Regisztráció Elfelejtett jelszó

hosszutav

Re: Hova fektessem be a csalad vagyonat?

#293801 Kissherceg Előzmény: #293799

írtam, hogy azon országokét, amiket nem fenyeget a csőd veszélye. Fundamentálisan kell végig gondolni. Egyelőre dollár, aztán azzal gond lesz, akkor a CHFfel is és talán a NOR jó lehet, mivel norvégok ha akarnak se tudnának csődbe menni :)

Sztm gondold végig, ha érteni akarsz a vagyonhoz, neked kell megszenvedni a költségeket

#293799 sapka kabat Előzmény: #293606

koszonom a tanacsodat. devizaval tenyleg csak az a bajom, hogy igen komoly arfolyammozgas kell ahoz, hogy a kamatkulonbseget megtermelje...

te milyen devizakat ajanlanal hosszutavra, milyen arfolyamon, azon belul milyen befektetest?

koszi a segitsegedet elore is.

#293606 Kissherceg Előzmény: #293599

sztm pakold pénzed devizába, magyar állampapírt pedig felejtsd el egyelőre. Azt hiszem elég egyértelműk, hogy a fidesz gazdaság politikájában gyenge HUF a cél, ez mellett hitelesek is forint eladását serkentik. A lényeg legyen cash, csak válaszd ki a megfelelő devizát.

Gondold végig józanul, hogy mely államok pénze lehet biztonságos és tedd azokba diverzifikáltan. Ez a legegyszerűbb és legköltségtakarékosabb megoldás ami jó haszonnal kecsegtet sztm.

Sok szerencsét!

#293593 Csokigyáros Előzmény: #293520

állampapírral nem spekulálok, 90%-ban azonnal visszaveszem... 10% megy máshova, ha látom okát... :)

relatív kamatszint dönt nálam, futamidő, kamatszint, esetleg preferált lejárati idő...

elsősorban banki kötvények (egy-két nem itthon jegyzett céges kötvény)...

most viszont inkább borul az arány saját tevékenység javára... :)

de hát ez csak természetes.... :)

#293522 sapka kabat Előzmény: #293353

nagyon szepen koszonom hogy kifejtetted!

"Azért javaslom a Call opciót, akár vétel, akár eladás..."

huh, opciot is lehet shortolni? asszem ezen meg ragodnom kell egy picit hogy megertsem :)

#293520 sapka kabat Előzmény: #293325

ez nagyon tetszik, koszonom hogy leirtad. egy technikai kerdes: allampapirokat lejarat utan azonnal visszaveszed, vagy ott is "spekulalsz" jobb beszallokra varva? nekem most pl egy eleg nagy kupac MAK-om fog lejarni a heten (tavaly marciusi beszerzes, nyamm :)), es azon morfondirozom hogy kivarjak-e, vagy forgassam egybol vissza.

hogyan valasztod meg az allampapirjaid futamidejet?

kotvenyeket milyeneket/mi alapjan valogatsz? csak banki kotvenyek vannak a portfoliodban, vagy vallalati kotvenyeket is tartasz? esetleg kotvenyalapot veszel?

#293353 Sanguis Előzmény: #293143

A szolgáltatót már belinkeltem. Az opciós kereskedéssel kapcsolatban pedig leírom a lényeget. Azért javaslom a Call opciót, akár vétel, akár eladás, mert ott csak egy konkrét összeget bukhatsz, ami a kiírás, vagyis a prémium. Ha a kiírási ár felett zár jóval a határidőre kötött opciód, akkor a prémiumon felül nagyon sok pénzt tudsz keresni. A kockázatod viszont csak a kiírási prémium.

Mondok egy példát. Mondjuk valaki kötött EURUSD-ben 1,29-nél egy call opciós vételt 1 millió egységre, aminek a prémiuma 1,23-as lejárati árral 44 ezer dollár. Akkor ha az ár amikor lejárt a határidős opciója 1,3 volt, akkor a prémium négyszeresét kereste meg pluszban.

Ha a piac nem az elképzelései szerint alakult volna akkor akár nyereségben is kiszállhatott volna, bár akkor a prémium ugrik az opciós idő lejárta előtti zárás miatt.

De akkor is zárhatta volna, ha veszteségbe fordul, és úgy érzi, hogy további veszteségei lennének.

Röviden ennyi.

Put opciót nem javaslom. Le sem írom miért.

Ha van még kérdésed írj a privátba, mert nem olvasom ezt a topikot, csak kíváncsiság vezérelt, hogy beleolvassak.

#293325 Csokigyáros Előzmény: #293041

én:

teljes tőke 30%-a föld, vagy ingatlan

teljes tőke 30%-a spekulatív tőke befektetés (saját üzletágamban)

teljes tőke 20%-a kötvény, állampapír

teljes tőke 20%-a spekulatív részvény (rv.short, gabona short, devizapiac)

de mindenkinél más működik... ezért szép....

#293298 BudFox Előzmény: #293280

Ha ennyi pénzem lenne, akkor én is waszeitunghoz hasonlóan Bux shortot indítanék egy nagyobb eséskor...persze ehhez sok év tapasztalat kell.

először csak kicsiket, apránként növelni a pakkot.

A Stopot mindig betenni, és a hasznot áttenném egy másik számlára. abból vagy devizáznék, vagy betennék betétre a takarékba.

Nekem 20 % -ot hozott az utolsó két hét a határidőben, persze még nem realizáltam...és előtte voltak kisebb minuszok is :)) de hát ez vele jár..

nagy nyereség - nagy kockázat.

#293286 banyaiz Előzmény: #293280

adó természetesen, sajna azt csak Nyesz (minimum 3 év nyugdíjasoknak), vagy TBsz (min 5 év) lehet kikerülni tudtommal.

#293280 StLui Előzmény: #293277

ne felejetsd el a -20% adót, pl 6,5%-1,3=5,2%netto

#293277 banyaiz Előzmény: #293274

Egyébként láttam több hirdetést mostanában rövidebb lekötésre 6 % feletti EBKM-el, FHB pl ha jól emlékszem, és az azért máris több ha te pénzed jegybanki alatt ketyeg lekötve.

#293274 banyaiz Előzmény: #293252

Pár hónapja úgy emlékszem Budapest bank hirdetett ilyesmit , nekem Mkb-nál van ilyenem jelenleg, de én dolgoztam korábban nekik, és mikor befejeztük akkor úgy egyeztünk marad ez, azt nem tudom most ők ügyfeleknek adnak e ilyet.

MKB Pagoda például ilyen tőke, hozam védett volt , Ázsiában fektetett be és 3 évre volt 20% garantált hozama, hozam persze lehetett több is ha piac úgy mozgott, most is van piacon elég sok hasonló, de elég pici garantált hozamokkal. Szerintem olyat érdemes amit tőzsdén is forgalmaznak attól azért meg lehet válni idő előtt ha kell, persze akkor bukhatsz is rajta ha éppen olyan a piac.

Eur, Usd betét, de inkább csak kis részét tenném oda, persze ha megint jön egy nagy pánik jó lehet ha sok van ott, de ez már speki kategória. :D

Nincs mit, ja és mindig azt csináld amit jónak gondolsz ne hallgass másra főleg ne rám. Viszont 70 milkót szerintem már érdemes védeni, én kis részét kockáztatnám csak részvényekben max 20%-ot ahogy írtam. Persze ezt könnyű mondani az ember hajlamas rácsavarodni erre a tőzsdézésre ha egyszer belekóstol .:D

szerk: helyesbítek Citi bank hirdetett ilyet. Azt nem tudom él e még.

#293252 sapka kabat Előzmény: #293227

hu, koszonom, nagyon hasznos tanacsok ezek.

tudsz olyan konkret konstrukciot/penzintezetet mondani ahol latraszolo betetre jegybanki alapkamatot adnak? eddig ilyet nem talaltam, sot, az altalam jelenleg elerheto beteti kamatok is joval az alapkamat alatt vannak.

emlitettel toke/hozamgarantalt befalapokat is. ha tudsz konkretat mondani amivel erdemes foglalkozni, az is nagyon erdekelne.

az eur/usd tokereszt milyen jellegu befektetesbe tenned? betet?

megegyszer koszonom.