Mi történt? Viktor bejelentette a különadót?
Aztaaa.....
623
Mi történt? Viktor bejelentette a különadót?
Aztaaa.....
623
Én :)
gyün ez...
580on veszek..utána 530on.. csk netto osztalékot ér ez sztem.. ha bejön telekomadó akkor veszek..
az energia ellen tesznek most a szolgáltatók is...e-on-nál ha nem volt tartozásod és regisztrálsz, 10 % kedvezményt kapsz....a szolgáltatók is igyekeznek akadályozni, extra lassú ügyintézés, dupla számlázás....a napokban volt egy cikk róla a neten....t-com még a saját számlázását sem tudja intézni...nekem is éppen 2 reklamációm van benn, hűségidőt vállaltam kedvezményért, de a kedvezményt nem számolták el a számlában....egyszerű ügy, mégis 33 napja húzódik.
Nekem van de egy 10-es bukóban vagyok papíronként.A vezetékesben igazad van de az energia viszont úgy tűnik bejön nekik.És még csak alapjáraton ketyeg, jövőre indul be igazán.
P.
nagyobb pakk vétel záróban :) lépésenként veszem.
Mindenképpen negatív dolog , számít az 5 Ft is , alapok azt nézik állampapír hozamhoz képest mennyi az osztalékhozam, és persze az örök bizonytalansági tényező fenntartható e az osztalék.
Ezzel kapcsolatban állandó félelmek vannak , mennyire tud versenyben maradni ez a cég, mobilok terjedése eléggé visszaszorítja vezetékes ágazatot stb.
Viszont minél közelebb az osztalékfizetés annál inkább csak az állampapírokhoz mért osztalékhozama a lényeg. Idén is elcibálták 800-ig azért osztalék előtt, ami nem is volt annyira extra 74 Ft-os osztalék mellett.
Nagy homály ez a különadó, lehet brutál lesz akkor beadhatják innen még, ha szolídabb akkor meg pletykára adni , hírre venni lesz.
Nekem nincs most , de érdeklődöm. :)
Induljunk ki a 74-ből. Ez az idén (kerekítve ) 7 ft-ot adózott jövőre meg 12-őt fog. Ez "csak" 5 forint de ha megnézem az MT részvények darabszámát már elég komoly summa. Árfolyam nyereség meg ugye a beszállótól függ de majdnem mindenki a mostani ár felett üldögél benne.
P.
Amióta figyelem ezt a papírt, mindig erre megy a spekuláció mennyi lesz az osztalék. Osztalékadó is sokat számít nyilván. Ha 74 körül marad az osztalék akkor kb 10%-os hozammal mozog most, az baromi jó.
Még jobb ha beparáztatják az embereket és 600 alá megy, aztán az osztalék mondjuk 72 lesz. :)
Osztalék jelentősen csökken akkor felejtős szvsz, viszont az osztalékról majd jövő tavasszal döntenek, lehet spekulálni , helyezkedni. :D
Jövőre már az árfolyam nyereség és az osztalék adó is 16%. Érdekes mozgások lehetnek áprilisban mert ez egy új helyzet.
hát ez az. Ez lesz a lényeg, ha olyan mértékű lesz, hogy osztalék csorbulhat meg fogják önteni kicsit, és erre spekiznék. De majd meglátjuk mit alkotnak.
Tegnap véletlen beszéltem a brokimmal(Erste). Ő azt mondta, hogy ha bevezetik a különadót, akkor valszeg az osztalék fog csorbulni.
Én meg azon hol szálljak be, kérdés mennyire öntik meg erre a különadóra. Jövő tavaszra jó lesz, ha nem sérül osztalék mértéke szvsz.
Az osztalékadó 16%-ra emelése + a tervezett különadó nem jó hír.
Gondolkozom a kiszálláson.
P.