Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magánnyugdíjpénztárak

Ez vajon melyik lehet? …

#289029 RemegoKez

Ez vajon melyik lehet?

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/06/ugynokeik_atveresevel_kezdtek_az_oktatast/

"Behúzta a csőbe ingyenes tanfolyamának résztevőit az egyik magánnyugdíjpénztár. Az átlépő nyilatkozatot próbatesztként kellett kitöltenie a leendő ügynököknek, akikkel ezután közölték: átlépésük ezzel meg is történt. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) fogyasztóvédelmi eljárást indított az ügyben."

Re: Melyiket válasszuk?

#286788 banyaiz Előzmény: #286765

hihetetlen állapotok, a csúcs amikor vki átlép másik pénztárba és több hónap eltelik amíg pénze befektetésre kerül, extrém esetben fél év is volt már amiről hallottam. :D

#286083 banyaiz Előzmény: #286080

gondolom ha ilyen eset előfordul egyszerűen eltörlik a hozamgaranciát. :D MInt önkénteseknél annak idején tőke és hozam is 10 év után adómentesen felvehető volt. Most már a tőkénél 20 év, hogy kapnák be.

#286082 banyaiz Előzmény: #286081

:) igen

nekem van önkéntesem ahol éppen most jár le a 10 év, szeretném hozamot felmarkolni, kíváncsi vagyok mennyire fog simán menni. :D

#286080 ikszf Előzmény: #286076

Pár hónappal ezelőtt ráugrottam erre a hozamgarancia témára. Rengeteget leveleztem Otp mnyp-vel.

Manapság, mikor a magánnyugdíjpénztári megtakarításokat akarja az állam felhasználni az államadósság fedezeteként (vagyis államosítani akarják a mnyp vagyonokat), akkor erősen kérdéses, hogy egy tartós részvénypiaci esés esetén miből teremti elő egy állam a hozamgarancia fedezetét.

#286076 banyaiz Előzmény: #286073

Egyetértek logikáddal csak nagy vagyonú nagy taglétszámú pénztárat választanék, a kicsik előbb-utóbb beolvadnak vmelyik nagyba vsz.

Növekedési portfóliót választanám, mivel most már hozamgaranciát kell adniuk bizonyos feltételek esetén (nem ugrál vki portfóliók, és pénztárak között) ezért növekedésivel van lehetőség extra hozamra, de limitálva a bukó inflációkövető garantált hozam erejéig.

Amíg ő nyugdíjba megy addigra lesznek e magánnyugdíjpénztárak az más kérdés.

Önkéntes pénztár sem rossz adókedvezmény miatt, viszont ha azt eltörlik akkor sok teteje nincs , simán egy külön bankszámlán is gyűjtögethet ha olyan kedve van. :D

#286073 Sparrow Előzmény: #286071

Köszi,h írtál!

Aegon eddig nekem is szimpi volt.

Ettől függetlenűl ,amit írtál (legalábbis az adatokból ez derül ki), h folyamatosan stabilan növekszik, ez az általam említett többi pénztárra is igaz.

#286071 Koffein Előzmény: #286053

növekedési, mert még fiatal, ha lesz is nagyobb szakadás, akkor is kiegyenlíti egymást hosszabb távon sőt nyereségbe csap át, pl én egy szutyok mnypt-nál vagyok, lassan váltanom kell, csak lusta vagyok, a lényeg, hogy ez a szutyok, úgy is nyereséges lett 2009re, hogy 2008ra óriási vesztesége volt... amint te is tudod spekulánsként, hogy hosszú távon, fiatalként a növekedési a jó választás, aegon, ing-t ajánlanám... aegont azért mert ott dolgozom, nem nypt-i oldalon de egy a szellem és az emberek pénzét nem reklámokra használják és így is folyamatosan stabilan növekszik... szal, nem ajánlani akarom... mondhatnám questor mnypt-at is, mert az is jó hozammal kecsegtet de valamiért nem szimpi...

#286053 Sparrow Előzmény: #286052

Igen ez mintha rémlene, de ettől még nem lesz feltétlenűl magasabb a hozama. Gondolom a növekedési portfóliósnál, picit lazábbak a szabályok, picit magasabb rizikót vehetnek fel ,de ez önmagában nem garancia arra (gondolom én), h ténylegesen magasabb hozamot is hoz.

Ha a növekedési bizton állíthatóan magasabb hozamot hoz(na) ,akkor mindenki ezt választaná, de ez még sincs így. Ezért érdeklődöm, mert kiváncsi vagyok erre a témára most és érdekel mindenki véleménye ,aki egy kicsit is jártasabb benne.

Melyiket válasszuk?

#286032 Sparrow

Sziasztok!

Azért nyitottam ezt a topicot, mert az unokaöcsémnek most kell magánnyugdíjpénztárat választania, és megkérdezett engem, mint aki jártasabb a pénzvilágban (ezt néha kétlem :D ), h melyiket válassza.

Mondtam neki, hát ebben nem igen vagyok képben, elsőre azt mondtam neki,h mindenképpen azt gondolnám,h a történet jelleg miatt ,mindenképpen egy "nagyot" választanék, talán azoknál nagyobb a biztonság hosszú távra és itt az szvsz elsődleges szempont. Kicsit böngésztem és erre az összehasonlításra leltem. http://www.privatbankar.hu/nyugdij/kotelezo_magannyugdijpenztarak/adatok

Ezek alapján és a fenti szemlélet szerint az OTP, Aegon, ING, Allianz és AXA jöhetne szóba.

Ezeken belűl, talán az Aegon és az ING ami tetszik. Érdekesség ,h a 10 éves adatok alapján a növekedési és a kiegyensúlyozott portfóliót választó alapok között házon belűl számottevően nincs különbség. Azt, hogy ez a késöbbiekben is így lesz-e azt nem tudom, azt meg végképp nem,h melyik javára fog billenni a mérleg, ha nem lesznek közel azonosak a hozamaik.

Szóval a lényeg: szeretném kikérni a témával kapcsolatban úgy általában és a fentebb vezetett gondolatmenetről a véleményeteket. Sokat segítenétek a választásban, meg legalább egy kicsit tájékozottabb lennék ezen a területen.

Előre is köszönöm minden későbbi hozzászólonak és remélem nem csak nekem lesz hasznos ez a topik. :)

Szép napot!