Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: hl

#297510 Waszeitung Előzmény: #297505

Promtban nekem is 22920 magassága fibo,illetve 22850 körül van a csökkenő csati teteje,szval ezeken kellene magunakt átverekedni a további felhez...

#297508 rbbj11 Előzmény: #297503

igazad van, de ezeket a papírokat eladják, nem hinném, hogy most vesznek cégrrészesedéseket a piaci áron :) Tehát a vásárló célja további bankók szerzése, nem e megvásárolt jószág (részvény) megtartása. Másrészt ha már biztos értéket akarok venni, akkor veszek nyersanyagot, jó helyzetben lévő állam és cég kötvényeit, papírjait stb-t, ami valóban olyan jószág, amit még érdemes is megtartani. HA ezek hozamánál rosszabbat érek el, akkor mindegy, hogy ingyen pénzzel v. nem ingyen pénzzel, de rosszul döntöttem.

#297505 Hathor Előzmény: #297494

Hát nem tudom én elég sok mindent látok a long mellett.

A jelenlegi reálgazdasági folyamatokat figyeljük, ez volt 2009.márciusában is, a legnagyobb gebaszban nem gondolt senki a longra, aztán egy évet ment.

Tudnék olyan hosszab chatrot betenni SP-ben, DAXban is, ami nek az alján vagyunk, így jó esélllyel mehet fel.

A napos mozgókon áthúzás sem rossz helyzet itthon.

OTPt is fogta EBRD szint, 44430as soros napi letörési szint, valamint 4500as pszciho. MOL 21K fölött, Ricsi is szép. Technikailag szép a kép fel!

Szóval pro kontra vannak érvek.

Én kivárok, de csak azért mert spben egy 4órás csati tetőnél vagyunk :)

ja meg itthon jobb vállamnál mindjárt, 23K környékén, illetve bux kitörési szintnél.

Illetve holnap nem leszek..

#297504 rbbj11 Előzmény: #297495

és ami még félreérthető volt, nem téged szólítottalak meg a hsz-emmel, csak az volt az utolsó, és rossz szokásból "válaszol"-ra katintottam ;)

Ehelyett kellett volna "hozzászólok a témához"

#297503 matgab Előzmény: #297488

miért is lenne az rossz neki?

Előállít a maga részére xmillió dollárt a semmiből. Ha bármit vesz ebből , aminek akár 1 dollár értéke is van, akkor már nyert, akkor is ha x milliónál többért adja el, meg akkor is ha kevesebbért.

A semmiből előteremtett pénzből nem lehet bukni. A társadalom -aki elfogadja a semmiből előállított pénzt, mint ellenértéket- az fogja megfizetni ennek az árát, leginkább infláción keresztül.

Tök egyszerű:

Eddig volt egy piaci helyzet:

volt X reáljószág és volt ehhez Y pénzmennyiség amiből kialakult egy ár/érték rendszer.

Ebbe a rendszerbe a FED most benyomtatott annyi pénzt, hogy 3Y pénzmennyiség lett a gazdaságban.

Az első pillanatban elkezd bármit venni mint az atom, akkor egyre több reáljószág kerül a kezébe.

mi a folyamat vége?

A FED Megvásárol mondjuk a reáljószágok felét (0,5X-et), amiért kiad mondjuk egy addig elképzelhetetlenül sok pénzt (2Y-t). A társadalom kezében lesz 2Y mennyiségű pénz és 0,5 X értékű reáljószág és kialakul egy inflált ár/érték rendszer. Aki a folyamat elején eladta a reáljószágait, az gyakorlatilag ki van rabolva, a többiek úgy érzik, hogy gazdagabbak jó esetben nominálisan több a pénzük, de könnyen beláthatjuk, hogy csak 0,5X értékű reálvagyonon fog osztozni a társadalom nagy része, míg a vagyonuk pénzben lévő értéke gyakorlatilag 0, aminek értékét a FED bármikor tovább inflálhatja.

Szerintem a TA-t az "oli…

#297499 vogel

Szerintem a TA-t az "oligarchák" találták ki, hogy kiolvassák a kicsik gondolatait. :-D

#297498 rbbj11 Előzmény: #297490

számomra nem az otp-vel van gond, nem is 4000-nél, és sztem nem mindegy, hogy 40k v. 46k a ricsi....

És elismétlem, amit már írtam, de te is szívesen átsiklottál felette: nem speki vételekről beszélek, aki olyan gyorsan ki is száll, ha kell, mint amilyen gyorsan beszállt. Te tudtommal spekuláns vagy.

#297495 Ricsi Előzmény: #297490

Egyébként sosem állítottam, hogy értenék hozzá...

Fogalmam sincs semmiféle alakzatról, fibókról, célárakról. Mert szerintem ti ezt értitek félre. A piac az piac. Én baromi jó kereskedő vagyok a real életben (ezt nagyon halkan mondtam), pedig ott nincsenek fibók, alakzatok, ellenállások, semmi nincsen. Akkor a tőzsdén miért lenne?

Tudom rbbj, neked az a véleményed, ehhez érteni kell, és mi sok hülye meg csak belecsapunk. Én eddig sem értettem vele egyet, most sem teszem.

#297491 matgab Előzmény: #297485

A nagy igazság szerintem inkább ott van, hogy a short az egy nagyon logikus lépés volt az elmúlt időszakban, és ha megnéztétek a fórumot láttátok, hogy a társaság legalább 70%-a shortba állt bele.

A piac pedig mindig arra megy a legtöbb embernek fáj. 21600-nál pont gondolkodtam ezen, hogy túl sok a shortos, mindenki várja a törést 21,5-nél, zárni kéne, mert fájni fog. Aztán nem zártam.

Fog ez még lejjebb is menni, semmi nem indokolja ezt a hurráoptimizmust, csak a nemzetközi pénzügyi oligarchák játszadoznak velünk (is) az ingyen pénzükkel.

#297490 Ricsi Előzmény: #297475

Én pont ilyen hozzászólásokat olvastam 4 000-s otp-nél is. Én nem akarok olyat mondani, ki hülye és ki nem. Nekem van longom, otiban mondjuk pont most feleztem, és van rajta stop. És ha kiüt a stop, akkor tőlem lehet akármi, ki fog ütni, ha meg nem üt ki, lehet akármi, 23 600 körül bővíteni fogom.

Akár van sütnivalóm a tőzsdéhez, akár nincsen.

#297489 matgab Előzmény: #297485

A nagy igazság szerintem inkább ott van, hogy a short az egy nagyon logikus lépés volt az elmúlt időszakban, és ha megnéztétek a fórumot láttátok, hogy a társaság legalább 70%-a shortba állt bele.

A piac pedig mindig arra megy a legtöbb embernek fáj. 21600-nál pont gondolkodtam ezen, hogy túl sok a shortos, mindenki várja a törést 21,5-nél, zárni kéne, mert fájni fog. Aztán nem zártam.

Fog ez még lejjebb is menni, semmi nem indokolja ezt a hurráoptimizmust, csak a nemzetközi pénzügyi oligarchák játszadoznak velünk (is) az ingyen pénzükkel.

#297488 rbbj11 Előzmény: #297483

nem egészen, mert a mínusz még neki is mínusz. Csak nem kell utána kamatot fizetnie. Ha nyereségesen tudna kiszállni, akkor érné meg.

#297487 rbbj11 Előzmény: #297480

nem egészen, ugyanis nem spekulánsokról beszéltem. Ad2 eddig lehetett longolni. Ad3 bizonyos piacok nem először kerülnek a lufi állapotába. Nasi a dotcom válság idején ennek a bux elszállásnak a sokszorosán volt túlértékelve, és több, majd 2 éven át folyamatosan.

Én arról beszéltem, h. indokolatlan az emelkedés, és akinek van háttere, fedezete stb, itt már nyugodtan beleülhet 0,5-2 éves távlaton bux shortba, mert ez már fundamentálisan ritka jó lehetőség. Az az alap, aki meg 2 napja vásárol, még egy nagy vesztes pozit fog kimutatni, na bumm, tuti eddig se csinálta jobban...sztem vmi nyugdíjalap.