Regisztráció Elfelejtett jelszó

ELADÓ Ingatlanok

Re: nincs cím

#307489 Alex74 Előzmény: #307476

Azt gondolom abban bíznak az emberek, hogy nem árverezhetik el az ingatlant a fejük fölül, majd jön az állam és segít. Igaz, hogy nem CHF hitel hanem forint, de ők mennyivel másabbak, mint azok akiken segít az állam.

Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz ebből.

#307484 banyaiz Előzmény: #307476

Sokan vannak ilyen helyzetben, ha ez az Eszközkezelő amit állítólag október 15-ig kidolgoznak nem nyújt nekik érdemi megoldást akkor igen nagy szopás lesz nekik.

#307476 Zabás Előzmény: #307474

én többet is javasoltam nekik, de sajnos egyik megoldás sem tetszett nekik, hiába, mondtam, hogy a Bank ha megszűnik a moratórium nem fog szarozni és akár 15 mill-nél olcsóbban is eladhatja és a különböztetett akkor is ke kell fizetniük! De ezt valahogy nem értik meg, hagytam is őket, hagy poshadjanak a saját romlott levesükben!

#307474 banyaiz Előzmény: #307468

Egy megoldást tudok javasolni, eladni a házat, kisebbe, és olcsóbba költözni, és a jelzálogjogot a család nevén lévő megfelelő értékű ingatlanra terhelni pl szülők háza. A két ingatlan közötti különbözetet (jó esetben pár millió) betenni betétbe és abból törleszteni havonta a hitelt. Persze ez csak annál működik akiknél van ilyen tehermentes plusz ingatlan.

Persze ez már egy spekuláció , ki tudja , hogy alakul hosszú távon a Ft árfolyam. Viszont már az is egy spekuláció volt devizában adósodtak el. Szóval ez már csak hab a tortán.

#307468 Zabás Előzmény: #307467

ez igaz, ha tudnák fizetni a törlesztőrészleteket, de nem ehhez az árfolyamhoz lettek kicentizve a pénztárcák :(

#307467 banyaiz Előzmény: #307460

Nem szabad most a devizahitelt visszafizetni. Árfolyamveszteséget realizálják, meg kell várni amíg kedvező lesz az árfolyam szvsz. Ha a lakást muszáj eladniuk legjobb átvinni egy másik ingatlanra a jelzálogjogot, vagyis egy fedezetcserét csinálni, az is lóvé jelzálogszerződés módosítása, új értékbecslés, közjegyző, de olcsóbb, mintha most elbuknak pár millát az árfolyam miatt. Persze ez csak akkor működik ha lesz másik ingatlan az eladott helyett.

#307460 Zabás Előzmény: #307456

hétvégén voltam felvenni DK-n egy 2008-ban épített lakást

55 hasznos 88 nm Br. területtel 17,5MFt-t szeretnének érte ők is ennyiért vették az egészet 100% hitel és vállnak, mondtam, hogy lehetetten, más ingatlanos okosabban csinálta, mint én mert előre megkérdezte az árát és ne is szerződtek, mondán, hogy nem akar papirokat gyűjtögetni, én is ezt tettem volna, ha már nincsenek kitöltve a papírok, meg megsajnáltam őket, de ebből tudom, hogy nem élek meg :(

A lényeg amiért belekezdtem, mondtam, hogy max 15mill amiért talán elmegy 0 km-es lakások ennyiért mennek most ott a környéken, de nincs 3 millájuk, hogy kompenzálják a veszteséget. És itt jön a Forinthitelesek előnye, nekik 17 millát kell visszafizetni, hasonló paraméterekkel rendelkező Veresi lakásnál is voltam ott is 17 millért vették és 100% a különbség csak annyi, hogy neki 24 millt kell visszafizetnie a törlesztőrészlet z ugyan annyi kb, mint a forinthitelesnek, csak lényegesebben többet kell visszafizetnie ezen az árfolyamon. Persze ezt már nem vettem fel, 25 millért. De szerintem 0km-en sem ért 17 millt!

Ja azt tudjátok, hogy a Csiki-Bege-Bereg meg minden CSIKI vállalkozás bedobta a kulcsot! Kaszáson is bezárt az Autóplázája

#307456 banyaiz Előzmény: #307448

Mondjuk ebbe a nagy lakáshitel őrületben megértem sokan eladósodtak, úgy voltak vele inkább ezt fizetik mint az albérleti díjat, ez érthető. Azt viszont fel nem foghatom minek kell valakinek 5 méteres plazma tv 400.000 Ft-ért ha nincs pénze, stb.

#307448 banyaiz Előzmény: #307382

engem úgy neveltek magánemberként akkor veszek valamit ha van rá pénzem. Hitel az csak akkor érdekel ha van rá állami támogatás amivel olcsóbb mint a banki betéti kamat. :D

Viszont az egy világtendencia, hogy az emberek csak a mának élnek, nem takarítanak meg, inkább hitelre megveszik még a csillagos eget is.

Hitelkártyám nekem is van, de 45 napig kamatmentes, és a 44. napon mindig feltöltöm, így sem egy nagy buli mert az éves díja miatt kb ugyanaz mintha saját pénzem használnám, de kényelmes nagy bevásárlásoknál, vagy tankolásnál nem kell néznem mennyi kp van nálam.

Áruvásárlási hitelek amiket említesz legmagasabb THM-el mennek, kb dupla árat fizet ki a polgár rájuk 3-5 év alatt. Viszont sokan nem törlesztik, csak elviszik tv-t egyebet. :D

Itt a rendszerrel van ba…

#307382 Ricsi

Itt a rendszerrel van baj...

Asszonynak van hitelkártyája. a nagyon-nagyon meg akarunk venni valamit, arra megvesszük. Elvileg a legdrágább hitel, de ha akarom, húzom évekig, ha akarom 2-3 hónap alatt visszafizetem, mindenféle büntetés nélkül.

Engem az zavar, veszel mondjuk bútort 300K-ért, mert épp most kell, mert az előzőt mondjuk elvitte egy csőtörés. Ez rendben van, mindenkivel előfordulhat.

De felveszed 3 évre, és ha bejön pénzed, nem tudod visszafizetni a felét mondjuk. És ez az igazán inkorrekt ebben.

Re: ELADÓ GÖDÖLLŐN NEMESI KÚRIA!

#307378 banyaiz Előzmény: #307290

no igen, csak Mo-n kb a lakosság 20%-a rendelkezik egyáltalán megtakarításokkal.

És nagyon minimális hányad rendelkezik 10 milliónál nagyobb megtakarítással.

Kb úgy kellene tankönyv szerint ennek működni, hogy amikor alacsony a kamat akkor más helyet keres magának a pénz, plusz olcsó a hitel és ez mozgatja meg újra a gazdaságot.

#307371 Ibiza Előzmény: #307363

lehet egyszer még sokat ér..talán a tangón is adnak érte annyit amennyit belefizettél..

keresztapáméknak még volt békekölcsöne.. (ajánlott volt venni-fater nem nagyon lüktetett együtt a munkásmozgalommal :)..sorsolás is volt rádiót meg hasonlót lehetett nyerni a sorszámával..

anno beírtam fórumra gyurcsóti is takarékbélyegből gazdagodott meg..sok fiatal csak lesett mi is az..

puszi,süti,tojás a lánytól kellet a pénz a faterjától :)

#307363 matgab Előzmény: #307298

No de ha mondjuk 20 millió forintra kapsz 10% kamatot és a lakás meg csak 3-8% hozamot tud hozni, akkor miért vennék lakást (s vele együtt macerát)??

Persze a 10% kamatot csak akkor kapnád meg , ha elég erős infláció lenne, de itt a lakások ára szintén nem szokta teljes mértékben (vagy csak késve) követni az inflát...

Ja, én is gyűjtöttem a bélyegeket, aztán nem csináltam vele semmit, ma is ott vannak valahol a fiók aljában (nem is tudtam, hol váltják be egyáltalán).

Gesztenyét is és papírt is gyüjtöttem be is vittem az iskolába a gyűjtőversenybe, néha még tortát is kaptunk érte...

A csajokat én még ma is locsolom húsvétkor, meg régen is locsoltam, de csak ismerősöket, ha pénzt kínáltak akkor meg megsértődtem...Inkább adjanak egy puszit!

:)

#307298 Hathor Előzmény: #307293

"Egyikünknek som volt kamata"

ez hülyeség, mást akartam írni, csak kapkodtam.

Egyébként a bélyeg valóban így volt, negyedikes koromban kezdtem gyűjteni, mentem iskola után a nyolckeres utcákon, tákoltunk össze fából kiskocsit, amin cipletük a mázsányi vasakat a nyolckeres gyárakból, üzemekből, lebontott épületekből.

Újságokért becsöngettünk a lakótelepen minden lakásba, utána mentünk a MÉHbe

Húsvétkor meg mindenkit meglocsóltunk a lakótelepen egy huszas reményében, otána ment a takarék bélyegbe.

#307293 Hathor Előzmény: #307292

JJBOY!

Azt hiszem mi ketten másképpen nőttünk fel mint mások, de legalább az életben van mögöttünk valami, és egyikünknek sem volt hitele, sőt egyikünknek sincs kamata.

Egyébként az sem mindegy, hogy nem virtuális pénz mozogna a bankokban, hanem a lakosság vinni be a pénzt a bankokba, amit Ők szintén kiadhatnák, akinek akarják.

A káposzta is megmaradna és a kecske is jól lakna.

Na de ez egy ingatlan totyik így lezártam ,-)

Gazdasági pártomban örök nyitott tagsági lehetőséged van :))

ON

#307292 hosszhuszár Előzmény: #307290

Sziasztok, érdekes, de igazad lehet, sőt....

Gondoljunk csak vissza?

Amikor ált.isk-ba jártunk, volt takarék bélyeg.

Ez arra nevelt minket, hogy takarékoskodjunk, és a megtakarításainkból, megszerezhetjük, megásárolhatjuk álmaink kerékpárját, táirányítású autóját, könyvét, stb......

Most mi van?

Semmi, adósodj el előre évekre, és a kamatokra spórolj....

Az emesés bank reklámban is a hitelkamat, Zoltán, magasabb, mint a betéti kamat, Emese.....

Hát szerintem nem ez az ideális modell...

Miért nem úgy szól a reklám, hogyha takarékosan élsz, egyszer megtakarításaid kamatai, elérik azt a szintet, hogy fedezzék, majd a hitel kamataidat?????

Fogyassz, de ne a megtakarításaidból, hanem a gyomrod kárára, akár......

#307290 Hathor Előzmény: #307287

Hali.

Értem amit mondotok, tudom, hogy a nagy könyv szerint alacsony kamatok mellett működik a gazdaság. Tudjátok, több ször makacs vagyok, mint Ibiza is. Ő is fújja a magáét, én is :)

Szóval ok, hogy a gazdaság alacsony kamatok mellett pörögnek, mert csak alacsony kamat mellett vesznek fel hitelt, alacsonyabb a finanszírozás, de kinek? Nálam első a fogyasztó!

Itt változok véleményemmel a világgal szemben, veletek. Ennek ellenére felvállalom, hogy ezzel a gondolattal hülyeséget mondok.

Minden párt máést vall.

Amenniben pártom lenne, a lakosság mellé állna és a fogyasztók mellé.

Amíg a fogyasztó nem kap a pénzéért mondjuk a család 5MFT megtakarításáért 10%os kamatot, addig nem fog fogyasztani, és addig hiába termelnek neki alacsony kamatok mellett. Az alacsony kamatokkal megint a beruházásokat támogatják, amire már nincs szükség, itt fogyasztás kell, megrendelési fellendülés szerintem.

Ozzy semmi gond, ha mondjátok a véleményt, nyugodtan. Legalább nem mondom sokszor ezen okfejtésem, mert látom butaságokat beszélek, de ezt még leírtam. ,-)

LMG. Lehet Más a Gazdaság párt alapján :))

#307287 Ozzy_ Előzmény: #307281

Ilyet ritkán mondok, de itt igazad van.

Szerintem Hathor jó a szakmájában, de itt téved.