ráadásul nem ez volt az első eset, ez az átka ha nem csak ezzel foglalkozik az ember
ráadásul nem ez volt az első eset, ez az átka ha nem csak ezzel foglalkozik az ember
Raktam be már én is eladásra 233,225-re.
Aztán csodáloztam amikor hazaértem, hogy rámszáradt.
szerencsére jól sült el, de egy plusz szám sokkkba lehet!
Srácok én nem akarok belepofázni,én is shortolok. Tegnap kinnt megfogta a fontos támasz az indexeket,záróban.Esésben nem volt forgalom lehet akkora bull is ma minnt az állat.Persze én is lefelé várom,de ki tudja.
Nincs még fél milliárd forgalom és így araszolunk felfelé,egy rakás az egész,se eladó,se vevő,talán ha amerókában lenne pár % esés,arra talán megindulnánk mi is,de ott még nem esett le nekik a tantusz hogy lefelé is lehet annyit menni mint felfelé...
Dax certikkel szoktam néha foglalatoskodni,most is lett volna de pár nap múlva lejárnak és nem akartam így kötni,ha jól látom nem is lesz helyettük új Dax verzió :(
Ott szokott mozgás lenni,+számít még az hogy milyen erős v gyenge a Ft...
Nálam 23140 volt a hati max...
shortot bővítettem 21.150-en :o))
gondoltam felszúr majd 23.150-ig, erő nem sok benne, vagy igen, vagy nem.
Amikor megnyomtam az ok-t, akkor volt gyanús :o)
És tegyük hozzá, hogy a 29 pont, amiből még szerinted megfutamodnak pár ponton eleve egy bullshit volt nagyrészt. Volt benne szó nyugdíjrendszerről? Egészségügyről? Oktatásról? Az állami és önkormányzati szféra rendezéséről?
Ugyanerről beszéltem...
Hülyítenek 3 felé... és erre írtam, hogy ezt kint sem nézik a végetlenségig. sztem eleget vártak már rá... nem csak a jobboldalra, hanem a komplett magyar politikára...
Aztán erre írta Ibiza, hogy hülyeség, mert a pénz úgyis jön, ha van lehetőség pénz csinálni.
Szerintem ez sem örök érvényű és ha valami, akkor pont ez fog változni az elkövetkezendő időben. Ha szétnézünk a nagyvilágban akkor azt látni, hogy lassan a fejlett országokat sem túl biztonságos finanszírozni a mostani gazdasági pályájukon. Akkor a vergődőket miért lenne? Mert még benne van egy profit kör? Igen, még nem jött el a felismerés, hogy ez kezd kizárólag virtuális profittá alakulni. Lassan minden ami nem materializált elveszti a kapcsolatát a valós értékekkel... de persze egy már egy totál más kérdés, semmi köze a magyar politikához...
On: Buxban mit vártok? Csendes péntek? Usa tegnap meglepett, hogy tudott lefelé is menni. A sok napos szenvedése ellenére is.
Ilyenkor kérdés, mi a cél?
A végelgyengülés, akkor marad minden így. Vagy keresni is akarnak, és akkor lesznek komoly elmozdulások gyorsan, nagyon gyorsan.
Ez most katasztrófa, napok óta nem keres sem shortos, sem longos. Nincs egy külföldi megbízó, csak brokik játszadoznak 10-20K val. Mármint OTI-ban, mint egyedüli papírban. Nézni sem nagyon érdemes, komolyan mondom. Lassan engem is előznek külföldi piacok felé. Pedig nem nagyon akartam, de ennek így nincs sok értelme.
Elképesztően alacsony forgalom van,végelgyengülünk?
Biztos rosszabb lesz az adat, ha máris kezdik a felhúzást!
Berakom hírbontóba is,ez komoly dolog! :D
Reggeli felhúzás megen megy,futiknak köszönhetően,esti amerókai záró nem számít...
Rg súlya nagyobb volt,most csökkentették!
A richtert mire föl tették ennyire nagy súllyal? Nevetséges!!! Vagyis inkább röhögséges!!
be is tettem a tudástárba, a jövőre is gondolva :)
Ez ugyan nem az a topik, de ha olvastad Karman tegnapi es tegnap elotti nyilatkozatait, akkor vilagosan latszik, hogyan kepzeli el milliok altal megvalasztott megvalto kormany teljesiteni a hianycelt es itt tartani a lovet. Persze ez nem hangozhat el nagyobb nyilvanos mediaban, de nem lesz 2013-ig egykulcsos SZJA pl. es meg sztem kb. 3-4 teruleten fognak megfutamodni a hires 29 ponttol. Szoval ennyit a hangzatos, Mo.-ot megvalto tervekrol... Mindez persze legalabb stabilitast hozhat, de egyszerubb volt ezt ugy, h. segget csinaltak a szajukbol es parhuzamosan 3-an 3 felet nyilatkoznak a gazdasagi talcatol.
El sem hiszem hogy ezt megértük hogy jelentősen csökkenjen RG súlya Otp javára,talán normálisabb lesz így a kereskedés:
Erre várunk 20 éve valóban és az a baj, hogy eddig mindenki meghátrált, amikor szembe találta magát a hatalmas, túlburjánzott állami szféra dolgozóival + a nyugdíjas táborral.
Az a baj, hogy te egy olyan globális világrendből indulsz ki, ami eddig volt és való igaz: eddig tényleg szépen működött.
Én meg nem. Én abból indulok ki, hogy nem minden fog úgy működik holnap, mint ma.
Örök érvényű igazságnak tűnik, hogy oda megy a pénz ahol pénzt tud csinálni. És a pénz mindig pénz is tud csinálni. Ez az alapja gyakorlatilag az egész mostani világgazdaságnak.
Én meg azt látom, hogy akárhova megy a kinyomott friss pénz, valahogy nem jön össze. Egyik oldalon termelés- és fogyasztáscsökkenés, leálló gazdaság, a másik oldalon eladósodott államok. Miért lenne furcsa, ha egyszer csak az egész hozzáállás átalakulna?
De ezen kár vitázni, filozófiailag eltér a nézetünk. A globális nézet működött és működik még jó ideig, amiről te írsz. Amihez nem kell más, csak pénz. Nálam meg a jóval földhözragadtabb elvek érvényesülnek, ahol a növekedéshez más is kell: vannak fizikai korlátok a bemeneten és kimeneten is. Amiről én írok lehet, hogy soha nem jön el, de arra a fejemet teszem, hogy az előjeleit látjuk most. Aztán lehet, hogy újra fordul egyet az egész világ... csak ez most még nem látszik, én meg addig nem vetítem ki magamnak a rózsaszín képet. Ennyi.
Hogy közvetlenül a cikkre is reagáljak:
1. A 2011-es költségvetéssel épp az volt a gond, hogy semmi konkrétat nem lehetett látni róla. Ha lehet és jó akkor nyilván változik majd a megítélésünk is. Adná az ég!
2. Még ha ki is derülnek a részletek és jók akkor is jön az eredeti probléma, amiről írtam: megint várni kell, hogy vajon megcsinálják-e amit leírtak... vagy elszállunk megint, mint ahogy eddig mindig az utóbbi 1-2 évtizedben.
A véleményem ez ügyben nem változott... mindig várni kell a magyar kormányra. Arra is, hogy lesz-e vmi értelmes átalakítás végre... és általában arra is, hogy csak simán hozza-e a számokat akármilyen idióta módon, megint halogatva a reformokat. Nem tudom te hogy látod, de sztem 1-2 szar kísérlettől eltekintve erre várunk 20 éve mind.
milyen cérna..ezek zsizsikek addig járnak ide amíg szívhatják a véred...nehogy kipekuláld jószívűségből vannak itt..
bölcsen hangzik amit írsz ..mert most minden bölcs ami negatív de nem az gyerekes gondolkodás a pénz oda megy ahol hízni tud..
és mi van ha..
Az én véleményem az, hogy addig már kivárnak. Persze meglátjuk, lehet, hogy nem lesz igazam. És amikor beállnak a sorba Viktorék, akkor megint tudunk emelkedni majd a nyugattal.
Ezzel az a baj, hogy egyszer elszakad a cérna. Ha én nyugati befektető vagy hitelminősítő lennék biztos nem várnék már 50. alkalommal is arra, hogy "itt ez a kormány, de még várok, hogy csináljon valamit, mert tudom, hogy most épp választás lesz és akkor összevissza ígérgetnek házon belül... de megvan ezeknek a józan esze, ha vége akkor majd beállnak a sorba és normálisan cselekednek...." Nem ezt várják kint kb. 20 éve?