Regisztráció Elfelejtett jelszó

hosszutav

Re: Hova fektessem be a csalad vagyonat?

#293105 Hathor Előzmény: #293099

De miért lenne olyan biztos? Én már semmit sem veszek ezen a piacon biztosra.

Sapka nem is ilyen befektetést keres. Nagy zsével nem kockázatos üzletet keresünk.

A nagy giga fej-vállra meg elég ránézni buxban, daxban. Dax egy sima emelkedő trendbe megy fel naposon 200MA-val együtt felfele mutatva.

#293101 zeeh_ Előzmény: #293094

"Sőt én már egy nagy elliott 2indulását is el tudom képzelni. Mármint az egy éves emelkedő elliott volt az egyes, most pedig a kettes jön. Hosszútávú mozgók alapján is gondolom, meg hosszú chart alapján is."

Ez azért elég meleg lenne (igencsak ATH-ra futna sok papír), de sokan azt se gondolták volna (én sem), hogy 1251 Ft-os otiból alig 1 évvel később 7k-s oti lesz. Fene tudja, bizonytalan most az irány. A BUX-ban alakuló fej-váll egyelőre rajzolódik tovább, hogy lesz-e belőle valami, kiderül pár hét múlva. Az is igaz, hogy lefelé akkor fog vélhetően megindulni minden, amikor kevesen várják. Napjainkban futószalagon jönnek ki az esést jósló cikkek, mindenki a zuhit várja.

#293094 Hathor Előzmény: #293082

Szia,

Jó a topik, én is keresek ilyen befektetéseket.

waszeitung tanácsát természetesen ne vegyük komolyan. semmi biztosíték nincs a piac esésére. Sőt én már egy nagy elliott 2indulását is el tudom képzelni. Mármint az egy éves emelkedő elliott volt az egyes, most pedig a kettes jön. Hosszútávú mozgók alapján is gondolom, meg hosszú chart alapján is. Természetesen nyitva hagyom a lehetőséget a nagy fej-váll letörésre is, mert eddig ezt vettem célba, elliott Cvel együtt.

Szóval katyvasz van most a piacon, nem igazán tud bezúgni. Mi piacunk esik most, de nyugat felfele tőr. Azt is gondolom, hogy elveszik az olcsó papírt most tőlünk, ünnepek után megtépnek.

Minednki abból indul ki, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet milyen kaki, de a jövőre kell gondolni, hogy ebből kifele kell jönni.. a nagy részvény piaci labda a víz felszíne akar törni többnyire, erre több is a beszálló hosszútávon. Spekulációk tologatják vissza.

Írtam hati topikba, hogy két új cég jön a BÉTre de több is jönne, egy esésére váró piacba én nem szállnék be a helyükben, nekik talán mást mutat a TA mint a kisbüfiknek.

Re: nincs cím

#293093 Waszeitung Előzmény: #293086

Sztem nem nagyon találsz a nyugati világban a Magyar kamatnál magasabb hozammal kecsegtető kockázatmentes befektetést,amíg nálunk ilyen magas a irányadó kamat addig kár másfelé nézelődni...

Én a bux shortot példának mondtam,Tőlem nyithatsz usa vagy dax shortot is,nem feltétlen az egésszel :D,de akár 5%ával is már jól fogsz járni.

Ha mégsem teszed ezt meg akkor legalább arra kérlek hogy írd fel egy papírra hogy pl a befektetésed 5% short többféle piacon és nézz rá egy és két év múlva....

kozeptavra (kovetkezo 1-…

#293086 sapka kabat

kozeptavra (kovetkezo 1-2 ev) ajanlgattak BUBOR+75bp-t hozo banki kotvenyeket. errol mi a velemenyetek?

es ha mar itt tartunk, erdemes-e a toke egy reszet HUF helyett mas devizaban tartani? EUR/USD kotvenyek kozott alig talaltam olyat ami versenykepes lenne a magyar kamatokkal (akar komolyabb forintgyengules mellett is). vagy rosszul latom?

#293082 sapka kabat Előzmény: #293078

egy picivel kevesebb. 5% alatt talalok beteti kamatokat. orulok ha realerteken megorzi az erteket igy a tokem.

bizom abban hogy hosszabb tavon gondolkodva ennel jobb hozamot is el lehet erni jelentos kockazatvallalas nelkul.

#293080 sapka kabat Előzmény: #293066

koszonom a valaszodat ;)

azt mondod hogy a penz egy reszevel erdemes spekulativ befekteteseket talalni, ezt ertem.

amit te javasolsz az nekem tul nagy kockazatvallalasnak tunik, raadasul nem hiszem hogy erdemes a spekulalasra szant toke egeszet egy darab (jelent esetben bux short) instrumentumba tenni.

#293078 Fornit Előzmény: #293066

A párszáz konti piacin való ráöntése előtt persze szeretnénk tudni annak pontos dátumát :)))

Hát 70m nak a netto banki kamatja úgy 300k lehet, fene tudja ennyi fix 1 hónapban nem rossz.

#293066 Waszeitung Előzmény: #293041

Szia!

Bux short :D

Viccet félretéve én egy részénél olyan bef.alapba tenném a pénzt ha Te nem akarsz vele foglalkozni nap mint nap ami rv. piaci esésekből is profitál,nézz szét hogy mi az ami elérhető,én nem vagyok jártas hogy melyek ezek,de lehet vki ebben is tud segíteni.

Legegyszerűbben nyitsz akármelyik brokicégnél számlát,adsz pár száz konti hatit és ránézel 1-2év múlva....

Hova fektessem be a csalad vagyonat?

#293041 sapka kabat

Sziasztok,

Komoly dilemma elott alok: hosszutavu befektetes(eket) keresek a csaladi megtakaritasaimnak (~70 mFt). Ez a penz jelenleg lekotott betetekben, magyal allampapirokban es befalapokban kallodik, jelentos resze mostanaban jar le. Ezek a megtakaritasaink, nem ebbol el a csalad, sot, minden evben rakunk is meg melle, tehat mondhatjuk hogy hosszutavra keresek befektetest (persze ugy, hogy egy resze azert likvid legyen).

Nem vagyok szakember, nem ertek kulonosebben a befektetesekhez, az altalam eddig probalt befektetesi tanacsadok munkajaval viszont nem vagyok megelegedve, tobbnyire csal a sajat ceguk szolgaltatasait/befekteteseit probaltak ram sozni.

Latom hogy erre a forumra jar egy par ember aki komolyabb penzekkel is foglalkozik, es ert hozza. Roppant kivancsi lennek hat a Ti velemenyetekre, hova/hogyan fektessem be a csaladi vagyont.

Ha adnatok tippeket konkret instrumentumokra amikbe erdemes fektetni, esetleg portfoliora (hogyan erdemes megosztani a befekteteseket) borzaszto halas lennek.

Ha van tapasztalatotok befektetesi tanacsadokkal, privatbanki szolgaltatassal/ugyintezovel akivel elegedettek vagytok, az is erdekel.

Elore is koszonom.