aki jól megtanult olvasni és renszeresen teszi azt, annak igen jó játék.
aki jól megtanult olvasni és renszeresen teszi azt, annak igen jó játék.
Hol vagy, Lyonell? Nem voltál azóta, hogy az esést másnapra megjósoltad és nem következett be. Vannak, akik rádszólnak, hogy nem jól írsz. Vígasztalásképpen beteszem ezt az érdekességet. Nem is nagyon lényeges, hogy hogyan írunk, a lényeg, hogy a szó első és utolsó betűje helyes legyen.
Olvassátok:
"A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal."
Rácos, de tejföl nélkül jobb. Halászlé jöhet tésztával, és anélkül is. :D
thaiföldön ettem ilyen halakat mint ahogy leírtam csak banánlevélbe voltak tekerve.. nálunk is kapni étkezési banánlevelet kínai abc-kben..egyszer kipróbálom kisebb nyurgával..
de lehet kisérletezem egyet szőlőlevéllel az is finom lehet..savanykás
Jól hangzanak, lehet mind a kettőt kipróbálom, nagyon egyszerű receptek, pont ezeket szeretem, hétvégén izzani fog az elektromos sütő..
Amit banyaiz írtál, az eléggé hasonlít a rácos halhoz, csak egy kis tejfölt kell még hozzá rakni azt hiszem a krumplit szokták vele meglocsolni és úgy rá a hal. A többi hozzá való szinte ugyanaz:)
Stocky buli sem hangzik rosszul Hathor koma, hallét megfőzöm szívesen egyszer itt vidéken szvsz banyaiz is besegít:)
Nem szoktunk sokat tenni, csak annyit jobban süljön felülről is a hal, kioldódó zsír miatt.
Rántva is nagyon szeretem ahogy mondod, főleg nagy pontyokat, nem azokat a zsenge 1-2 kilósakat. :D
finom lehet de nekem a szalonna nem jön be a halra..elveszi az ízét..
Az emberes, a mienk 60cm körül lehet, de 6-8főnek lehet benne sütögetni azért. Mi is hasonlóan teszünk, mint ahogy írod.
5 kg-nak jó vörös húsa van már, nyámm. :D Tepsiben alul krumli karikára vágva, ponty filézve, megnyúzva, sűrűn beirdalni, az irdalásokba szalonna szeletek, meg a krumplin is , tetejére fokhagyma paradicsom erős paprika, cukkini, vagy még olyan zöldség amit szeretsz. :D Az egész jól átsül, ezt lehet vsz tárcsán is. Hozzá uborkasaláta szigorúan tejföl nélkül nekem. :D
rántva is nagyon finom
de
barátnőm lepikkelyezve egybe berakja tepsibe bele fólia.. só..1-2citrom leve pár gerezd fokhagyma (esetleg pár vékony gyömbér karika) rákarikázva..amikor jön az illata fóliát kinyitja..még 5-6perc vissza.. ennyi..én rízzsel kapros szósszal szeretem
tógazdasági halból nem tudom milyen de jó kiúszott velencetavi pontyból tökéletes
Szerintem abból hívd meg a stockys tagokat egy jó halászléra a szabadban :))...
Igen, lehet hozzá hasonlítani.
Van egy 4,5-5kg-s pontyom, ha valaki halászlén kívül tud valami jó és egyszerű halétel receptet, szívesen fogadom:)
Rostélyoshoz hasonlít így kicsit nem? Csak megpirul a végén.
Igen arányaiba így is tökéletes lesz:) Nem volt semmi gond, úgy rotyogott végig mintha pörköltet csináltam volna. A lényege a víznek, hogy nagyon finom puha lesz a hús és a harmadik víz után kicsit meg is pirul. Érdemes kipróbálni, mert elég egyszerű és ez a görögös gyros fűszerkeverék nagyon jó ízt ad neki:)
Nekünk is van tárcsánk. Az átmérője több mint 1 m.
Mi a húsökat és a grill kollbászt is úgy készítjük, hogy a pácolt húsokat a közepén lévő olajba mártjuk először és utána húzzuk ki a szélére sülni. Ha a húsok elkészültek, akkor a grillkolbászokat mártjuk a közepébe és a szélén sül.
nem szárad ki.
Akkor egy családnak osztva öttel, szóval 1Kg hús, 1 vöröshagyma, 4gerezd fokhagyma, 1cs sült fűszersó, 10dkg szalonna :))
(még csak az elején tartok, de most négyünkkel számolko, két gyerek, két felnőtt)
Jól hangzik.
Nekünk is van tárcsánk (borona), én tarját, fokhagymás tejes pácban állt csirkemellet, pulykát, padlizsánt, gombát, szallonát, hagymát szoktam sütni rajta.
Viszont ez a vízzel felöntés nem veszélyes felhevült tárcsán?? Alapból ilyen sült dologra nem túl jó vizet önteni, mert robban a nagy hőtől :))
finom lehetett, imádom a húsételeket, jó sok hagymával, főleg ha szabadban van elkészítve, jó levegőn amíg készül az ember már annyira éhes tud lenni.
Kár fogyóznom kell. :D
Eredeti recept szerint ugyanannyi hagyma kell bele, mint hús, de nem tudtam annyi hagymát bele rakni, mert tényleg nem lehetett volna normálisan kevergetni, így is necces volt ezt jól gondolod:))
wizes:
"mintha megállt volna az élet olyan 20-30 évesen."
Ja általában úgy is írsz, mintha tényleg még a 70-es években lennének a gondolataid! :-)
(Nem kötekedni akartam, csak kihagyhatatlan magaslabda volt...)