Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kezdők topikja!

Re: -

#285124 JP Előzmény: #285120

CIB-es tapasztalatokkal rendelkezem. Ott volt, meg biztosan van még befhitel, vagy másként nevezett hitel, mindegy: az egy milka tőkédre nem 200 db otp vételt nyomsz 5000-es árfolyamon, hanem 6-8 százat is akár, és már a számládon is van a sok éhes száju papír. Könyvelésben jelesek a CIB-esek, de a többi, jajj és keserűség......szerencsések a kivételezettek.

#285120 Zabás Előzmény: #285114

Én EQ-nál vagyok ez számomra rendszeridegen :)

Ott nincs BefHitel, csak TDT és a könyvelésük az meg katasztrofális, ha nem írom, akkor nap végére néha azt sem tudom, hogy mim van és mim nincs!

#285114 JP Előzmény: #285110

Úgy van, a befhiteles a kérdés. De gondolom más időpontban került megvételre, más áron....tehát különválasztható. Amúgy szerintem nem tesznek külömbséget, hogy mely papírról van szó, az egyszerü eladásnál, ugyanis eladáskor a befhitel törlesztése is automatikus, ezért speciel eléggé értelmetlen a kérdés is. Csak arra van mód, hogy "kiválasztott" papírokat adjon el. A befhitel az törlődik, ha elég mennyiség jutott eladásra, hifo, lifo-tól függetlenül.

#285110 Zabás Előzmény: #285107

itt a Befhiteles pakk a kérdés!

Vagy az tök mindegy, hogy hogyan hívják akkor is a FIFO/LIFO... számít?

#285107 JP Előzmény: #285022

Ishar!

Bizonyára te is találkoztál már azokkal a megjelölésekkel a kereskedési rendszeredben, hogy HIFO, FIFO, LIFO,LOFO. Az alábbi magyarázatok mindegyik megnevezés egy-egy sajátossága. Az eladni kívánt részvényeidet meg tudod becsülni, hogy melyik kategóriába esik, és az eladási megbízást is aként add meg rájuk, hogy hifo, fifo, stb pakkról van szó. Szóval nem tudom mit ad el elsőként, de ha két alkalommal vettél két féle áron , akkor külön választva adhatod őket el. Sok sikert.

a megnevezések jellemzői:

FIFO: (Az angol First In-First Out kifejezés rövidítése). A törvényi szabályozás szerinti készletértékelési módszer, mely szerint a legkorábbi beszerzésű készlet kerül elsőként értékesítésre.

LIFO: (A Last In-First Out módszer rövidítése). A módszer lényege, hogy a legutóbb beszerzett készlet kerül elsőként értékesítésre.

HIFO: (A High In-First Out módszer rövidítése). A módszer lényege, hogy a legmagasabb áron beszerzett készlet kerül elsőként értékesítésre.

LOFO: (A Low In-First Out módszer rövidítése). A módszer lényege, hogy a legalacsonyabb áron beszerzett készlet kerül elsőként értékesítésre.

-

#285022 Ishar

Sziasztok!

Már elég régóta benne seggelek a Telekomban. A kérdésem az lenne, ha eladok és van papírom befhitelből is, akkor automatikusan azt adja el elsőként? Portfóliónál vagyok

olvasmányok

#283410 tozsdepaca

Na, nem tudom, mennyire vannak még itt kezdők, és azt sem, hogy mennyire szabad más fórumokat belinkelni, de van egy oldal, ahol sok hasznos olvasnivalót lehet találni tőzsde és pénzügyek témában.

http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=18718

Érdemes az elejéről olvasgatni, mert a linkek sokszor még mindig működnek.

Különösen hasznos ez az oldal, ahol slythugtlm osztja meg az összegyűjtött anyagait.

http://www.mediafire.com/?sharekey=0dae9f38a54ffa389bf8d6369220dcab6120ff0fe0268f97ce018c8114394287#

Köszi a válaszokat! Akk…

#282820 ang3lt

Köszi a válaszokat!

Akkor mostmár a helyes számolás közelében vagyok legalább =)

Bár nincs sok kedvem beszélni a brokival de majd megkérdem hogy neki az egy millió ugyan hogy a fenébe jött ki....

A KELER pedig tényleg így helyes sorry vagyok érte! Milliós számoknál a helyesírás szabályait hajlamos vagyok elfelejteni =)

Köszi még1x!

Re: nincs cím

#282748 Amatoregy Előzmény: #282747

Csak vicceltem... :DDDD

De azért furcsa, hogy egy tőzsdei cég (KBC) hibásan írja az egyik partnere nevét nem... (aki szintén a tőzsdéhez kapcsolódik...)

Egyébként én is megnéztem a cég honlapját...

#282747 RemegoKez Előzmény: #282744

Kérlek, ne vedd kötekedésnek. Ha nem egy tőzsdei fórumon lennénk és nem a KELER-ről lenne szó, nem javítottam volna ki. :-)

"A cég rövidített elnevezése

3/2. KELER Zrt.

Hatályos: 2006/03/09 ..."

Véleményem szerint, mind a magyar helyesírás szabályai, mind a cégtári bejegyzés szerint csupa nagybetűvel kell írni.

szerk: tényleg nem b*szogatásnak szántam....

#282744 Amatoregy Előzmény: #282742

Részben igaz..

Bocs, ez legyen a legnagyobb tévedésem. A KELER így irandó. A kbc (CSUPANAGYBETŰ) meg így irja a GYIK-ben:

"Mikor változik a Keler alapletét összege?

Az alapletét változtatása a Keler Rt. jogköre, ez elszámolóházi leiratban korábban megjelenik. Az KBC Equitas Zrt. által kért fedezet minden esetben az aktuális Keler letét követelményéhez igazodik."

Uraim, a KELER, egy L-le…

#282742 RemegoKez

Uraim, a KELER, egy L-lel írandó. És végig nagybetűvel, mert tulajdonnév kezdőbetűiből álló betűszó. :-)

#282736 Amatoregy Előzmény: #282517

szvsz majdnem.

"ennek a fele ugye a keller letét" Ez a keller letét.

Nem tudom, hogy most pontosan mennyi a letét, nincs kedvem belépni.

Ha a szabadpénzeszközöd (az előző napi záró Ft - levonvan az előző napi záró és a jelenlegi érték *10*konti) nem elegendő az alapletét*1,75-re, akkor megy a margin call felhívás. Ha eléri az alapletét*1,5-öt, akkor annyi pozit likvidálnak amennyi helyre állítja az alapletét*1,75-öt.

Ergó sohasem likvidálják az összes pozidat

oh nem láttam hogy írtat…

#282517 ang3lt

oh nem láttam hogy írtatok.

igen igen nos nem merész voltam hanem hülye =) egyrészt mert korán nyitottam a pozit másrészt mert ott hagytam nyaralás alatt. ez a két hiba pont elég a nagy bukóhoz.

de nem zártam még arra játszom hogy decemberig megyünk még le bőven. remélem! aztán persze lehet hogy még nagyobbat nyalok........

az érdekes csak az volt hogy 23000 környékén azt mondta a broki hogy ha itt zárok mindent akkor 1 millát bukok...de hát ez ugye marhaság.

csak arra lettem volna kiváncsi hogy mivan ha azt mondom hogy zárom rendben és lenyelem az egy milliót amit mond. aztán hopp kiderül hogy 2.6 mil. na akkor mivan??

persze semmi hiszen az én saram. mind1. izgulok és remélek. =)

addig meg próbálok rájönni a számolásra de valahogy még mindig nem megy.

had írjam le ide nektek hogy hogy számolok és ha valaki lát valami hibát megköszönném ha jelezné!

van ugye a klírlingsáv ami 1750 ft - BUX1012

az alapletét akkor ami megy a brokerházba az 1750*10*2*konti

ez mondjuk 4655000 pénz esetemben

ennek a fele ugye a keller letét. tehát ha azt szorzom 1.75el akkor ott a margin call ahol elvileg rámszólnak hogy fel kéne töltenem a fedezetet ismét. ez 4073000 pénz kb

ha 1.5el szorzom akkor meg kapom azt az értéket ahol automatikusan likvidálnak (vagy legalábbis egy részét a pozimnak) ez kb 3500000 pénz

a veszteség nyereség számítása ugye konti*10*különbözet. ezt adom hozzá az alapletéthez és úgy tudom meg hogy most hol tartok.

ez így helyes?

Jah és Amatoregy-nek: Nem sajnos nem vagyok milliomos csak elgeztem tőzsdézni, sokat nyertem szinte nem is buktam majdnem két éven át. aztán nagy lett az arcom és benéztem. most szépen visszaadok mindent, vagyis eddig úgy néz ki. sok helyen megírták ezt az okosok ez történik velem is =)

Re: Hülye gyerek nem érti o.O

#282278 kerikoma Előzmény: #282275

így van.. ennyi kontinál elég egy jó kört kifogni és vissza is jön..., de ha pár nap alatt szét tépnek ismét mindent, akkor sajna nagy cummancs van...

Egyelőre neki áll a zászló:-)

Re: Hülye gyerek nem érti o.O

#282273 kerikoma Előzmény: #282075

Na ez az ami teljesen igaz:( tavalyi példám nekem is szép volt, tanultam rendesen, nem győzöm kőkemény játékkal 1 év után is csak 2/3-a jött vissza a tőkémnek...

:( sajnállak ang3lt, kemény munkával vissza tudod hozni, lehet hamarabb, mint én:)