En egyelore nem merek longot venni... Elegge gyengelkedik...
En egyelore nem merek longot venni... Elegge gyengelkedik...
Nem vettem bele. Megint nem tudom, hogy mikor jár le a mini crude oil.
Ha innen nem pattan,akkor kampeca van a longunknak szvsz.
Kevés longom van, de nagyon vergődik a támaszon, mint egy speka kispapír.
Ha csinálna végre egy aljat, pl. 75.5-nél akkor bővítek felfelé.
Én is próbálom tartani most a longot,de nem jó érzéssel ülök benne. Minimum lefelezem még ma sztem.
index (olaj index) longom meg van. Azt csak gyenge ft és magas olaj ár mellett dobom. Nem tőkeáttélteles, még van 2-3 év a kifutásig.
A tegnapi pozi építés olajlongban (certi tőkeáttételes megvan...)
Éjjel fx-en nyitottam egy pozit, ott követő ment rajta ma, 50 pip után kiszállt belőle...
sokat tanultam az fx, a hati és az olaj topikban...
Mióta tőzsdézek különben eddigi legjobb hetem volt ez a mostani ezzel az olaj-shorttal. Tudom,h kockázatos,de most megérte.
Míg nem volt fórum zártam minden shortom tegnap délután meg ma. Longot nyitottam nemrég,túl gyors volt az esés,talán 77,3-ig visszamegy. Stop: 75 alatt dobom mindet és fordítok.
siman a beirasaidbol is latszott eddig hogy nagyon jol tolod, szep szamok, gratula :)
lehet, de most a kedvedért megnéztem. 07.31-i állapot, akkor minden pozi zárva volt.
a nyereséges pozik az év eleji tőkére vetítve: 222 %.
veszteséges pozik az év eleji tőkére vetítve: 48 %
a nettó nyereség (jutalék levonva) 65 %.
a jutalék a nettó eredmény tekintetében 10 %-ot vitt el belőle.
Tehát még igy is sokat forgolódok. Viszont a tőke max 35-40 % -a van pozikban...
Tavaly full tőkés körömrágás hegyek voltak, 50-100 pontos forgolódással.... és sok bukóval...
Szóval nekem bejön.
De számszerűsítve.
Van 100.000 Ft-od. Max 3 db olaj shortot veszel 3000-en. Mondjuk kiütik és marad belőle 500*3=1500. ekkor elbuktad a tőkéd 7,5 %-át. (mondjuk ezt nem várom meg, meg hirtelen nem is tudom, hogy 65-nél mennyi lenne a maradvány érték)
Fel megy 30 %-ot, akkor nyersz a teljes tőkére vetítve 3 %-ot. Vagyis nálam %-ban majdnem annyi a nyerés mint a bukás lehetősége a tőkére vetítve....
fura modja ez a kockazatmenedzsmentnek nem? hisz a pozi amit folveszel ugyanakkora, fuggetlenul attol hogy feleannyit tettel bele duplaakkora tokeattettel...
ezt tokeattettel szamolod vagy a konkret certi arabol? magyarul certi db szamban hatarozod meg a pozid meretet, vagy az ara alapjan?
72 környékén növelném a pakkot. Normál esetben (ha nem certi lenne) ott dobnám...