Regisztráció Elfelejtett jelszó

Növények

Re: nincs cím

#298888 pruntyoke Előzmény: #298860

hát igen..nyolc hónapos az valóban nagyon fiatal..ez a legvadabb "rágós" korszak..

nekem ezt az időszakot úgy sikerült áthidalni, hogy mindenhová vittem magammal a kutyát (még a munkahelyemre is)..

persze ez szerencse volt, hogy ezt megtehettem..így folyamatosan szem előtt volt a kutya és abban a pillanatban rá tudtam szólni, ha valamiben el kezdett volna "sántikálni"..

így hogy mindig velem volt a kutya nagyon szoros lett a kapcsolatunk és nagyon jól letisztult a kutyában, hogy ki a falkavezér..mostanra nagyon szó fogadó és már a pillantásomból is tudja, hogy valami rosszat csinál..

a másik kutyám a lányomtól befogadott, de ő is hasonlóan nevelte a kutyáját..így mostanra elég rászólni ha rosszat csinál..utána már nem próbálkozik még egyszer vagy csak nagyon ritkán..

tudnék neked ajánlani egy nagyon jó könyvet: Jan Fennel, Tanuljunk meg Kutyául (kutyapszichológia)..

érdemes elolvasni, vannak benne nagyon hasznos dolgok..lehet, hogy az internetről le is lehet tölteni..

sok sikert..kitartó következetes neveléssel (no verés!!!) sikerül megnevelni.. :)))

#298867 wizes Előzmény: #298860

Állj!

A kutya érzi a vezetékben a delejt és szereti!

Lehet hogy erős a kényszere erre, vigyázz a vezetékekre!!! Nekem is rágott szét hosszabbítót, csoda, hogy nem vágta agyon.

Szokták a kutyákkal kerestetni a falban a vezetéket. Komoly!

Ha az Erős Pista a kedvence, akkor nincs javaslatom!

o)))

Haverom kutyája is szétette a zöldséges kertet, nem tudom mit csinált aztán. Pont pénteken volt osztálytalálkozónk, ha előbb tudom, megkérdeztem volna.

;<))

#298860 hosszhuszár Előzmény: #298859

Szia.

Orsós kapunyitót szereltem fel a kapura, arégi helyett.

A vezetékek ott "szabadon vannak"

Egyik este jövök haza, és nem nyílik a kapu.

A kutya szétrágta....

Bekentem erős pistával, a vezetékeket....lenyalogatta, még a szája szélét is megnyalta utána..:))

Vettem kutya, macska riasztó fújható szert.

Az sem használ....

Utána még 1x szétrágta....

Azóta fémre cseréltem a csöveket...:))

#298859 wizes Előzmény: #298839

Pardon, ez JónásJózsinak!

Kenj be erős pistával pár paradicsomot, vagy amit akarsz, hogy ne egye meg és emlékezni fog rá: ez nem ok. Talán az is jó ha a tőke elé leteszed a bekentet és a gyengébb elenállás irányába megy majd meg kostolja aztán kiköpi!

;<))

Akármit rágott meg a kutyám és bekentem ezzel, hatott.

Székláb, papucs, cipő, stb.

Próbáld ki, hátha működik!

#298858 hosszhuszár Előzmény: #298838

Sziasztok, szia.

Próbálkoztam, hidd el.

lehet, hogy még nagyon fiatal.....8 hónapos, német juhász.

Határozottan rossz kutya.....

TAlán ez megoldás lesz, és a 17e ft nem olyan drága......

#298839 pruntyoke Előzmény: #298803

Nem csak kutyák vannak van nagy kert is minden féle zöldséggel és gyümölccsel. Amíg meg nem lettek tanítva a kutyák addig lezabálták a ribizlit, málnát és szedret a bokrok alsó részeiről. Meg bemászkáltak a veteményesbe, megnyalogatták az összes paprikát és paradicsomot ami számukra elérhető magasságban volt stb, stb, stb. Hála égnek ez már a múlt. Időigényes de a nevelés is működik :)

#298838 pruntyoke Előzmény: #298803

Hello,

Lehet, hogy olcsóbb lenne a blökit megnevelni :))))

Viccet félretéve. Működik ez a láthatatlan kerítés de ehhez is szoktatni kell a kutyust. Nekem van ismerősöm külföldön aki ilyen szerkentyűvel akadályozza meg, hogy a kutya megszökjön - mert arra felé nincs kerítés. És valóban nem is megy a kutya túl azokon a pontokon ahová le van fektetve a drót a föld alá. Kutya válogatja, hogy mennyi idő alatt lehet beszoktatni. Privát véleményem az, hogy ezzel az energiával amit az ultrahangos nyakörv beszoktatására fordít az ember annyi idő alatt be lehet tanítani, hogy mi az amit nem szabad. Tapasztalatból mondom. Nekem is vannak kutyáim :)))

#298809 Amatoregy Előzmény: #298803

ezt nem tudom. a szomszédunknak ultrahangos macsakriasztója van. 2 macska napozik előtte állandóan...

#271255 matgab Előzmény: #270351

Ha már növények:

Nőtt egy szemölcs a lábujjamon, még január elején, amivel elrohantam a bőrgyógyászhoz azonnal. Azt mondta, semmi komoly, le fog esni magától, nem szemölcs.

Aztán március végéig nem esett le se magától se mástól.

Elmentem megint egy bőrgyógyászhoz, az azt mondta rá, hogy ciszta, vagy szemölcs...

Kérdem tőle tapasztalatból, hogy ha pitypanggal bekenegetem , akkor az segít-e rajta (mert egy jó 15 évvel ezelőtt, a nyakamon jelentek meg szemölcsök és 3*szedték le "kanállal", de mindig pillanatok alatt visszanőtt és akkor mondta vki, hogy kenjem be a pitypang nedvével és eúgy elmúlt, hogy azóta sem jött ki.

Azt mondta erre a bőrgyógyász, hogy ne kenjem , mert semmi értelme. Elküldött a sebészhez.

A sebész azt mondta, hogy oké, ezt le tudja vágni, de előbb elküld röntgenre. Jöjjek vissza egy hét múlva.

Felkészülten visszajöttem (az egy msá kérdés, hogy a rendelési időt a kórház központja nem tudta megmondani, a közvetlen számon nem vették fel, és az interneten rosszul volt feltüntetve és amikor odamentem a rendelési idő vége felé (ami az interneten még bőven beleesett), akkor már be volt zárva az egész...

Na mindegy, nem adom fel ilyen gyorsan. Visszamentem. Mondja a doki, hogy hát igen, ezt le kéne vágni, és eldöntöttem-e mert ugye, mint a múltkor mondta, ha ő levágja, akkor itt nem marad köröm...Hukk! Ezt eddig nem mondta! Mi lenne valami emberbaráti megoldás? Hát el a plasztikai sebészhez!

Na akkor el a másik kórházba plasztikai sebészhez. Újabb 1-2 időpont rendelés, megnézés, vissza stb.

Közben bőszen kenegettem a pitypang lével, ami nem árthat alapon. Nagyon szépen javult is, azt mondta, a plasztikus, hogy ha ilyen szépen gyógyul, akkor nem nyúl hozzá, várjunk.

Közben elvirágzott a pitypang. Vissza a dokihoz. Viszont begyulladt a szemölcs, megint nincs műtét.

Na utánanéztem az interneten, hogy mivel lehetne a pitypangot helyettesíteni?

Vérehulló fecskefű. Megnéztem hogy néz ki, és mivel a szomszéd telek eléggé gazos, olyan szerencsém volt, hogy egy egész mezőt találtam belőle.

Azóta azzal kenegettem és most úgy néz ki, hogy mégsem kell műteni, mert gyönyörűen meggyógyul(t)!

Vagy ez inkább a Magyarország topikba kellene, vagy az egészségügybe?

ingyen egy gazból meggyógyulok, miközben az orvosok meg műteni akarnak, odarendelnek stb.stb.

#270351 pruntyoke Előzmény: #270346

nálunk sem volt annyi méh mint a korábbi években..azt hittem, hogy ez csak a mi egyedi esetünk..

#270349 pruntyoke Előzmény: #270338

sajnos nálunk ugyanez van :(((

meggy még csak-csak van..cseresznye ami van a fán az is szétrepedt a sok esőtől..

őszibarack, körte, alma, sárgabarack, szilva ugyan mutatja magát de ettől a sok esőtől a jó ég tudja milyen további betegség üti majd fel a fejét..ha meg még jön további jégeső...hát...akkor semmi nem marad...

#270347 apafi Előzmény: #270339

ABeton.

Gyümölcs nálunk is nagyon gyér. Alma néz ki még jól, talán még szilva, ha megmarad. Körte kevéske. Őszi szinte semmi, cseri, meggy negyede. Sárgabarackok még fiatalok. Idén nagyon drága lesz a gyümölcs.