Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#292250 Spade Előzmény: #292247

OK, csak kicsit olyan fííílingje volt a kérdésnek mintha ide csak azok irhatnának akik évi minimum 100%-t tépnek ki a piacból :)

#292240 Spade Előzmény: #292231

"ha valaki dolgozik 20 éve rendesen, és járna neki nagy végkielégítés, azt minek kell kirúgni"

.

Például azért mert durva létszám leépítés van, ott nem a rendes munkát meg rátermettséget értékelik hanem menni kell és kész......és lesz ilyen a választások után a közigazgatásban is mert muszáj....szal ez sztem rossz szöveg....

Rám nehezen fogható, hog…

#292231 Ricsi

Rám nehezen fogható, hogy Orbán fan volnék. Én is hőzöngtem a végkielégítés miatt, hogy rendes embereket megszívatnak, de aztán OV elmondta a TV-ben, hogy ha valaki dolgozik 20 éve rendesen, és járna neki nagy végkielégítés, azt minek kell kirúgni? És szerintem ebben igaza van.

#292229 Spade Előzmény: #292139

Jah micsoda turistaparadicsom lehetne itt, a magyar meg cigény nótákat reggaesíteni kellene :) az összes fürdőbe a szauma mellé vizipipákat szerelni, a szaunák meg lennének száraz nedves meg marihuánás-inhalálós :). Az anyag neve pedig szittyahuana lenne és népmüvészeti ajándékként lehetne mindenhol venni szittyahuanával kitömött fehér vagy fekete pamut pulikat :)

#292139 matgab Előzmény: #292130

lehet, hogy elviselhetőbb lenne az ország???

De legalább nem szomorkodnánk, hanem röhögnénk miatta!

És képzeld el mennyi túrista jönne emiatt hozzánk! :)

#292130 Spade Előzmény: #292060

Mondjuk még lehetne mondjuk 50 kg vadkendert is házilag termeszteni, oszt hamar beállnánk :)

#292128 Spade Előzmény: #291892

Ne rémítsd el a jövő tőzsdéseit :)

Amúgy nagyon jó h belinkel ide olyan dolgokat amit amúgy nem olvasnék el, mert így kerekebb a kép, sztem

#292060 matgab Előzmény: #292022

""A jogalkotó részéről és a médiából is folyamatosan azt hallottuk, hogy a kétmillió forint feletti végkielégítések esnek különadó alá. A törvényszövegéből viszont nem ez következik. A kétmilliós értékhatárt ugyanis külön-külön kell vizsgálni a 60 napon túli illetve a 60 napra számított összegnél. Így például, ha valaki havi 1,5 milliós fizetésnél 4 havi végkielégítést kap, akkor a különadó alapja 2 millió forint lesz: 60 napon túli 3 millióból 1 millió és a 60 napra számított 3 millióból is 1 millió forint a különadó alapja. Tehát akár 4 millió forintig is különadó-mentes a végkielégítés." (adozona.hu)

Mi a picsának kell ilyen jogi kiskapu? Azt hiszem egy ország nevében mondhatom: még a 2 millió is sok!!"

Szerintem ez pont okos dolog. Mert akinek van 25 év munkaviszonya és havi 200e bére, az miért ne kapja meg a munkatv könyv szerint akár a 2 milliónál nagyobb összeget is, anélkül, hogy"büntetőadóval súlytanák?!

Aki végigmelózott 15-25 évet egy helyen és utána kirúgják, az a hajára kenheti a 2 millió forintot.

Viszont ha valami jó kis igazgatói állami állásban valaki ellébecolt havi 2-3 millióért, az ne kapjon a munkaszerződésében rögzített "golden parachute" miatt 25 millió végkielégítést, de még kettőt sem!

Én azt mondanám, ezt a törvényt a Fidesz ismét brilliánsan, szociálisan érzékenyen és szakmaian oldotta meg.

már csak azt nem értem akkor, hogy a PDSZ minek hőzöng állandóan emiatt a 2 milliós határ miatt, mikor rájuk 4 millió vonatkozik amúgy is?!

Az, meg hogy ez a blogger gondolkodni sem tudó szófosó lehet az nemcsak ebből, hanem a következő bekezdéséből is kitűnik:

" Az emberek többségének, a szűkebb-tágabb ismeretségi körében biztosan van egy-egy alkesz, ami már önmagában borzasztó... Persze a házi főzés eddig sem volt ellenőrizhető, de mostantól tulajdonképpen korlátlanul kotyvaszthat magának bárki "párlatot", ami mellesleg odabasz a "rendes" pálinkabiznisznek is -még kevesebb adó."

Nos, ha valaki egy olyan alkoholistát is tud nekem említeni, aki azért hagyta abba az ivást, mert felvitték a pia árát, akkor megemelem a kalapom. Az meg hogy hogyan fogják a gyakorlatban ellenőrizni azt, hogy az 50 litert (nem is tudom, hogy ez naponta, vagy éves keret) azt majd meglátjuk.

Amúgy is káros az a szemlélet, hogy az állam feltételezi, hogy mindenki adócsalónak született, ezért eleve olyan adójogszabályokat hoz, amiknél úgy kalkulál, hogy úgyis elcsalják a 40-60%-át (azaz előírja a kitermelhető adó 150%-át és azzal (az állam) még jól elvan -rövid-közép távon), valamint óriási energiákat fektet abba, hogy felderítse azokat az adóhiányokat, amiket már ő maga is bekalkulált a rendszerbe, és jó nagy büntetéseket szabhat ki, fedezve ezzel a saját prémiumukat, és a behajtás költségeit.

szanyi is csak egy büdös…

#292018 Ibiza

szanyi is csak egy büdös kis komi..ne feledjük már el..

"Tavarisik konec de ne feledjétek pénzetek lesz de stílusotok eszetek soha, ráadásul a melleteken ott a skarlát K betű ami semmilyen boss öltöny nem takarhat el, meg az a szag...szagotokat krasznajamoszkva el nem fedheti" (by ibiza)

az embert az minősíti mit mond és mi az amit tesz..

#292013 zeeh_ Előzmény: #292009

Érzik a vesztüket, ezért most még sokan az anyjukat is eladnák csak azért, hogy 4 évig legyen biztos megélhetési képviselői állás. Éljenek abból, amit eddig elloptak, oszt' jó napot!

#291986 matgab Előzmény: #291951

én már hétfőn láttam a 3. kerületi választási plakátokat. Az Mszp nagy zöld plakáttal , egy óriási tipikus szemita fejű gyerekkel...Azt hittem LMP-s plakát...

Azon nagyot röhögtem,hogy az a szlogen:

Pont Ön

Pont most

Pont velünk

Pont olyan, mint a klasszikus Snoopy kutya:

Muszáj dolgoznom?

Pont itt?

Pont most?

Pont nekem?

#291979 zeeh_ Előzmény: #291951

Ja és most annyira zöldek lesznek, hogy ennyi zöld még egy zöldségesnél sincs... :DDD

Ma reggel láttam a vörös…

#291951 zeeh_

Ma reggel láttam a vörösök választási plakátját. Narancssárga háttér, fehér betűvel ez szerepel rajta:

"A Fidesz semmit sem tanult és semmit sem felejtett."

Micsoda mondanivaló. :DDD

A "kapitány" tegnap bemutatta, hogy már lehet lájkolni a korrupt komcsikat. :) Lájkolja az, akinek 2 anyja van. :D Elég kárt okoztak az országnak az elmúlt 60 évben, bármilyen néven is futottak.

Kaltenbach Jenő és Hanzély Ákos az LMP fővárosi listáján

#291941 Netmaster

"A listavezető Jávor Benedek főpolgármester-jelölt után Kaltenbach Jenő, volt kisebbségi ombudsman a második a Lehet Más a Politika (LMP) fővárosi választási listáján."

"Vasárnap döntött az LMP a fővárosi közgyűlési listáról. A titkos befutónak számító, Kaltenbach Jenőt kérdeztük a tagságról és a sajtóban keringő róla szóló hírekről."

http://www.hirextra.hu/2010/08/16/kaltenbach-nem-pendlizik-a-partok-kozott/

"Az LMP lehetmástalanodása"

http://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2010/08/16/az_lmp_lehetmastalanodasa

#291939 Netmaster Előzmény: #291891

"A Jobbik vezetésének érdekeit szolgálhatta, hogy egy „csókvideó” miatt lemondott posztjáról Kiss Róbert főkapitány, aki az utóbbi időben - szintén megbuktatott elődjéhez hasonlóan - „izmozott” a pártvezetéssel szemben. Eközben újabb frontvonal körvonalazódik a Jobbikon belül: most a „szabadságharcosok” és a „szakpolitikusok” néznek egymással farkasszemet."

http://hvg.hu/itthon/20100816_lebukott_magyar_garda_fokapitany

#291900 Wall street Előzmény: #291892

Á nem tőzsdézem, ennek ellenére szoktam olvasni minden topikot, még archenius írta valamely topikban, már nem tudom kinek írta, nem emlékszem, hogy aki csak tisztában van a tőzsde fogalmával az a minimum, az nagyon kevés, na kb itt tartok :). Inkább csak tanulmányozom a tőzsdét, meg itt neten szoktam olvasni a tőzsdéről, meg hát vannak benne olyan témák amelyek nem annyira érdekesek számomra és azt inkább hanyagolom, itt ezen a fórumon a tudástárat szoktam olvasni.