Regisztráció Elfelejtett jelszó

CIG fórum

Re: CIG

#305358 Hathor Előzmény: #305231

Hogy indul a tőzsdén a CIG Pannónia? (Interjú)

2010.09.21 11:59

Október 11-én kezdi meg részvényeinek nyilvános kibocsátását a CIG Pannónia Életbiztosító - közölte a Portfolio.hu-val Gaál Csaba, a társaság vezérigazgatója. A szakember ismerteti az interjúban a tőzsdére lépés legfontosabb paramétereit, hozzátéve, növekedési sztorira számítanak. A nemzetközi tapasztalatok alapján a társaság csak évek múltán lesz nyereséges, a BÉT-re történő bevezetés és a tőkeemelés a meglévő tevékenységek növekedését szolgálja.

#305231 Hathor Előzmény: #304727

VG: az intézmények 750, a kisbefektető 938 forinton vehetnek CIG-részvényt

Október közepén indulhat a CIG Pannónia Életbiztosító részvények kisbefektetői jegyzése - számolt be keddi számában a Világgazdaság és a Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság szerint november elején mehet parkettre a CIG. A lap azt írta: hét év után újra nagy tőzsdei kibocsátás készül, a magyar magánszemélyek által három éve alapított CIG Biztosító akár 12,8 millió részvénye vár gazdára. Magyarország és Románia mellett az utóbbi hetekben már Szlovákiában is működő társaság saját tőkéje 2010 közepén 3,3 milliárd forint, ám ha az összes új részvényt lejegyzik, ez akár a 10 milliárdot is meghaladhatja.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy október 11-én indulhat jegyzés. A cég legkevesebb 600 forintos áron hajlandó eladni a papírokat, az október végi aukción vásárló intézmények és a kedvezményre jogosult kisbefektetők számára a maximális jegyzési ár 750, a többi kisbefektető számára 938 forint lesz

#304727 matgab Előzmény: #286581

Ma felhívtak a CIGtől...

Mondja laza eleganicával, hogy találkozzunk , mert a biztosítási díjainkon tud csökkenteni 30-40%-ot, a kafeteria rendszert is át tudják alakítani költséghatékonyabbá, és a céges vagyon magán vagyonná történő átkonvertálására is vannak nagyon jó megoldásai...

Anélkül, hogy kérdezte volna, hogy milyen biztosításaink vannak, kinél, és van-e cafeteria rendszerünk, és enyém-e egyáltalán a cég.

Meg , hogy tudom, a CIG a Járai Zsigmond cége... Ez volt a fő nyomós érve...

Mondtam, hogy ez az egész most nem aktuális...Mindenesetre nekem elég komolytalan cégnek tűnik, akik azt hiszik, hogy a Járai vagy annak politikai hátszele majd minden ajtót megnyit előttük.

#286581 Csilla76 Előzmény: #286561

sajnos ezt nem mondják el az ügynökök, és csak azt hajtogatják, hogy megéri hosszú távra, meg hogy gyerekeknek is stb...igen...csak az ember hogy mérje fel, hogy mit fog csinálni 10 év múlva.

nem lehet tudni. hát nehéz döntés. tegye aki akarja:-)

aki tőzsdézik az meg már fel tudja mérni, hogy neki kell-e egy unit linkedes cucc vagy sem, pláne ilyen hosszú időre. ha bukik a tőzsde, akkor duplán szívhatja a fogát:-)

#286573 Hathor Előzmény: #286561

Köszi Gabi!

Valami ilyesmi gondolatmenetet vártam ,-)

és osztom az eszmefuttatásod, a CIGs emberem is hosszú távra gondolkodott.

#286561 pruntyoke Előzmény: #286495

ennek semmi köze a magyar hozzáálláshoz.. persze ezt csak szerintem mondom..

inkább a brókernet működéséből kell kiindulni..ő alapjában véve életbiztosító társaságoknak a közvetítő cége..vagyis min. 10 év amit szerződésben alá kell írnod..de ez lehet akár 20 év is..ez függ az alap biztosító társaságtól akinek a termékét a brókernet közvetíti..ehhez van a unit linked termék ez esetben a CIG aki lehet, hogy tavaly vagy még az idén is jól teljesített de az elkövetkezendő 10-20 évben kérdőjel, hogy mi lesz a produktuma..és mind ehhez neked év mint év be kell fizetned egy ..X.. összeget (valószínűleg több 100 ezer forintot éves szinten) az alatt a 10-től 20 évig terjedő időtartamban alatt..

persze közben lehet, hogy a CIG árfolyam olyan görbét jár be mint a hazai piacunkon a KEG..de ugyanakkor ez lehet egy felfelé ívelő siker történet is..de mivel tőzsdéhez kötött termék..háááát..??? mi tőzsdések tudjuk, hogy ez mivel jár..és még 10-20 évig van egy befizetési kötelezettséged is!!! szóval…és szerintem…egy szó mint száz…a brókernet tuti jól jár….a befizető meg ki tudja???...vagy igen vagy nem.. :s

10-20 év borzasztóan sok idő..a mai világban nehéz ilyen időtávban gondolkodni amikor szinte éves szinten gyökeresen változik minden..a tőzsdéről nem is beszélve…… :s

#286495 Csilla76 Előzmény: #286493

mert mi magyarok ilyen bolondok vagyunk, fene essen a fejünkbe. egyébként ha nem kötnék biztosításhoz a részvényt, akkor vennék..így viszont nem, nem szeretem a biztosításokat.

#286493 Hathor Előzmény: #286491

Egyébként teljesen a Tőzsdecápák című film jutott eszembe, amikor tud valaki egy tuti infót és el kezdi terjeszteni. Nem tudom miért kell mindig szkeptikusnak lennem ezekkel a "tuti" infokkal kapcsolatosan.

CIG

#286486 Hathor

Sziasztok!

Már harmadik ismerősöm keres meg CIG részvényekkel kapcsolatosan, hogy mekkora buli lesz, most van valami allokációs program kibocsátás előtt.

Brókernetesek, CIGs. ismerősök mondják

ki mit gondol róla?

"Allokációs elsőbbségi program lezárulása

A CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. ezúton tájékoztatja ügyfeleit és partnereit, hogy a 2010. április 28-án indított Allokációs elsőbbségi programot 2010. augusztus 9-én lezárja.

Az Allokációs elsőbbségi kedvezmény lényege, hogy a Biztosító esetleges tőzsdei bevezetése során kibocsátandó új részvények tekintetében jegyzési sorrendi elsőbbséget (allokációs elsőbbség) biztosít azon ügyfelei számára, akik a Tájékoztatóban (lásd alábbi PDF linkek) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által a később jóváhagyandó Kibocsátási Tájékoztatóban meghatározott részletes feltételeknek megfelelő életbiztosítással rendelkeznek.

Az Allokációs elsőbbségi program lezárásával a kedvezmény jogosultság megszerzésének így feltétele, hogy az életbiztosítási ajánlat legkésőbb 2010. augusztus 9. hétfőig a biztosító által kötvényesítésre kerüljön.

CIG Pannónia Életbiztosító Zrt."

← Újabb hozzászólások 1621 - 1632 / 1632