Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: ááá, brutális :(((

#298817 Ibiza Előzmény: #298768

én inkább aktív vezetésnek hívnám a módszerem.. mert ráadásul még idealizálom az útvonalamat és az áthaladási sebességemet..de a lényege az..átveszem az adott terület ritmusát..ha 60-nal folyik a közlekedés akkor 60-nal megyek ha 50 akkor annyi..ha negyven akkor káromkodom de akkor annyi..(főleg vidéki városok..ahol az emberek megnézik egymást, az új autókat,ki kivel ül az autóban..) ha tudok menni akkor megyek.. a saját ritmusomban..

a defenzív vezetés NEKEM..a nevében is benne van védekező.. kb ezt látjuk ha vidékiek vagy külföldiek vezetnek a városban..probléma kerülő..maximális biztonságra törekvő

pl. belső sávban a megengedett sebességgel haladnak Budapesten a körutakon.. előírásszerű követési távolsággal..( azért a belső sávban mert akkor a jobb oldalon leparkolni szándékozó autók nem zavarják meg a teret.. ) feszülten nézik az elöttük-mellettük haladó autót és a legkisebb jelre azonnal fékeznek..ráadásul ott a GPS.. a vastag utakra hegyezve..

Re: Ezt az életszeretetet!!! Kirázott a hideg

#298805 banyaiz Előzmény: #298770

kemény, mennyi szenvedés van a világon, ember nem is tudja mekkora szerencse ha egészséges. Mondjuk nem hiszem képes lennék így élni, inkább game over, de respekt neki.

#298768 GáborGábor Előzmény: #298757

"vezettem kb 750-800.000Km-t..sajáthibás baleset nélkül..

elárulom neked a titkot...deffenzív vezetés az gáz.."

"Három tükörből vezetek (megelőzendő olcsó poénodat és még előre is nézek) tudom ki hol van..milyen a kedve..személyisége..látom tudomása van e rólam akit előzök..mielött fékezek a tükörbe nézek.. nehéz elmagyarázni..akkor tudsz vezetni ha mások hülyeségeit is ki tudod védeni..és ki tudod mert a szituációból és apró mozzanatokból látod a szándékot."

Érdekes ...

Akkor mi is lenne a deffenzív vezetés?

Persze, lehet, megint hülyeséget írok ...

Ugye?

Vagyis ...

Ezt, nem is én írtam ...

#298761 matgab Előzmény: #298757

Ezt hívják deffenzív vezetésnek, amit leírtál (kegalábbis ha a nőkre vonatkozó részt lehagyod).

Ettől függetlenül a bringás (Zenicai) pl. deffenzívkedhetett volna. Vagy ha szembejön veled egy kamion, aki valami miatt félrerántja a kormányt...

#298757 Ibiza Előzmény: #298730

"a közlekedés, veszélyes üzem."

nem mondod.. vezettem kb 750-800.000Km-t..sajáthibás baleset nélkül..

elárulom neked a titkot...deffenzív vezetés az gáz..

akkor jó ha az autó a tested meghosszabbított része.. nem gépészkedsz kínlódsz a technikával..hanem az a tested része.. harmóniában vagy vele..

mintha szeretkeznél.. (nővel) felveszed a ritmusát tudod mit szeret mit nem..nem erőszakolod meg..kedveskedsz és pakolod neki ami kell..

Három tükörből vezetek (megelőzendő olcsó poénodat és még előre is nézek) tudom ki hol van..milyen a kedve..személyisége..látom tudomása van e rólam akit előzök..mielött fékezek a tükörbe nézek.. nehéz elmagyarázni..akkor tudsz vezetni ha mások hülyeségeit is ki tudod védeni..és ki tudod mert a szituációból és apró mozzanatokból látod a szándékot.

#298730 GáborGábor Előzmény: #298695

"csak jelzem neked roppant toleráns és nyitott vagyok,alapból mindenki egyforma tiszteletet kap tőlem.. ,) a többi már az egyénen múlik..

ha valaki kérés nélkül belép a privát zónámba..vagy az én kontómra szórakozik (lásd bringás centizgetés..) akkor bizony ott előjön belőlem egy pedagógus szamráj.."

:)

Valamikor, valaki, tanitott nekem afféle deffenziv vezetést ...

Ehhez kiegyensúlyozott hozzááláás szükségeltetik, tudni illik, a közlekedés, veszélyes üzem.

;)

Kína "kilóra" felvásárolja a világot

#298702 Netmaster

"Egy német hetilap nemrég elképesztő számadatokkal megtűzdelt statisztikát közölt kínai cégek világméretű befektetéseiről. Eszerint 2005 és 2010 között az egyes földrészeken, illetve régiókban eszközölt tranzakciók értéke a következőképpen alakul:

Egyesült Államok és Kanada: 33,7 milliárd dollár

Közép- és Dél-Amerika: 43,9 milliárd dollár

Európa: 36,7 milliárd dollár

Fekete-Afrika (Szaharától délre): 31 milliárd dollár

Arab világ (Észak-Afrikával együtt): 32,9 milliárd dollár

Észak- és Nyugat-Ázsia (Oroszországgal és Indiával együtt): 35,8 milliárd dollár

Délkelet-Ázsia: 29,7 milliárd dollár

Ausztrália: 33,3 milliárd dollár

A globális befektetések értéke öt év alatt meghaladja a 266 milliárd dollárt."

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kina-kilora-felvasarolja-a-vilagot-326448

Az angolai sztori se semmi...

#298694 Ibiza Előzmény: #298302

csak jelzem neked roppant toleráns és nyitott vagyok,alapból mindenki egyforma tiszteletet kap tőlem.. ,) a többi már az egyénen múlik..

ha valaki kérés nélkül belép a privát zónámba..vagy az én kontómra szórakozik (lásd bringás centizgetés..) akkor bizony ott előjön belőlem egy pedagógus szamráj..

A motorosok és bringások 50%-a normális.. a maradék egy része ostoba..és egy része patkánykodik..

Egy közlekedésben mindenki tehet gesztust..a gyalogos az autós a motoros a bringás..

Nálam az van ha valaki enged az előnyéből számomra azt megköszönöm..én is adok előnyt ha valaki ritmusban van..

A kiforduló autót nem engedem el ha mögöttem csak egy autó van..3mp-et kibír..de ha 3van mögöttem akkor kiengedem..de elvárom,hogy utána minél elöbb vegye fel a ritmust..

gyalogos is megteheti elenged ha már lendületben vagyok és mögöttem nem jön másik autó..

elengedem a középen haladó motorost..hagy menjen ha már én nem tudok..de akkor jobbról ne jöjjön már pizzás majom mellém..

A gond az, az emberek látták a politikusoktól mindent lehet amit nem tudnak rádbizonyítani.. így is viselkednek..patkánykodnak..a meghúzott autón nem hagynak semmit..lapítanak mint sz@r.. morális csődbe ment az ország a levitézlett komik által..kevés a gesztus..ha előny van akkor gyerünk..kihasználni..

#298311 matgab Előzmény: #298240

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=138031&is=1

Ez is durva. Ha a japán nyugdíjalapok nem fogják lejegyezni az újabb japán államkötvényeket, akkor senki más sem fogja az ő 0%-os kamatuk mellett...

Akkor viszont japán is majd könnyen államcsődközeli helyzetbe kerülhet. Az egyre növekvő nyugdíjak miatt meg amúgy is egyre nagyobb xarban lesznek.

Vagy rosszul értelmezek valamit?

#298302 matgab Előzmény: #298219

Ibiza,

Azért más dolog egy autó esetleges meghúzása és egy bringás autóval történő elgázolása. Azt , mint autós tapasztalom, hogy én sokszor hiába próbálok figyelni a bringásokra (és a motrosokra is) nagyon gyakran teljesen beláthatatlanok a kerékpárutak, ezért rendkívül balesetveszélyesek. Ilyen pl. amikor egy nagyforgalmú 2-3 sávos útra kell beslisszolni egy mellékutcából és a bringások oda vissza sávja miatt nem elég azt nézni, hogy épp be tudok-e kanyarodni abban a 2-3 mp-ben amíg nem jönnek a főúton, de egy pillanatra újra le kell ellenőríznem, hogy a jobb oldalról nem érkezik-e egy bringás...

Ezek kicseszett hülyén vannak megtervezve, csakúgy, mint a járdákon a gyalogosoktól csak max felfestéssel elválasztott bringasávok.

Ezek nyilvánvalóan a figyelmetlen gyalogosokra ugyanolyan veszélyesek, mint a bringásokra.

Mivel a bringások a kisebbek (az autósokhoz képest) ezért én az autósként felelősséget érzek a bringásokért és próbálok külön vigyázni rájuk, de látom, hogy sok autós inkább nem vár 2 mp-et úgy, hogy nyugodtan tudjon előzni, hanem előz, ha bír, ha nem, aztán majd lesz valami a biciklissel alapon...

Sajnos ilyen ez a mai magyar társadalom, egoista , törtető.

Töltöttél már ki személyiség tesztet? Ne vedd sértésnek, de nem lehet magas a tolerancia szinted, így a beírásaid alapján...Majd egy kicsit idősebb leszel és talán lehiggadsz te is és empatikusabbá válsz másokkal szemben is.

#298219 Ibiza Előzmény: #298181

azért tegyük hozzá.. poftlanok a bringások.. a járdán száguldoznak..centizgetik a járókelőket.. ott is ahol van kerékpárút..egy-kettőnek beigértem pofánverést..

Pirosokon mennek át..bevágnak autós elé bejönnek szembeforgalomba..elédugranak a járdáról..ehhez képest "kevés" a baleset..

motoros és bringás.. sok a nem normális.. autókat jobbról balról előzgetik..

Proletár betegségük van.. ha valamit lehet akkor azt szétcseszik ..semmi önkontról.."használd amíg lehet.."

a kerékpárosok álltal okozott baleseteket elhallgatja a sajtó (egy volt csak egy kisgyereket elgázolt a járdán koponyaalapi törés volt.. persze elmenekült)..az autók meghúzása..gyalogosok kisebb sérülése elsummantódik..

#298212 Ibiza Előzmény: #298181

tetszett volna celebnek lenni.. oda gyorsan jár a mentő helikopter vagy ami éppen kell...és a legjobb ellátás..

#298181 matgab Előzmény: #298118

a blogban ez a legdurvább rész:

http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20100823/kerekparos-baleset-bp-eotvos-ut-reszletek

Nem sokkal a baleset megtörténte után jártam arra, tényleg szörnyű volt a látvány... Rengeteg vért vesztett és szegény mozdulni sem tudott. A mentősök kb. fél óra után értek csak a helyszínre, annak ellenére, hogy az állampolgári bejelentések mellett a rendőrség 3-szor is beszólt a mentősöknek. Röhej... Az odaérkező rendőr is rettentő idegesnek tűnt.

!!Hamarabb ért oda a bkv szirénás forgalomirányító kocsija, mint a mentő (kb. 15 perccel). A mentősök legalább fél-háromnegyed órán át küzdöttek az életéért, próbálták újraéleszteni, de már nem tudták.!!

Olyan szinten áll ez a teves ország, hogy nem ér ki a balesethez a mentő! Engem spec nem érdekel, hogy azért, mert nincs elég mentős, nincs elég mentő, vagy éépen nincs megfelelő forgalomirányítás, de egy ilyen esetért legszívesebben bepereltetném az egész magyar államot gondatlanságból elkövetett emberölésért!

Bár tudom, a per nem hozza vissza a szeretteket, de az mégiscsak durva, hogy az ország vezetői erre azt mondják, hogy ez van, vagy nem is kommentálják!

Én személyes tapasztalatból tudom, hogy másodperceken is múlhat egy ember élete, vagy az életminőségének milyensége a hátralévő életében, és akkor enm ér ki 2 perc alatt a mentő???!!

Nálunk azt mondta főorvos, hogy kb. fél perce volt még a páromnak, mikor a műtőasztalra került, de volt már olyan is aki a kórház liftjében halt meg...

És az is biztos, hogy az orvostudomány ma már van olyan szinten, hogy az szinte csodákra képes (mondjuk , ha ilyet lehet mondani és ha már meg kellett történjen ez a baleset, akkor örülök neki, hogy még az egészségügyi "reform" közvetlen legelején történt velünk az eset, mert ma már nem biztos, hogy túlélnénk valószínűleg) ezt tapasztaltam!