USA futik jelenleg 0.8% pluszban, kíváncsi vagyok nagyon a mai napra! Ma elindulunk, vagy a tuti lehúzós hírek miatt tovább fogunk szenvedni esetleg esni???
USA futik jelenleg 0.8% pluszban, kíváncsi vagyok nagyon a mai napra! Ma elindulunk, vagy a tuti lehúzós hírek miatt tovább fogunk szenvedni esetleg esni???
sexelni sokat..ok..de miért pont a nászéjszakán?
a nők sexéhsége az esküvői tortával múlik el..
Esőben nászutazni nem egy rossz dolog.
Emlékeim szerint ...
http://stockcharts.com/charts/gallery.html?$SPX
nézz rá,ma 200átdöfik áll és behal...csökk tetők..1173-1131,1129..jobb váll teteje készül,gyülekeznek fent a gyertyák,cmf is hmmm
egyedül a választások ami pozitív ,novemberbe kint....MINDEN GAZDASÁGI MUTATÓ, SZAR..kicsit javul vmi ,húú öröm van long trendbe
BUX IS ESNI FOG...MÉGPEDIG NAGYON,OTP-T SE VETTÉK,EZÉRT CIBÁLTÁK EDDIG RICHTERT IS...SZVSZ
Magyarország a legnagyobb "bukott angyallá" válhat - fenyeget az S&P
2010.09.12 17:21
Magyarország a "bukott angyallá" válástól - vagyis a befektetésre ajánlott osztályzat elvesztésétől - fenyegetett legnagyobb egyéni adós az érintett adósságállomány alapján a Standard & Poor's által kockázati besorolással ellátott kereskedelmi és szuverén adósok között - áll a világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítőjének Londonban hétvégén kiadott havi összesítésében.
hirdetés
A "bukott angyal" (fallen angel) a befektetőiből spekulatív kategóriába visszasorolt kereskedelmi és államadósok megjelölése a hitelminősítői zsargonban.
A még befektetői osztályzatú, de ennek elvesztésével fenyegetett adósok besorolása a befektetésre ajánlott sáv alsó szélét jelentő "BBB mínusz", leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással, vagy negatív előjelű figyelőlistás státusszal.
A Standard & Poor's július végén jelentette be Londonban, hogy az addigi stabilról negatívra rontotta Magyarországra érvényben tartott "BBB mínusz" adósbesorolásának kilátását, arra a véleményére hivatkozva, hogy "a kormány egyes intézkedései kedvezőtlenek lehetnek a magyar gazdaság középtávú makrokilátásaira". Akkori elemzésében az S&P e lépések között első helyre sorolta a pénzintézetekre kiróni tervezett adót, amelynek mértéke a hitelminősítő szerint középtávon ronthatja a bankrendszer tőkefelhajtó, és ezáltal hitelezési képességét is.
2010.07.23 13:54
Újra negatív kilátást adott az S&P - Hajszálra a bóvlitól
A "bukott angyalokról" és a "potenciális bukott angyalokról" kiadott legújabb hétvégi összesítésében a Standard & Poor's ugyanerről a kérdésről úgy fogalmazott: a magyar adósosztályzatra érvényes negatív kilátás a cég azon véleményét tükrözi, hogy a kormány által a közfinanszírozási helyzet konszolidálására kidolgozott terv "kulcsfontosságú alkotóelemei károsnak bizonyulhatnak" a magyar gazdaság középtávú növekedési kilátásai szempontjából, gyengítve a kormány képességét arra, hogy a közfinanszírozást fenntarthatóbb alapokra helyezze.
Az S&P az új kimutatásban közölte: Magyarország - összesen 53,76 milliárd dollárnyi, a hitelminősítő által besorolással ellátott adósságállománya alapján - "a legnagyobb potenciális bukott angyal", vagyis a Standard & Poor's osztályzati listáján szereplő adósok közül a legnagyobb olyan, amelyik elveszítheti befektetésre ajánlott osztályzatát.
Magyarország szuverén adósságát a három legnagyobb hitelminősítő - Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings - egyaránt a közepes befektetői sávban, de három különböző szinten tartja nyilván. Az S&P "BBB mínusz" osztályzatánál a Fitch egy fokozattal magasabb, "BBB", a Moody's még eggyel jobb, "Baa1" (a másik két cég metodikájában "BBB plusz"-nak megfelelő) besorolással listázza a magyar államadósságot.
A "BBB mínusz" a befektetési kategória alapszintje; ha a Standard & Poor's ezt a magyar besorolást rontja, azzal Magyarország ennél a cégnél elvesztené befektetésre ajánlott osztályzatát. Jelenleg három olyan EU-tagállam van - Lettország, Románia és Görögország -, amelyekre a hitelminősítők nem befektetői, azaz "bóvli" besorolásokat tartanak érvényben.
A Standard & Poor's a most kiadott havi összesítésben kiemelte, hogy világszerte jelenleg összesen 56 "potenciális bukott angyal" szerepel osztályzati listáján; ezek adóskockázati besorolással ellátott összadóssága 279,68 milliárd dollár.
Az érintettek zöme cégadós, főleg a pénzügyi szektorból. Magyarországon kívül még egy államadós szerepel az S&P listáján a befektetői fokozat alá minősítéstől fenyegetett adósok között: Izland, 7,71 milliárd dollárnyi adóssággal. (MTI)
én feladnám,de trix már 4h is beadta,és ha megnézed 1hete írtam,lesz fals kitörés dj 10600max...
1h-dailyig short kezd lenni trixen....egyedül hetesen nem ,meg 15 min-től
ha Te mondod, akkor biztos nem lesz az ,-)
sosem adjátok fel a lefele várást, reménytelen banda.. :)
Az már lerágott csont, én azóta fordított fej-vállat is látok most benne, ebben a chartomban is benne van, csak nem húztam be, már múltkor beraktam. :)
szóval lehetőségek tömkelege van.
Olaj megy fel, illetve utolsó pénteki értékek szerint, arany le, indexek fel.
Sziasztok,
Hazaértem, ahogy nézem shortok nagy százaléka zárult bukóban, az esküvőn esett az eső, elfogyott a kiszemelt last minute utunkra a repülőjegy, így belföldön nászutaztunk, ahol szintén esett. Valami jónak csak jönnie kellene, nem?
Nálam nincs túlhúzva S&P 200as fölé. 1112.32ön van futi szerint, futi záró:1109.25
Mondjuk Dowt nem néztem.
SP chartom belefirkálgatva mai szemmel:
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq6QFKr
Nos a piros szűkűlés tetejénél megállt pont. Hétfőn érdekes lehet, hogy onnan lefordul, vagy áttöri, inkább egyelőre refordul szerintem, bár szépen nézne ki fel.
Itt a szűkűlés tető és záró találkozásnál az esés 50%os szintje is van, ha jól rajzoltam .
Fölötte a 61.8as ideális korrekciós szint, amit kétszer érintett kb, és onnan kétszer leforult, most ha átmegy a szűkűlésen az harmdszorra megint elérhető, de onnan megint visszavárom 4.ik érintésre. Amennyiben kitöri azt a szintet is, mint lokális tetőt, úgy nyitott lehet a tér fel. Ezt követem a hazai piaccal.
Üdv. Yo7végét!
legközelebb hétfő reggel írok.
Amerókát túlhúzták némileg az előző csúcs fölé.200 naposon hangyaf..sznyit áttéve,összeomlás elnapolva :D
Az lesz remek ha nálunk ennyi volt a kori,mehetünk tovább fel...elvégre minden papír visszanézett kicsit :D
Ezért jó úgy csinálni a dolgokat, hogy mindegy, merre megy. OK, a módszeremben van egy jobb irány, de mindkettő jó. Amiért neked az én módszerem nem tetszik, hogy te max pár napos poziban gondolkozol. Én meg nem. Nekem, ha egy pozi kezelgetése 4 hónap, akkor sem történik semmi, mert pluszban zárom a végén. Neked az első buktád is kb 4 hónapos (ha jól emlékszem). Megnyitottad, lezártad, elkönyvelted a veszteséget, és vártál 3 hónapot. Én nem zárom veszteségben, és abban a 3 hónapban is csinálok valamit.
Ami az aktuális (általad is kérdezett) pozimat illeti, a kiindulási állapot olyan 21K-s eladás volt. Kb, pontosan nem tudom. Most úgy áll, hogy 22K-nál nullás. És közben 1 kontival sem kellett többet megnyitnom, tehát ez nem úgy alakult ki, hogy adtam ugyanannyit 23K-n. És a kereskedés sem annyira volt ideális, van, hogy napokig semmi nem történik, aztán 1 napon megyünk 800-1000 pontot.
Ha megy felfelé, akkor 23 600 körül zárom a felét, és 24 200-on a másikat. Most lecsökkentettem a 800 pontot 600-ra, mert felfelé már nem látok annyi helyet. Ha meg megy, akkor előbb kezdjem el az okosságot.
Lefelé 22K-nál elgondolkozok majd, hogy lezárjam 0-ban, vagy bővítsek rá mondjuk 21 400-on (22K-600 pont). Az függ majd attól is, milyen lesz az esés, lehet, mire zárnám 22K-n, már 21,4K-nál járunk :D
És az eddigi gondolatmenethez. Nekem mind1, hogy hétfőn lesz 22K, vagy rá egy héttel lesz annyi. Vagy csak októberben. Sehova nem sietek. 4 külön pozit kezelek, most ezt csak azért írtam le, mert ez volt az aktuális. A 4-ből 1 mindig mozog annyit, hogy foglalkozni kelljen vele.
És ugyanez OTI, meg MOL. Ha több pénzem lenne, akkor lenne Mtel és Richter is, most pl Richterrel sokat lehetett volna fogni. De majd megerősödök:)