Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #292022

""A jogalkotó részéről és a médiából is folyamatosan azt hallottuk, hogy a kétmillió forint feletti végkielégítések esnek különadó alá. A törvényszövegéből viszont nem ez következik. A kétmilliós értékhatárt ugyanis külön-külön kell vizsgálni a 60 napon túli illetve a 60 napra számított összegnél. Így például, ha valaki havi 1,5 milliós fizetésnél 4 havi végkielégítést kap, akkor a különadó alapja 2 millió forint lesz: 60 napon túli 3 millióból 1 millió és a 60 napra számított 3 millióból is 1 millió forint a különadó alapja. Tehát akár 4 millió forintig is különadó-mentes a végkielégítés." (adozona.hu)

Mi a picsának kell ilyen jogi kiskapu? Azt hiszem egy ország nevében mondhatom: még a 2 millió is sok!!"

Szerintem ez pont okos dolog. Mert akinek van 25 év munkaviszonya és havi 200e bére, az miért ne kapja meg a munkatv könyv szerint akár a 2 milliónál nagyobb összeget is, anélkül, hogy"büntetőadóval súlytanák?!

Aki végigmelózott 15-25 évet egy helyen és utána kirúgják, az a hajára kenheti a 2 millió forintot.

Viszont ha valami jó kis igazgatói állami állásban valaki ellébecolt havi 2-3 millióért, az ne kapjon a munkaszerződésében rögzített "golden parachute" miatt 25 millió végkielégítést, de még kettőt sem!

Én azt mondanám, ezt a törvényt a Fidesz ismét brilliánsan, szociálisan érzékenyen és szakmaian oldotta meg.

már csak azt nem értem akkor, hogy a PDSZ minek hőzöng állandóan emiatt a 2 milliós határ miatt, mikor rájuk 4 millió vonatkozik amúgy is?!

Az, meg hogy ez a blogger gondolkodni sem tudó szófosó lehet az nemcsak ebből, hanem a következő bekezdéséből is kitűnik:

" Az emberek többségének, a szűkebb-tágabb ismeretségi körében biztosan van egy-egy alkesz, ami már önmagában borzasztó... Persze a házi főzés eddig sem volt ellenőrizhető, de mostantól tulajdonképpen korlátlanul kotyvaszthat magának bárki "párlatot", ami mellesleg odabasz a "rendes" pálinkabiznisznek is -még kevesebb adó."

Nos, ha valaki egy olyan alkoholistát is tud nekem említeni, aki azért hagyta abba az ivást, mert felvitték a pia árát, akkor megemelem a kalapom. Az meg hogy hogyan fogják a gyakorlatban ellenőrizni azt, hogy az 50 litert (nem is tudom, hogy ez naponta, vagy éves keret) azt majd meglátjuk.

Amúgy is káros az a szemlélet, hogy az állam feltételezi, hogy mindenki adócsalónak született, ezért eleve olyan adójogszabályokat hoz, amiknél úgy kalkulál, hogy úgyis elcsalják a 40-60%-át (azaz előírja a kitermelhető adó 150%-át és azzal (az állam) még jól elvan -rövid-közép távon), valamint óriási energiákat fektet abba, hogy felderítse azokat az adóhiányokat, amiket már ő maga is bekalkulált a rendszerbe, és jó nagy büntetéseket szabhat ki, fedezve ezzel a saját prémiumukat, és a behajtás költségeit.