Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#301745 holnor Előzmény: #301544

tleg ügyes ez a napizás, de ARP, vagyis Bobolcsai bácsi szavai rémlenek fel bennm (3. pont):

"A meggazdagodás 4. titka

Avagy Bobolcsai bácsi 4. törvénye

1. Ne daytradezz – azaz ne nyiss olyan pozit, olyan instrumentumban, amit nem tudsz napon túl megtartani.

2. Ne daytradezz – azaz amikor 50%+1 elképzelésed sincs a piac irányáról (rövid, közép, hosszútávon) – Honnan tudod, hogy ebben az állapotban vagy? Ilyeneket kérdezel: mi lesz ma? Shortoljak vagy longoljak? Ma piros vagy fekete? (ismerős? Kaszin-ól?).

3. Ne daytradezz – de ha meglátsz egy trendet , bevillan, ráharapsz és elindítod az ügyletet – aznap be is fejezted: megelégedtél a nyerővel vagy árnyékra ugrottál és stoppolódtál. Napon belül részedről végeztél a trendeddel –ettől daytrade.

De semmiképpen sem attól, hogy mindennap csinálod!"

#301544 Scipio Előzmény: #301529

Utóbbi, de írtam is tegnap - meg ma is - hogy 8300-on is vettem 2x tegnap és 8400-ért rögtön dobtam, de jobb lett volna ezeken a szinteken a nagypakkot is kidobálni...

Ilyenkor a daytrader énem kerül szembe a swinges érdekekkel, szerintem lesz ez még jóval feljebb is a közeljövőben, szép nyugisan rá kellene ülni, de a dt-s énem meg folyamatosan berzenkedik, ha kihagyok ilyen pár száz pontos köröket :)) Időnként nehéz a kettőt összeegyeztetni...

#301529 Koffein Előzmény: #301519

magas kiszallo alatt mit ertesz? a 88xx-at amit par szaz db.al akasztottak ki, vagy a 8400tol lefele valo elmulasztott adogatast banod :)

szvsz ha sikerul 8e felett zarnia, akkor remelhetoleg folyt kov a nyugodt bekes emelkedes... csak meg kell pihennie, sokat ment egyszerre...

#301519 Scipio Előzmény: #301485

Köszi. De én meg azokat csodálom akik képesek hónapokig ülni rajta és jelentős hasznot bezsebelni...

Nekem a swinges pozimenedzselésem katasztrofális, legutóbb fél pakkom a felfüggesztés előtt adtam el 7300-on, a többit meg 7740-en 8k helyett, a nagy pénzek ezekben lettek volna... tegnap a magas kiszállót meg elmulasztottam...Most van egy nagypakkom, amit tartok és kisebb tétekkel ugrálgatok.

#301476 Scipio Előzmény: #301469

Ja, ekkora hibát... a szívroham kerülgetett, rögtön el is mentem egy órára aludni :))

Még mindig mérgelődök a tegnapi nap miatt, 8400-en nem csak a 8300-as, hanem a teljes pakkot el kellett volna adnom, 7900-en kényelmesen visszavehettem volna, de persze nekem már a 9k lebegett a szemem előtt... Ráadásul 8k-n megdupláztam a pakkom, így sikerült 7900-re felhozni a beker átlagomat is...

#301467 Scipio Előzmény: #301406

A poén az, hogy reggel véletlenül vettem 7900-on - az eladási áramat akartam módosítani, erre félálomban egy vételi ajánlatomat írtam át... persze hogy kaptam, még szerencse, hogy volt eladó itt lent is :)), 8k-n el is adtam, a régiek természetesen még megvannak...

Újabb tenderen nyert az …

#301458 Koffein

Újabb tenderen nyert az RFV Romániában

Az RFV nyerte a marosvásárhelyi önkormányzat által energiatermelésre, fűtési rendszer megújítására és üzemeltetésére kiírt pályázatot. A 2015-ig tartó beruházás költsége 6,5 milliárd forint körül alakul majd, melyből 3,8 milliárd forintot az első 12 hónapban fektet be a vállalat. A város távhőszolgáltatását 25 évre nyerte el az RFV. A koncessziós díj évi 130 ezer euró (37,1 millió forint). A szerződés előkészítése körülbelül 30 napot vesz igénybe. A felújítás során a mostani 15 hőközpontot az RFV 5-re redukálja, ami gazdaságosabb és nagyobb hatékonyságot biztosító megoldás. A nagy hőkapacitású központokban az RFV kogenerációs gázmotorokat alkalmaz. Az energiakereslet fennmaradó részét biomasszával tervezik biztosítani. A tendert azokra a kerületekre hirdették meg, melyekben a lakások max. 40%-a csatlakozott le korábban a hálózatról. Ezekben a kerületekben azonban a korábbi szolgáltató (mely az önkormányzat tulajdonában volt) már eszközölt néhány felújítást. A számos fogyasztó átvételével és a felújítások befejezésével az RFV jó megtérülést érhet el a projekten. Korábban kb. 31.000 lakás és 40 intézmény volt a rendszerben, de a szolgáltatás minőségének hiányosságai miatt mára csak 12.000 lakás és 32 intézmény maradt. Nem kizárt, hogy a jövőben sok fogyasztó csatlakozna újra a rendszerhez, ha a szolgáltatás minősége megfelelő.

Ez már a harmadik nagy romániai projekt (Gyergyószentmiklóson tavaly indult el a beruházás, Zilahon a múlt héten sikerült megnyerni a tendert). Ha 15.000 lakás csatlakozik a rendszerhez, az RFV számításai szerint az EBITDA évi 1,2 milliárd forinttal, a bevételek 3,4 milliárd forinttal nőnének. A projekt 30%-ban saját tőkéből, 70%-ban bankhitelből illetve a kötvénykibocsátásból származó tőkéből kerülne fedezésre. 16%-os nettó marzzsal számolva a 2011-es EPS 110-120 forinttal, a 2012-es 220-230 forinttal nőhet a projektnek köszönhetően. Mivel a közelmúltban két olyan projektet is bejelentett az RFV, melyek a jövőben jelentősen befolyásolhatják a vállalat eredményét, ajánlásunkat és célárfolyamunkat felülvizsgáljuk. Terveink szerint a rendkívüli közgyűlés (szeptember 17) után adunk új ajánlást a részvényre.

A júliusi bejelentésnek megfelelően szeptember 9-én aláírásra került a távhőszolgáltatásra vonatkozó szerződés Gyergyószentmiklós önkormányzatával. A szerződés futamideje 25 év. A szükséges beruházások 2010 negyedik negyedévében zárulnak. A bejelentés összhangban van a korábban vártakkal.

http://piacesprofit.hu/cegblog/tozsde/egy_dolog_arnyekolja_be_a_novekedesi_kilatasokat.html

#301406 zeeh_ Előzmény: #301404

Ki a kicsit nem becsüli... :)

7900-8100 között volt 200 pont, ami benne volt simán, de a rohadt áramszünet közbeszólt. :-/

#301399 zeeh_ Előzmény: #301241

8100

Tudtam, hogy az áramszünet miatt lemaradtam valami rally féléről, ez egy ilyen hét. :-/

#301079 holnor Előzmény: #301053

nm a zárás miatt, számítottam visszaesésre, igaz kicsit kisebbre. viszont nm sikerült megvalósítani amit cápákon írtam, azaz limiten adogatni. láttam, h van egy nagyobb kiszálló, mégsem léptem időben. ezért volt kicsit rossz kedvem.

a funda továbbra is remek, sőt egyre jobb. a Bux-kosárba kerüléssel az alapkezelői köztudatba is bekerül a papír. és most nm arra gondolok, h az indexkövetők vesznek 30-40milláért, az semmit nm számít. hanm h elkezdik követni, elemezni. ekkor pedig rájönnek, h milyen jó cég ez, érdemes beszállni nagyobb pénzzel. jönnek a célárak, ezekre + a tulajdonszerzésre a kisbüfik is felkapják a fejüket és ők is vesznek. na kb erre számítok, meg persze jövőre újabb projektekre. mivel a szervezeti átalakítás idén lezajlott, ezért az új szerződések hamarabbb jönnek majd mint 2010-ben. innen pedig már csak egy lépés a vezető régiós esco cég cím elnyerése, ami behozhatja a külföldi alapokat.

gondolom a fentiek sokaknak nagyon merész, vad gondolatoknak tűnnek. de amikor tavaly áprilisban megmondtam a céláramat a barátoknak, akkor is mki hitetlenkedett. aztán szerencsére vettek ők is :)

#301053 matgab Előzmény: #301042

én nem látok parát. Oké, valakinek valszeg szüksége volt a pénzre és meg akart már szabadulni a részvényeitől.

Mondjuk úgy, hogy elég nyerőt realizált.

Hülye lett volna a hír előtt eladni a pakkját, a hír után viszont végre volt akkora forgalom, hogy megszabadulhatott egy nagyobb részétől a piacon.

Ez amikor ennyit megy egy részvény a természetes velejárója.

Sőt ez a részvény érettségét mutatja, hogy nem amolyan Orcosan +15%-ból megy a minusz 15%-ba.

Összességében ez a cég már egy másik dimenzióba helyezte magát, mint 1 héttel ezelőtt volt.

Eddig volt összesen 7 milliárd beruházása, amit a Zilahival megduplázott, most meg már többszörözött Marosvásárhellyel.

A cég amúgy teljesen korrekt módon kommunikál, jól végzik a dolgukat szakmailag.

Ergo akinek nem sürgős az egy kicsit várva hamarosan 10-12k-n találhatják magukat.

#301042 holnor Előzmény: #301018

pontosítok, nm teljesen új.

remélem kiszállt ma a nagy eladó. ha nm nézzük az átkötéseket, sztem forgalom szempontjából dobogós a mai nap.

kis csalódottságot azért érzek, de mindegy, hamar elmúlik :)

#301041 Fornit Előzmény: #301018

Persze, csak Matgab kérdezte h mi volt a másik hír Marosvásárhely mellett. Itt csak erről olvastam még

Hát a mai gyertya nem lett túl szép.