Regisztráció Elfelejtett jelszó

Gasztromajom

Sumér harcos

újabb gasztroajánlatával fürödtem be Vakmajomnak.....(már a második)

történet:

este 8-kor vasárnap estem be (az általa agyondicsért) Balatonszemesen a Kistücsök étterembe...

8 óra vezetés...és 10 óra éhezés után....mivel ugye értelemszerűen délelőtt reggeliztem, hozzáteszem karcsú módon...

köszöntöttek,fiatal felszolgálóhölgy(szervizpultnál bambul vagy 3pincér) semmi gubanc kedves.....csárdajelleg fogad,kivűl,udvar,belül..

étlap, italrendelés rendben.....ital kézben kihoz,tálca sehol....kedves,rendben....

már mikor kinyitottam az étlapot,azonnal feltűnt....hogy egy ilyen étlap mi a lóxart keres egy csárdában,de legfőképpen egy Balatonparti csárdában?

az árak az más kérdés.....most másodlagos kérdés az ügyben....

elkezdtem olvasni az étlapot......a csárdajellegből adódóan gondoltam én hülye Magyar,majd fischsuppe oder rindgulasch,hortobágyi húsos előszőr végül esetleg gundel....vagy somlói...

hát báááz....ilyet hiába kerestem,felállni már nem akartunk....majd választunk...nézzük hogy ugrik a "majom" a vizbe...

tulajdonképpen némi túlzással ilyeneket lehetett ott kapni,hogy "aszongya":

rántott majomtalp....karamelben sütve,pisztácia mártással....

vagy kovászosuborka krémleves.....

végre találtam egy tyúkhúslevest tésztával....feltüntetve semmi,hogy csésze,vagy fazék...vagy mire lehet számitani....de legyen,mert végre ehető neve van.....

zweite gericht: rántott marhaláb,rizzsel,tartárral.....tejfölös uborkasaláta...

hozták a levest....csésze,legyen....tyúk sehol,répa,zöldség vmi .....baxus...legalább egy kurta cipőfűző semmi sehol benne.....csak egy kevéske csigatészta lődörgött a roppant steril leveskében...tehát kölökadag,horror áron.....akár ne is kértem volna...

második fogás: hát baxuss nem is irok semmit.....mini adag,semmi...tulajdonképpen éhesebb lettem ezen nonfigurativ vacsora után mint előtte voltam...

ezért kértem desszertet....mondom hozzanak palacsintát.....az nincs,semmilyen-jött a válasz.

egy Magyar csárdában nincs palacsinta és nem is csinálnak,ha kér vendég......ilyet még komolyan mondom soha sehol nem láttam az Országban.......

lett házikrémes....amelyhez adtak vmi eperhabot....de ez a krémes....nem úgy kell ám elképzelni,mint általában ahogyan az ember elképzel egy krémest a cukrászdában....áááá...

hanem ilyen joghurthabos szürreális töltelék van betöltve 3 papirlap közé,természetesen mini adagban.......

ennyi.......számla bazinagy.......köszönni el semmi,két pincér támasztja a szervizasztalt...

nos konklúzio:

Vakmajom,nem akarom bántani az izlését tényleg,mert nem...meg régi motoros,meg jó fej,de nagyon nem egyezünk ugye szóismétléssel élve izlés dolgában,már régen rájöttem,hogy egy gasztrokibic,és közel-távol sem magyaros ételek nagytudója.....

ilyen étlap,kb a Váci utcán esetleg,vmi egyéb kibiceknek ott.....és oda ...talán...

az étteremről:

a büdös életben nem gondoltam,hogy egy balatonparti helyen nincs pl.halászlé....palacsinta...

ráadásul éhesen jött ki az ember 3 fogás után......sőt ez a krémes,eperszoszos gugyva hazáig éreztette,hogy ott van.......nos ezt csaptam nyakon éjfélkörül házi 54%-os szilvapálinkával vagy háromszor,mire úgy ahogy szépülnek az emlékek,eme "csodálatos" gasztronomiai esetről....