Előzmény: #322484

Nimán! Egon majdnem úgy látja mint én! :-D

Kösz a linket, nem is figyeltem, hogy Egon máris megelemezte.

#322486 banyaiz Előzmény: #322481

Úgy gondolkodtam , hogy igazán azoknak éri meg eladni akik 750-en kaptak. Aki jegyzett 938-on, ott max akik bepánikolnak. 750 azért még 50 Ft az sem rossz pénz annak aki ott kapott szóval biztos lesz még eladói nyomás , aztán meglátjuk mi sül ki belőle.

#322485 Csusza Előzmény: #322482

Fene tudja, lehet.

Én sem tököltem ezen túl sokat, csak egy gondolat volt, hogy talán 750 környékén lehet esetleg egy megpattanás. Meg ugye ha egy ilyen kicsi megindul, akkor akár pánikvételek is jöhetnek. (ami persze egy ügyes tömés is lehet)

Persze a legbiztosabb békén hagyni ezt egyelőre. Szvsz.

#322481 Csusza Előzmény: #322462

Mondjuk ő volt az egyetlen, aki nem titkolta, hogy valószínüleg ez vár erre a csudára bevezetéskor. (anélkül, hogy védeni akarnám persze)

Tudtommal a brokernetesek ezt nem hangoztatták...

Egyébként ha merészebb lennék (és lenne szabad lém), itt megpróbálkoznék esetleg egy nagyon(!!!) óvatos vétellel. Talán már kiadogatták magukat egyesek, és a 750 is közel van. Akik annyiért kapták, még nem pánikolnak szerintem.

Vagy a jó ég tudja...

#322458 Fornit Előzmény: #322427

Hát esik mint a kő. most 812, az előre jegyzők másfél ker nap után -15% bukóban.

#322427 Alex74 Előzmény: #322420

Lehet, hogy elindul majd fel, de az biztos, hogy nem tartogatnám, már dobtam volna

Azért egy kicsit másképp…

#322419 Alex74

Azért egy kicsit másképp viselkedik a papír jegyzés után, mint az RFV anno.

Örülök, hogy kihagytam

ezt a dzsuvát ááá semm…

#322414 szotyi

ezt a dzsuvát

ááá

semmirevaló magyar piac&papirok

ja, ez nem a dühi? ?

Re: ügyfelek adtak el CIG-részvényeket

#322359 banyaiz Előzmény: #322356

Érdemes volt tolongani érte. Ügyfeleknek viszont nem tudom mennyi részvényt lehetett 750-en jegyezni. Lehet megérte volna kötni náluk valami biztosítást, venni 750-en, aztán tegnap eldobálni, utána megszüntetni akár a biztosítást, vagy megtartani mindegy. .)

#322356 Fornit Előzmény: #322350

Őnekik már meg is van a -10% kevesebb mint 2 nap alatt.

#322350 banyaiz Előzmény: #322342

Szép. Járai azt mondja ahogy várható volt 750-sek egy része elad. Persze ezt nem reklámozta mikor tömegesen jegyeztek 938-ért.

#322342 Krumenaker Előzmény: #322327

"Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár és Járai Zsigmond egykori jegybank- és BÉT-elnök együtt nyomták meg a tegnapi kereskedés kezdetét jelző csengőt a BÉT-en, az első kötés 900 forinton született a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. részvényére. A magyar tőzsdén utoljára a második világháború előtt forgott biztosítórészvény, az utolsó bevezetés pedig még az első világháború előtt történt. Varga üdvözölte a több mint tízezer magyar kisbefektetőt megmozgató tőzsdei kibocsátást, és utalt arra, hogy az adókedvezmények és a gazdaság stabilizációja nyomán növekvő lakossági megtakarítások utat találnak a parkettre." (Napi Gazdaság)

Tehát:

Közel 5 millió darab részvényt 750 forintért jegyeztek, 7 millió darabot pedig 938-ért.

A több mint tízezer magyar kisbefektető zömmel az utóbbi kategóriába esik, mert gondolom a Brókernet és egyéb befektető-toborzó társaságok elfelejtették őket tájékoztatni, hogy a tőzsdei bevezetés után (a kétfajta jegyzési árból adódóan) milyen mozgás várható, továbbá, hogy a CIG a nyereséges működésig, a cégvezetők bevallása szerint is, körülbelül 6-8 év alatt fog eljutni.

#322327 Zabás Előzmény: #322326

A növekedés finanszírozhatóságára fordítja a tőkét a CIG Pannónia

http://www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-391879

Hétfőn indult el a kereskedés a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeivel a budapesti értéktőzsdén. Járai Zsigmond, a társaság felügyelőbizottságának elnöke az InfoRádiónak elmondta: a CIG-nek 10 ezer új magánszemély tulajdonosa lett, és 9,3 milliárd forint friss tőkéhez jutott a tőzsdei kibocsátással.

1

Hétfőn indult a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeinek kereskedése a tőzsdén, az első napon közel 400 millió forgalom volt a papírokban, a kereskedést pedig 863 forintos áron zárta a részvény, ami a bevezetési árhoz képest közel 8 százalékos esést jelent.

Járai Zsigmond az InfoRádiónak azt mondta: sikeres volt a kibocsátás, mintegy tízezer részvényese lett a társaságnak, ezzel a harmadik legnagyobb részvényesi számú vállalat lett a CIG Pannónia Életbiztosító, csak a Molnak és az OTP-nek van több magántulajdonosa. A felügyelőbizottság elnöke közölte: 9,3 milliárd forint új tőkéhez jutott a cég, ami stabilan biztosítja a fejlődés finanszírozhatóságát.

Négyezer ügyfél vett részvényt, így valóra vált az az ötlet, hogy a biztosító részben a biztosítottak tulajdonába kerüljön - emelte ki Járai Zsigmond.

A felügyelőbizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a növekedés finanszírozhatóságára fordítják a tőkét. A cég harmadik negyedéves jelentése szerint 80 százalékos növekedést értek el az előző év harmadik negyedévéhez képest, és a cél az, hogy ezt tartsák a továbbiakban is, így ennek a finanszírozása viszi el a tőkét - fejtette ki.

A részvényeket 938 forint lehetett jegyezni, de az első napon a kereskedést 863 forintos áron zárta a részvény. Járai Zsigmond emlékeztetett arra, hogy az ügyfelek 750 forintért jegyezték a részvényt, és ahogy arra számítani lehetett, gyorsan eladták egy magasabb áron, ennek következménye a csökkenés. A tőzsde eldönti, hogy milyen árfolyamon mozogjanak a részvények, de ha gyorsan növekszik a vállalat, akkor az értéke is gyorsan növekszik majd - mondta. A felügyelőbizottság elnöke hozzátette: örül annak, hogy sok részvény forgott az első napon.

Hanganyag: Kaputa Júlia