Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#294384 Ibiza Előzmény: #294360

tényleg nem tudod? na most kiokosítalak.. egyrészt szándékos volt mint 911..de ezt ugorjuk..

mint tudjuk usából indult..

1.kinézett mr six john egy ingatlant 10kusd-ért becaplatott a bankba..kapott 9k hitelt ..jancsi beköltözött

2. jól megy a gazdaság pénz dögivel..bankok nyakig pénzben.. egyszer csak jancsi kap a bankból egy levelet mellé egy khitelkártyát "te jancsi..már ér a kecód 15k-t adok én neked még 4,5k hitelt..jancsi elfogadja..kell neki új hajó..

3. tózse mint elöbb csak máá 20k a kecó bank újabb 4,5k hitelt ad kártyán..jancsi vesz asszonynak egy dömpert..gyereknek egy elefántot..más már minden van hitelből

4.az ingatlanárak kicsit vissza már több a hitel mint a kecó ára..bank ügyeskedik nem teccik neki a mérlegben ez acucc..ezért sok jancsinak a hitelét összefogja egy alapba majd papírt ad ki rá..amit jól elad sárgának arabnak meg haveri bankoknak..

5.ingatlanárak háromnegyeledőlnek, feleződnek...

a többit már magad is kiokoskodod.. ,) ha már ott voltál abban a drága suliban

#294373 Ibiza Előzmény: #294371

de nyugtass meg nincs hiperinfláció..és csak csak utazgatnak..átjárnak vásárolgatni is

#294371 Ricsi Előzmény: #294350

Szerintem szlovákiát ne mutasd be nekem, van ott cégem. Kicsit más a valóság, mint ami itthonról látszik.

#294363 banyaiz Előzmény: #294124

akarom mondani Pacifictől vártam többet, Elit alakulat nekem is nagyon bejött.

:) listádat újra meg kell néznem, biztos akad még benne bőven amit el kell olvasnom, Vaskeresztet is csak most kezdtem. Csak gondoltam felkészítelek rá, hogy majd várom a folytatását. :D

"Ibiza, te azt gondolod,…

#294350 Ibiza

"Ibiza, te azt gondolod, csak te élsz a világban. Nem teljesen értem miért gondolod ezt, de legyen neked.

Nekem volt egy boltom a belvárosban. 0-ban ketyegett, de 2 embernek enni adtam. Aztán 2 éve bemutatták a tv-ben, hogy most aztán jön ám az APEH, és minden boltost jól megbüntet a legkisebb hibára. Másnap bezártam, lett 2 munkanélküli.

De ha most meglenne a bolt, és meg kellene emelnem a fizujukat, akkor is bezárnék, mert minuszban már nem tartom nyitva. Tehát megint lenne 2 munkanélküli.

Ha már a való világnál tartunk. .A vidéki kis boltok is kb 0-án ketyegnek, kitermelnek valami kis hasznot. Ha felemeled a befizetnivalókat, ők is be fognak zárni, falvak maradnak boltok nélkül.

Szerinte te nem gondolkozol..."

szlovákiában sincs hiperinfláció..ha utaztál látod tele van szlovákkal a világ..

.A vidéki kis boltok is kb 0-án ketyegnek," persze mert nincs kereslet..nincs belső fogyasztás...

az ok okozat összefüggést nem látod.

egy nyugati társadalomban nem dolgoznak annyit mint itt..

egy nyugati társadalomban a bérének 80%ából emberszabásúan megél..és a 20%-ról szabadon dönt..

nálunk csutkára ki vannak feszítve a népek..örül ha valaki nullán van nem minuszban.

sztem gyorsan áttérünk az eur-ra és talán pont a 280lesz a váltás

#294124 Scipio Előzmény: #294006

Te valósággal falod őket :) Legalább 70-80-at ajánlottam... Bár írtad, hogy egy részét már olvastad, biztos van ami nem érdekel, de azért akkor is maradhatott szépen :)) Azért majd gondolkozom, de esetleg megírhatnád melyikeket olvastad akár most vagy régen közülük és tetszettek-e, így könnyebb lesz újakat ajánlani :)

Bán Mór: Hunyadi sorozatát kezdtem el, nehéz bírni idegekkel, a nagy hírverés dacára gyenge lett...

Én nagyon szerettem a sorozatot, bármikor nézős nálam, de hát nekem szakmába vág...

#294006 banyaiz Előzmény: #293639

Lassan elfogynak amiket ajánlottál, jöhet majd a következő adag úgy egy hónap múlva, ha van még raktáron:D

Elit alakulat olyan furcsa volt filmen lehet túl sokat vártam, nem rossz , de még egyszer nem néznék bele.

#293997 Ibiza Előzmény: #293803

te sem gondolod nincs alternatíva az energia gondokra.. van 50éves gáz és olaj készlet..van technológia a ma még gazdaságtalan kitermelésű területek kiaknázására. és vsz ott a technológia a megújuló energiákra..

afrika sivatagaiba nap és szélerőműveket terveznek..ott vannak a fúziós erőművek

az űr és haditechnikában lényegesen jobb hatásfokú napelemeket és akkukat használnak.. kisérletek vannak törpe erőművekre (akár mobiltelefon szintre is)

kisérletek vannak lézeres energiaátvitelre..(nem kell vezeték..pl világűrből)mezőgazdasági- vagy tengeri hulladékból olaj és alkoholos hajtóanyag készülhet.. pl csernobil környékén termelnének búzát és abból ethanol készülne..ami már nem sugároz.

a birkákat időnként levágják.. de a bizalmat nem ölik meg mert akkor megállna a rendszer.. sómasztgóhóm..megy a pénzgyár ne aggódj..

#293803 sbbacsi Előzmény: #293579

Már említettem, hogy más léptékben gondolkodunk. Amit én írtam az trendszerű, hosszú távú, nem 2 vagy 5 évre szól. Nem tudom mennyire, lehet, hogy hosszú időre, de én pesszimistán látom ezt és félek, hogy jóval rövidebb időre fog szólni, mint ahogy ma gondoljuk.

Hogy nem lesz ilyen, amiről írok?

Normál, hangsúlyozom, normál helyzetben minden működik, amit leírtál. Az inga. De én azt próbáltam leírni, hogy ez "korlátlan" nyersanyag és energia esetén működik. Zárt rendszerben. A korlátlant most értsük úgy, hogy az adott (fejlett) népességhez mérten "korlátlan".

Ez az a képlet ami hamarosan szerintem nem fog fennállni. És akkor fog borulni az inga egyik oldala. Akkor teheted bárhova a pénzt, nem lesz semmi jelentősége. Ha nincs miből gyártani és világgazdaságot fenntartani. Ma a "pénzből" gyártanak. Nem kell hozzá más, ebben egyetértünk. De - nagyon fontos hangsúlyozni!!! Ha nem történik semmi áttörés! - akkor hamarosan nem ez lesz a képlet. Nem pénzből gyártanak hanem nyersanyagból, energiából. És innentől borul fel teljesen a képlet.

Van még egy szerintem fontos elem: a volumen. Most világgazdasági szintről beszéltem. Ez szerintem kb. a mai nagyságrendben életképes. Van egy kritikus szint, ami alá nem süllyedhet.

Gyk: Nem lehet 10-20-30% munkanélküli és nem lehet "fél" világgazdaság. Egyszerűen a mechanizmusok és a bizalom nélkül összeomlik, mit ahogy erre láttunk már egy kis ízelítőt 2-3 éve. Szerintem Te is erről írtál, talán ebben egyetértés van köztünk. Csak abban nincs, hogy szerinted ez az aránytalanság fenntartható, szerintem pedig egy szint felett nem. A tömeg ilyen szinten nem regulázható. Másrészt pedig azt sem hinném, hogy az ilyen esetben is fennmaradó szűk hatalmi rétegnek ez lenne a célja. Ma lehet, hogy mind1 mi van 1mrd emberrel, amíg másik 1-nek jó... De mondjuk 3 vs 0.5 felállásban lehet, hogy mások lesznek a prioritások is. Kézenfekvő megoldás a háború is, de azt én ugyanúgy kudarcnak élem meg. Annak, hogy a mostani, virágzó hitelalapú termelési-fogyasztási rendszer megbukott. Ilyen méretekben nem tud tovább élni. (Ahogy korábban is megbukott, éles irányváltás volt világméretű háborúk esetén.) És szvsz az az utáni kilátások sem rózsásak, kisebb léptében sem biztos, hogy vissza lehet térni ehhez az idilli hitelfogyasztási modellhez. Hacsak nem jön itt is vmi megváltó fordulat pl. technológiailag.

Azzal végképp nem értek egyet, hogy a "világ ki van találva". Nincs. Sajnos a legnagyobbak is sodrónak ezzel az árral a kitalált kis mikrokörnyezetükben. (Igen, szerintem pl. egy általános szemmel nézve (fél)világméretben meghatározó jelentőségű olajbirodalom is csak a mikrokörnyezetekhez sorolódik nálam. A fenti eseményeket nem fogja tudni irányítani. Vagy ha tudja valamennyire az is átmeneti.)

#293790 zeeh_ Előzmény: #293761

Finálé: Az összes államilag elismert nyelvvizsga rendszernél CSAK arról a szintről kaphat a vizsgázó bizonyítványt, amire jelentkezett!

Az IELTS típusú nyelvvizsga esetében áll csak fenn, ahol az elért eredmény alapján honosítják a bizonyítványt.

#293761 zeeh_ Előzmény: #293754

TELC, ECL: ezeken a helyeken nem adnak. Valószínűleg máshol se már, de azért még kérdezősködöm.

#293754 Alex74 Előzmény: #293748

Nekem az rémlik, hogy amikor a TELC-et csináltam 2006-ban, akkor még adták az alafokút ha nem ment a közép, ellenben most csináltam egy business Englist a BGF-en, ott nem ajánlották fel. Viszont ha nem megy az egyik, akkor csak abból kell ismételni