Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

Én is voltam ott, még Va…

#299131 StLui

Én is voltam ott, még Vakmajomtól függetlenül, meglepődtem én is az ételválasztékon, a hely és az épület kinézetet alapján nem erre számítottam. Nem mondom, hogy a kedvenc helyem, de tudom, hogy sok embernek arra menet az egyetlen lehetséges megállóhely.

Viszont amiket ismerek helyeket azok közül amik a listán vannak, azokra stimmel a leírás. Dunabogdány Napraforgó, Vác Cuki, Pisztrángos

Re: Gasztromajom

#299124 Ozzy_ Előzmény: #298850

Tulajdonképpen egyetlen, de nagyon komoly hibát találtam. Mégpedig a hely nevét. Nem szabadna csárdának hívni.

Amúgy az ilyen típusú ételekre egyre nagyobb kereslet van. Ezt a típusú konyha a művészetről szól. Újításokat, ízharmóniákat, látványt és illatot adnak el.

Ezt nem lehet egy magyaros konyhához hasonlítani, ahol a mennyiség és a hagyomány a fő szempont.

A művészetek az érzékszerveknek vannak. A festészet a látásnak, a zene a hallásnak, a konyhaművészet meg az ízlelésnek a szaglásnak és a látványnak.

Ilyen helyen nem lehet jóllakni, de nem is az a cél. Viszont nem szabadna csárdának hívni.

#298890 banyaiz Előzmény: #298850

ez jó lehetett, megnéztem volna a fejedet miközben kihozzák a kajákat. :D Baja , Paks igen jó halászleveket , halételeket lehet enni halászcsárdában, de ezzel nem mondtam neked újat szerintem. Ezt meg felfoghatod kis fogyókúrának, legalábbis én ezt szoktam ha így járok. :)

#298886 rbbj11 Előzmény: #298854

DEEE, tedd!!! Mert én is majdnem elmentem egy általa ajánlott étterembe, írásain felbuzdulva! De akkor 5ször meggondolom...

Egyébként szerintem legalább annyira szícilai a lelkem, mint magyar, ezért ne lepődj meg, ha ízlése is eltér némileg. Másrészt valóban más az előkelő éttermi adatlap, mint egy valódi magyar csárda ajánlata, első osztályú helyen nem telezabáljuk magunkat, és nem is számítsunk arra, hogy kondárokat hoznak ki ;)

#298854 Sumér harcos Előzmény: #298851

hát most vagy nem olvastad eddig soha vakmajom gasztromajom rovatát az oldalán....:)

ezen ajánlások,élmények lehet csak engem csigáztak fel(14 év vendéglátásban eltöltött idő után) az elmúlt évek alatt,melyeket ott közzé tett.....ezen egyik ajánlására aposztrofáltam válaszként,ezen élményhalmazt:)

tőzsdéhez valóban semmi köze,mint ahogyan az oldalán végtelenségig sorolt gasztronomiai eseteknek sincs köze hozzá:)

de nem is teszek többé ilyet,csak ez úgy kikivánkozott belőlem:)

#298853 Netmaster Előzmény: #298851

Vakmajom szokott írogatni mindenféléről, nem csak tőzsdéről (ha ránézel most, van ott szó mindenről, bambuszról, demográfiai változásról, időjárásról), a gasztromajom rovatában időnként étteremkritikákat oszt meg. Szereti a hasát. :)

Gasztromajom

#298850 Sumér harcos

újabb gasztroajánlatával fürödtem be Vakmajomnak.....(már a második)

történet:

este 8-kor vasárnap estem be (az általa agyondicsért) Balatonszemesen a Kistücsök étterembe...

8 óra vezetés...és 10 óra éhezés után....mivel ugye értelemszerűen délelőtt reggeliztem, hozzáteszem karcsú módon...

köszöntöttek,fiatal felszolgálóhölgy(szervizpultnál bambul vagy 3pincér) semmi gubanc kedves.....csárdajelleg fogad,kivűl,udvar,belül..

étlap, italrendelés rendben.....ital kézben kihoz,tálca sehol....kedves,rendben....

már mikor kinyitottam az étlapot,azonnal feltűnt....hogy egy ilyen étlap mi a lóxart keres egy csárdában,de legfőképpen egy Balatonparti csárdában?

az árak az más kérdés.....most másodlagos kérdés az ügyben....

elkezdtem olvasni az étlapot......a csárdajellegből adódóan gondoltam én hülye Magyar,majd fischsuppe oder rindgulasch,hortobágyi húsos előszőr végül esetleg gundel....vagy somlói...

hát báááz....ilyet hiába kerestem,felállni már nem akartunk....majd választunk...nézzük hogy ugrik a "majom" a vizbe...

tulajdonképpen némi túlzással ilyeneket lehetett ott kapni,hogy "aszongya":

rántott majomtalp....karamelben sütve,pisztácia mártással....

vagy kovászosuborka krémleves.....

végre találtam egy tyúkhúslevest tésztával....feltüntetve semmi,hogy csésze,vagy fazék...vagy mire lehet számitani....de legyen,mert végre ehető neve van.....

zweite gericht: rántott marhaláb,rizzsel,tartárral.....tejfölös uborkasaláta...

hozták a levest....csésze,legyen....tyúk sehol,répa,zöldség vmi .....baxus...legalább egy kurta cipőfűző semmi sehol benne.....csak egy kevéske csigatészta lődörgött a roppant steril leveskében...tehát kölökadag,horror áron.....akár ne is kértem volna...

második fogás: hát baxuss nem is irok semmit.....mini adag,semmi...tulajdonképpen éhesebb lettem ezen nonfigurativ vacsora után mint előtte voltam...

ezért kértem desszertet....mondom hozzanak palacsintát.....az nincs,semmilyen-jött a válasz.

egy Magyar csárdában nincs palacsinta és nem is csinálnak,ha kér vendég......ilyet még komolyan mondom soha sehol nem láttam az Országban.......

lett házikrémes....amelyhez adtak vmi eperhabot....de ez a krémes....nem úgy kell ám elképzelni,mint általában ahogyan az ember elképzel egy krémest a cukrászdában....áááá...

hanem ilyen joghurthabos szürreális töltelék van betöltve 3 papirlap közé,természetesen mini adagban.......

ennyi.......számla bazinagy.......köszönni el semmi,két pincér támasztja a szervizasztalt...

nos konklúzio:

Vakmajom,nem akarom bántani az izlését tényleg,mert nem...meg régi motoros,meg jó fej,de nagyon nem egyezünk ugye szóismétléssel élve izlés dolgában,már régen rájöttem,hogy egy gasztrokibic,és közel-távol sem magyaros ételek nagytudója.....

ilyen étlap,kb a Váci utcán esetleg,vmi egyéb kibiceknek ott.....és oda ...talán...

az étteremről:

a büdös életben nem gondoltam,hogy egy balatonparti helyen nincs pl.halászlé....palacsinta...

ráadásul éhesen jött ki az ember 3 fogás után......sőt ez a krémes,eperszoszos gugyva hazáig éreztette,hogy ott van.......nos ezt csaptam nyakon éjfélkörül házi 54%-os szilvapálinkával vagy háromszor,mire úgy ahogy szépülnek az emlékek,eme "csodálatos" gasztronomiai esetről....

Re: nincs cím

#298163 Watford Előzmény: #298123

hát ez a cikk most nagyon ott van, a saját tévedésed feldolgozása az egyik legnagyobb ellenséged a piacon, ha ezen túljutsz, akkor már sikeres lehetsz...

New Post: "Olvastam egy…

#298123 lackok

New Post:

"Olvastam egy részvénykereskedői tanfolyam reklámszövegét, ami azt sugallta, hogyha elvégzed, képes leszel előre látni a jövőt. Pafff... Az ebben az érdekes, hogy mindig találni balekot, aki elhiszi, hogy ez lehetséges, ahelyett, hogy feltenné a kérdés, hogy aki ilyen képességek birtokában van, az miért tart tanfolyamot és miért nem keresi magát csöndben degeszre? Azt nyilván nehezebb volna eladni tanfolyamként, ami az igazság, hogy jövőbelátás, szent grál meg ilyen sületlenségek nincsenek, csak sok-sok vesződség, rengeteg kudarc, tévedés, állandó pofáraesés - és néhanap egy kis siker, gyógyírként a fájdalmas, egót romboló tévedések özönére. Egyetlen tanfolyam se azzal foglalkozik, ami a lényeg, hogy miként kezeled azt, amikor tévedsz. És nem a jövőt kell vizsgálni, ami még meg se történt, nincs, hanem a múltat, hiszen csak tényekből lehet következtéseket levonni - ráadásul aki projektál, tehát egy elképzelt jövőből von le következtetéseket a jelenre, az elveszíti azt a képességét, hogy nagyon gyorsan megváltoztassa a véleményét, ha az a jövő mégsem úgy lesz jelenné, ahogyan elképzelte, ezért is jobb nem erős víziókkal rendelkezni a jövőt illetően. Persze ha az igazat elmondanák a spekulációról, például azt, hogy nap mint nap majd szembesülni kell vele, hogy totál hülye voltál, és elcseszted már megint, nem tudsz semmit, és állandóan fel kell állni a földről, miután a piac már megint móresre tanított, akkor senki nem menne el a tanfolyamra."

2010.08.28. Vakmajom blog

#296109 matyesz

Itt a pattincs, és hetek óta először enyhén növekvő és kicsit átlag fölötti forgalommal (+), jó belső számokkal (+). Meg nem lehet ítélni, hogy ebből lehet-e kicsit is tartósabb emelkedés vagy egy egynapos csoda, ami az emelkedés (vagy nem esés) mellett szól, az az ótvar pesszimista hangulat, szinte világvége, miközben azért olyan nagy dráma nem történt a részvénypiacon (nota bene réznek meg meg se kottyant az elmúlt pár hét rázóköre, négyhavi csúcson van), tehát nem annyira viselkedés a pesszimizmus forrása, hanem a vélekedés. Emlékszem, amikor elmentem júliusban Olaszországba, 610 körül volt a Russel2000, most is ott van, miközben jócskán leromlott hangulat, ez nem egy nagy teljesítmény, de nem is világvége.

Egyébként kötvénybe is beleadtak, az első rendesebb eső napja hetek óta.

http://www.vakmajom.hu/pages/1790-Present.gif

Találtam egy nagyon érdekes hosszú (200 éves!) chartot az amerikai hosszú államkötvény-kamatok alakulásáról. Mit lehet erről mondani? Átlagban valahol 5% körül alakultak a hozamok, és bőven volt olyan időszak, amikor ilyen alacsonyak voltak, mint most, akár tartósabban is. Szóval attól még, hogy leestek a hozamok 3% alá, még nincsen okvetlen buborék, ergo nem kell jönnie összeomlásnak, nagy hozamfelrobbanásnak. Más kérdés, hogy aki itt vesz, az már nem biztos, hogy jó kockázat/hozam aránnyal teszi, de ez legyen az ő baja - ahogy a lakosság itt az elmúlt hónapokban tolta be a lóvét a kötvényalapokba, az totál olyan, mint amikor 2000-ben tolta a lóvét a részvényalapokba, iszonyú emelkedés után. Mindig ostobaságot csinálnak, ha valami állandó a tőzsdén, hogy a lakosság mindig komplett hülyét csinál magából. Nem arról van szó, hogy nem kerülnek akár nagyon nagy nyerőbe egy trend végefelé, hanem arról, hogy a nyerőt sosem szüretelik le időben, mindent visszaadnak és aztán nagyon rosszkor szállnak ki, buktában. Ez mindig így van és így is lesz örökre.

Egyébként szerintem ez az egyik legfontosabb chart közel s távol, még sokat fogunk találkozni/foglalkozni vele. Amcsi lakosság teljesen feladta a részvényt, ezek már sose fognak venni, az elmúlt 20 évben az első olyan év volt 2009, amikor emelkedésre is adták a részvényt (bezzeg a 2000-2002-es ultra nagy bearben meg se ijedtek szinte). Ha esik, akkor azért adják a részvény, ha stagnál, akkor azért, ha emelkedik, akkor azért. :-)

Re: Kormányzati kommunikáció

#295984 banyaiz Előzmény: #295331

ha látnám a célját, vagy értelmét. Mondjuk célja lehet populizmus önkori előtt, emberek azt hiszik a bankok miatt vannak szarban, élnek rosszabbul mert kizsákmányolják őket (ebben van is igazság, de senki nem kényszerítette , hogy egy piaci devizahitelben eladósodjanak 20 évre) olcsó politikai tőke szidni őket. Értelme ezen kívül semmi ennek az IMF ügynek, az IMF hitel olcsóbb mint amit most piacon kapunk. Na mindegy nem ragozom.

Bud: 1 perccel? Az már talán túlzás volt tőle. :D Az az ember felszállna egy Máv szerelvényre agyérgörcsöt kapna azonnal. :D

Re: Mai majom

#295632 Kissherceg Előzmény: #295629

makacs ember... :)))

"A Financial Times cikke emlékeztet arra, hogy a svájci jegybank kedden sokkolta a piacokat, miután nyilvánosságra kerültek a legfrissebb nemzetközi tartalékadatok. A frank gyengítését célzó devizapiaci intervenciók nyomán devizatartalékai egy hónap alatt 50%-kal bővültek: az áprilisi 145.6 milliárd dollárról 261.9 milliárd dollárra. Az alpesi ország így már a 7. legnagyobb devizatartalékkal rendelkezik a világon, megelőzi Brazíliát, Hongkongot, Indiát és az Európai Központi Bankot is. "

ilyenekre emlékezne nem mondana badarságot, hogy eura vágynak...:)

#295629 Zabás Előzmény: #295478

miből gondolod? Ha így lenne UBS miért áldozott volna be 7 milliárd zsetont a gyengítés javára?

#295490 Ibiza Előzmény: #295489

akkor shortold meg chf-et....én gondolkodom rajta.. de még nem csináltam.. nem is tudom mivel kell certivel vagy mi..

#295486 Ibiza Előzmény: #295480

amíg ubs csődbe meyg állj féllábon..ott van pá rfekete-náci-komcsi diktátor pénze.. szerinted?

valószínüleg személyesen tennék felelőssé az igazgatóságot és a tulajokat..