most 18
Promtban nekem is 22920 magassága fibo,illetve 22850 körül van a csökkenő csati teteje,szval ezeken kellene magunakt átverekedni a további felhez...
igazad van, de ezeket a papírokat eladják, nem hinném, hogy most vesznek cégrrészesedéseket a piaci áron :) Tehát a vásárló célja további bankók szerzése, nem e megvásárolt jószág (részvény) megtartása. Másrészt ha már biztos értéket akarok venni, akkor veszek nyersanyagot, jó helyzetben lévő állam és cég kötvényeit, papírjait stb-t, ami valóban olyan jószág, amit még érdemes is megtartani. HA ezek hozamánál rosszabbat érek el, akkor mindegy, hogy ingyen pénzzel v. nem ingyen pénzzel, de rosszul döntöttem.
Hát nem tudom én elég sok mindent látok a long mellett.
A jelenlegi reálgazdasági folyamatokat figyeljük, ez volt 2009.márciusában is, a legnagyobb gebaszban nem gondolt senki a longra, aztán egy évet ment.
Tudnék olyan hosszab chatrot betenni SP-ben, DAXban is, ami nek az alján vagyunk, így jó esélllyel mehet fel.
A napos mozgókon áthúzás sem rossz helyzet itthon.
OTPt is fogta EBRD szint, 44430as soros napi letörési szint, valamint 4500as pszciho. MOL 21K fölött, Ricsi is szép. Technikailag szép a kép fel!
Szóval pro kontra vannak érvek.
Én kivárok, de csak azért mert spben egy 4órás csati tetőnél vagyunk :)
ja meg itthon jobb vállamnál mindjárt, 23K környékén, illetve bux kitörési szintnél.
Illetve holnap nem leszek..
és ami még félreérthető volt, nem téged szólítottalak meg a hsz-emmel, csak az volt az utolsó, és rossz szokásból "válaszol"-ra katintottam ;)
Ehelyett kellett volna "hozzászólok a témához"
miért is lenne az rossz neki?
Előállít a maga részére xmillió dollárt a semmiből. Ha bármit vesz ebből , aminek akár 1 dollár értéke is van, akkor már nyert, akkor is ha x milliónál többért adja el, meg akkor is ha kevesebbért.
A semmiből előteremtett pénzből nem lehet bukni. A társadalom -aki elfogadja a semmiből előállított pénzt, mint ellenértéket- az fogja megfizetni ennek az árát, leginkább infláción keresztül.
Tök egyszerű:
Eddig volt egy piaci helyzet:
volt X reáljószág és volt ehhez Y pénzmennyiség amiből kialakult egy ár/érték rendszer.
Ebbe a rendszerbe a FED most benyomtatott annyi pénzt, hogy 3Y pénzmennyiség lett a gazdaságban.
Az első pillanatban elkezd bármit venni mint az atom, akkor egyre több reáljószág kerül a kezébe.
mi a folyamat vége?
A FED Megvásárol mondjuk a reáljószágok felét (0,5X-et), amiért kiad mondjuk egy addig elképzelhetetlenül sok pénzt (2Y-t). A társadalom kezében lesz 2Y mennyiségű pénz és 0,5 X értékű reáljószág és kialakul egy inflált ár/érték rendszer. Aki a folyamat elején eladta a reáljószágait, az gyakorlatilag ki van rabolva, a többiek úgy érzik, hogy gazdagabbak jó esetben nominálisan több a pénzük, de könnyen beláthatjuk, hogy csak 0,5X értékű reálvagyonon fog osztozni a társadalom nagy része, míg a vagyonuk pénzben lévő értéke gyakorlatilag 0, aminek értékét a FED bármikor tovább inflálhatja.
ebben lehet valami, így tudják sziv@tni a büfiket :DDD
Szerintem a TA-t az "oligarchák" találták ki, hogy kiolvassák a kicsik gondolatait. :-D
számomra nem az otp-vel van gond, nem is 4000-nél, és sztem nem mindegy, hogy 40k v. 46k a ricsi....
És elismétlem, amit már írtam, de te is szívesen átsiklottál felette: nem speki vételekről beszélek, aki olyan gyorsan ki is száll, ha kell, mint amilyen gyorsan beszállt. Te tudtommal spekuláns vagy.
öhöm...shortok még nálam is tartva...
szerk.: még jó sokáig így lesz...lassan bővítgetve
Egyébként sosem állítottam, hogy értenék hozzá...
Fogalmam sincs semmiféle alakzatról, fibókról, célárakról. Mert szerintem ti ezt értitek félre. A piac az piac. Én baromi jó kereskedő vagyok a real életben (ezt nagyon halkan mondtam), pedig ott nincsenek fibók, alakzatok, ellenállások, semmi nincsen. Akkor a tőzsdén miért lenne?
Tudom rbbj, neked az a véleményed, ehhez érteni kell, és mi sok hülye meg csak belecsapunk. Én eddig sem értettem vele egyet, most sem teszem.
A nagy igazság szerintem inkább ott van, hogy a short az egy nagyon logikus lépés volt az elmúlt időszakban, és ha megnéztétek a fórumot láttátok, hogy a társaság legalább 70%-a shortba állt bele.
A piac pedig mindig arra megy a legtöbb embernek fáj. 21600-nál pont gondolkodtam ezen, hogy túl sok a shortos, mindenki várja a törést 21,5-nél, zárni kéne, mert fájni fog. Aztán nem zártam.
Fog ez még lejjebb is menni, semmi nem indokolja ezt a hurráoptimizmust, csak a nemzetközi pénzügyi oligarchák játszadoznak velünk (is) az ingyen pénzükkel.
Én pont ilyen hozzászólásokat olvastam 4 000-s otp-nél is. Én nem akarok olyat mondani, ki hülye és ki nem. Nekem van longom, otiban mondjuk pont most feleztem, és van rajta stop. És ha kiüt a stop, akkor tőlem lehet akármi, ki fog ütni, ha meg nem üt ki, lehet akármi, 23 600 körül bővíteni fogom.
Akár van sütnivalóm a tőzsdéhez, akár nincsen.
A nagy igazság szerintem inkább ott van, hogy a short az egy nagyon logikus lépés volt az elmúlt időszakban, és ha megnéztétek a fórumot láttátok, hogy a társaság legalább 70%-a shortba állt bele.
A piac pedig mindig arra megy a legtöbb embernek fáj. 21600-nál pont gondolkodtam ezen, hogy túl sok a shortos, mindenki várja a törést 21,5-nél, zárni kéne, mert fájni fog. Aztán nem zártam.
Fog ez még lejjebb is menni, semmi nem indokolja ezt a hurráoptimizmust, csak a nemzetközi pénzügyi oligarchák játszadoznak velünk (is) az ingyen pénzükkel.
nem egészen, mert a mínusz még neki is mínusz. Csak nem kell utána kamatot fizetnie. Ha nyereségesen tudna kiszállni, akkor érné meg.
nem egészen, ugyanis nem spekulánsokról beszéltem. Ad2 eddig lehetett longolni. Ad3 bizonyos piacok nem először kerülnek a lufi állapotába. Nasi a dotcom válság idején ennek a bux elszállásnak a sokszorosán volt túlértékelve, és több, majd 2 éven át folyamatosan.
Én arról beszéltem, h. indokolatlan az emelkedés, és akinek van háttere, fedezete stb, itt már nyugodtan beleülhet 0,5-2 éves távlaton bux shortba, mert ez már fundamentálisan ritka jó lehetőség. Az az alap, aki meg 2 napja vásárol, még egy nagy vesztes pozit fog kimutatni, na bumm, tuti eddig se csinálta jobban...sztem vmi nyugdíjalap.