Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: ááá, brutális :(((

#298694 Ibiza Előzmény: #298302

csak jelzem neked roppant toleráns és nyitott vagyok,alapból mindenki egyforma tiszteletet kap tőlem.. ,) a többi már az egyénen múlik..

ha valaki kérés nélkül belép a privát zónámba..vagy az én kontómra szórakozik (lásd bringás centizgetés..) akkor bizony ott előjön belőlem egy pedagógus szamráj..

A motorosok és bringások 50%-a normális.. a maradék egy része ostoba..és egy része patkánykodik..

Egy közlekedésben mindenki tehet gesztust..a gyalogos az autós a motoros a bringás..

Nálam az van ha valaki enged az előnyéből számomra azt megköszönöm..én is adok előnyt ha valaki ritmusban van..

A kiforduló autót nem engedem el ha mögöttem csak egy autó van..3mp-et kibír..de ha 3van mögöttem akkor kiengedem..de elvárom,hogy utána minél elöbb vegye fel a ritmust..

gyalogos is megteheti elenged ha már lendületben vagyok és mögöttem nem jön másik autó..

elengedem a középen haladó motorost..hagy menjen ha már én nem tudok..de akkor jobbról ne jöjjön már pizzás majom mellém..

A gond az, az emberek látták a politikusoktól mindent lehet amit nem tudnak rádbizonyítani.. így is viselkednek..patkánykodnak..a meghúzott autón nem hagynak semmit..lapítanak mint sz@r.. morális csődbe ment az ország a levitézlett komik által..kevés a gesztus..ha előny van akkor gyerünk..kihasználni..

#298311 matgab Előzmény: #298240

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=138031&is=1

Ez is durva. Ha a japán nyugdíjalapok nem fogják lejegyezni az újabb japán államkötvényeket, akkor senki más sem fogja az ő 0%-os kamatuk mellett...

Akkor viszont japán is majd könnyen államcsődközeli helyzetbe kerülhet. Az egyre növekvő nyugdíjak miatt meg amúgy is egyre nagyobb xarban lesznek.

Vagy rosszul értelmezek valamit?

#298302 matgab Előzmény: #298219

Ibiza,

Azért más dolog egy autó esetleges meghúzása és egy bringás autóval történő elgázolása. Azt , mint autós tapasztalom, hogy én sokszor hiába próbálok figyelni a bringásokra (és a motrosokra is) nagyon gyakran teljesen beláthatatlanok a kerékpárutak, ezért rendkívül balesetveszélyesek. Ilyen pl. amikor egy nagyforgalmú 2-3 sávos útra kell beslisszolni egy mellékutcából és a bringások oda vissza sávja miatt nem elég azt nézni, hogy épp be tudok-e kanyarodni abban a 2-3 mp-ben amíg nem jönnek a főúton, de egy pillanatra újra le kell ellenőríznem, hogy a jobb oldalról nem érkezik-e egy bringás...

Ezek kicseszett hülyén vannak megtervezve, csakúgy, mint a járdákon a gyalogosoktól csak max felfestéssel elválasztott bringasávok.

Ezek nyilvánvalóan a figyelmetlen gyalogosokra ugyanolyan veszélyesek, mint a bringásokra.

Mivel a bringások a kisebbek (az autósokhoz képest) ezért én az autósként felelősséget érzek a bringásokért és próbálok külön vigyázni rájuk, de látom, hogy sok autós inkább nem vár 2 mp-et úgy, hogy nyugodtan tudjon előzni, hanem előz, ha bír, ha nem, aztán majd lesz valami a biciklissel alapon...

Sajnos ilyen ez a mai magyar társadalom, egoista , törtető.

Töltöttél már ki személyiség tesztet? Ne vedd sértésnek, de nem lehet magas a tolerancia szinted, így a beírásaid alapján...Majd egy kicsit idősebb leszel és talán lehiggadsz te is és empatikusabbá válsz másokkal szemben is.

#298219 Ibiza Előzmény: #298181

azért tegyük hozzá.. poftlanok a bringások.. a járdán száguldoznak..centizgetik a járókelőket.. ott is ahol van kerékpárút..egy-kettőnek beigértem pofánverést..

Pirosokon mennek át..bevágnak autós elé bejönnek szembeforgalomba..elédugranak a járdáról..ehhez képest "kevés" a baleset..

motoros és bringás.. sok a nem normális.. autókat jobbról balról előzgetik..

Proletár betegségük van.. ha valamit lehet akkor azt szétcseszik ..semmi önkontról.."használd amíg lehet.."

a kerékpárosok álltal okozott baleseteket elhallgatja a sajtó (egy volt csak egy kisgyereket elgázolt a járdán koponyaalapi törés volt.. persze elmenekült)..az autók meghúzása..gyalogosok kisebb sérülése elsummantódik..

#298212 Ibiza Előzmény: #298181

tetszett volna celebnek lenni.. oda gyorsan jár a mentő helikopter vagy ami éppen kell...és a legjobb ellátás..

#298181 matgab Előzmény: #298118

a blogban ez a legdurvább rész:

http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20100823/kerekparos-baleset-bp-eotvos-ut-reszletek

Nem sokkal a baleset megtörténte után jártam arra, tényleg szörnyű volt a látvány... Rengeteg vért vesztett és szegény mozdulni sem tudott. A mentősök kb. fél óra után értek csak a helyszínre, annak ellenére, hogy az állampolgári bejelentések mellett a rendőrség 3-szor is beszólt a mentősöknek. Röhej... Az odaérkező rendőr is rettentő idegesnek tűnt.

!!Hamarabb ért oda a bkv szirénás forgalomirányító kocsija, mint a mentő (kb. 15 perccel). A mentősök legalább fél-háromnegyed órán át küzdöttek az életéért, próbálták újraéleszteni, de már nem tudták.!!

Olyan szinten áll ez a teves ország, hogy nem ér ki a balesethez a mentő! Engem spec nem érdekel, hogy azért, mert nincs elég mentős, nincs elég mentő, vagy éépen nincs megfelelő forgalomirányítás, de egy ilyen esetért legszívesebben bepereltetném az egész magyar államot gondatlanságból elkövetett emberölésért!

Bár tudom, a per nem hozza vissza a szeretteket, de az mégiscsak durva, hogy az ország vezetői erre azt mondják, hogy ez van, vagy nem is kommentálják!

Én személyes tapasztalatból tudom, hogy másodperceken is múlhat egy ember élete, vagy az életminőségének milyensége a hátralévő életében, és akkor enm ér ki 2 perc alatt a mentő???!!

Nálunk azt mondta főorvos, hogy kb. fél perce volt még a páromnak, mikor a műtőasztalra került, de volt már olyan is aki a kórház liftjében halt meg...

És az is biztos, hogy az orvostudomány ma már van olyan szinten, hogy az szinte csodákra képes (mondjuk , ha ilyet lehet mondani és ha már meg kellett történjen ez a baleset, akkor örülök neki, hogy még az egészségügyi "reform" közvetlen legelején történt velünk az eset, mert ma már nem biztos, hogy túlélnénk valószínűleg) ezt tapasztaltam!

#298116 matgab Előzmény: #298112

bazz, kell neked ilyen linket betenni, amikor most vettem bringát! :(

Re: A szexturistát megverik, ugye?

#297702 Fornit Előzmény: #297697

Hú, ez aztán kapott rendesen. A csajon úgy tűnik "egyenruha" volt, a másik csaj is pont úgy volt öltözve tehát vsz PROfesszionális lehetett a cikk állításával ellentétben. Ja éjjel csak úgy sétálgat egy átlag thai lány a Walking Street-en. Hát rossz napja lehetett, biztos valami bunkó fickó volt akit megvertek. Csodálom hogy hogy bírják ezek a lányok gusztussal, 1-2 napot voltam Pattayán, láttam érdekes párocskákat.

Re: nincs cím

#297637 GáborGábor Előzmény: #297625

Kulcsfogalom : energialobbi.

Ez vágja el a fejlesztést. Amíg ezen lobbi irányítói fel nem vásárolják a lelőhelyeket és amire a pénzt, mi dobjuk össze számukra. Amint energiát adnak el ebből számunkra, azt ismét kifizettetik velünk.

Érdekes ...

Re: Csődbe mehet Magyarország

#296533 GáborGábor Előzmény: #296491

"Rogoff szerint a következő két-három évben "néhány kelet-európai országra is" államcsőd vár. Többek között Magyarország helyzetét is bizonytalannak nevezte, hasonlóképp, mint egy januári nyilatkozatában."

"Ukrajna, Románia és Magyarország azok az országok, amelyeknek "ingatag a helyzete", s különösen Magyarország "áll rosszul" - mondta a lapnak a közgazdász, aki szerint a reformok nem voltak kielégítőek."

Mondja ezt, pont az osztrákoknak ...

Egy ilyen (poziban lévő) elemző, közgazdász, nyilatkozata nem a kereskedelmet befoláysoló tényező? Simán büntetném. Mire alapoz? Ismerni véli a magyar gazdaság és Fidesz közeljövőbeni terveit?

Ugyan ...

:(

Re: Csődbe mehet Magyarország

#296498 matgab Előzmény: #296491

marha okos ember. Minden olyan állam csődbe fog menni, ahol az államnak nincs meg a pénzteremtési joga, és ahhoz, hogy pénzzel lássa el a gazdaság szereplőit hitelt kell felvennie.

Ehhez társul még a pénzügyi rendszer pénzteremtési lehetősége, amivel szintén a bankvilág folyamatosan "kiszívja" a pénzmennyiséget a gazdaságból további hitelfelvételekre szorítva az államot.

Ez minden ilyen kapitalista állam részéről gyakorlatilag egyre magasabb fokú eladósodottsággal jár, amiből nem lehet kitörni (hiszen a kamat visszafizetéséhez mindig újabb és újabb "hitelt kell felvegyen" a pénzügyi rendszertől).

Gyakorlatilag a pénzügyi rendszer ezzel a technikával kiszipolyozza a reálgazdaságot, ezért válik az lehetségessé, hogy a bankvilág vezetői, fő tulajdonosai ilyen elképesztő gazdagságot hozzanak létre maguknak a semmiből előállított pénzükből, míg a világ többi része egyre többet egyre hatékonyabban egyre kevesebbért dolgozik.

Ebben a rendszerben ez a fajta kizskmányolás exponenciálisan (a kamatos kamatnak köszönhetően) növekedni fog. Elég ránézni a világ egykor leggazdagabb még ma is legerősebb államára az USA-ra ránézni, aki a FED megalakítása előtt még önellátó volt gazdaságilag (mármint az állam maga), pedig még SZJA-t sem szedett...!

Csődbe mehet Magyarország

#296491 Koffein

Görögország a segélycsomag ellenére is csődbe megy néhány éven belül, és ugyanez a sors várhat Magyarországra is - vélekedett Kenneth Rogoff amerikai közgazdász egy osztrák lapnak adott interjúban.

Ilyen eset sokszor megismétlődött már, és megfelelne a "dolgok természetes menetének" - mondta a Harvard Egyetem professzora, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt főközgazdásza a Profil című hetilapnak. Rogoff szerint a következő két-három évben "néhány kelet-európai országra is" államcsőd vár. Többek között Magyarország helyzetét is bizonytalannak nevezte, hasonlóképp, mint egy januári nyilatkozatában.

Görögországban a segélycsomag csak elodázta, de nem oldotta meg a problémát a neves közgazdász szerint. Ennek ellenére hasznos volt, mert ha az év elején hagyták volna az államcsődöt bekövetkezni, az "hatalmas problémát" jelentett volna Spanyolországnak, Portugáliának és Írországnak, s mindezzel egyidejűleg nem tudott volna megbirkózni az EU.

Rogoff úgy látja, egy-két év múlva a görögök nem teljesítik többé az IMF elvárásait. A Valutaalap panaszkodni fog, de végül mégis folyósít támogatást az országnak. Újabb két-három év múlva azonban a helyzet elviselhetetlenné válik, az IMF "kiszáll", s ekkor Görögország mégis csődbe megy. Addig nem következik be államcsőd Kelet-Európában, amíg az IMF beavatkozásra készen, készenlétben áll, de "ez nem fog örökké tartani" - vélekedett.

Ukrajna, Románia és Magyarország azok az országok, amelyeknek "ingatag a helyzete", s különösen Magyarország "áll rosszul" - mondta a lapnak a közgazdász, aki szerint a reformok nem voltak kielégítőek. Emellett a takarékosság első fázisát viszonylag könnyű véghezvinniük az országoknak, mert ki tudnak használni bizonyos "költségvetési trükköket". A nehezebb szakasz csak most kezdődik - mondta.

"Némelyek jól átvészelik majd az államháztartás konszolidálását, mások nem". Azt lehetetlen előre megmondani, hogy melyik ország megy csődbe, mert "az végülis politikai döntés, hogy takarékossági programba kezd-e egy ország vagy beszünteti a hitelezőinek való fizetést" - vélekedett.

Rogoff szerint a görög segélycsomaghoz való hozzájárulást elutasító Szlovákia példája azt mutatja, hogy az európai uniós struktúrák túl gyengék ahhoz, hogy ennyi országot összetartsanak. "A Szlovákiával való konfliktus csak egy kis ízelítő volt abból, ami Európára vár" - tette hozzá.

A közgazdász a Der Standard című lapnak adott év eleji interjújában arra a kérdésre, hogy mely országokat látja veszélyben, Ukrajnát, Lettországot, Romániát, Magyarországot és Görögországot említette. Írországnak és Portugáliának is vannak problémái - tette hozzá. "Az IMF időt nyert az országoknak. De nem mindegyik fog megbirkózni a kihívással" - fogalmazott akkor.

http://www.fn.hu//makro/20100830/csodbe_mehet_magyarorszag/