Hozzászólás
ang3ltoh nem láttam hogy írtatok.
igen igen nos nem merész voltam hanem hülye =) egyrészt mert korán nyitottam a pozit másrészt mert ott hagytam nyaralás alatt. ez a két hiba pont elég a nagy bukóhoz.
de nem zártam még arra játszom hogy decemberig megyünk még le bőven. remélem! aztán persze lehet hogy még nagyobbat nyalok........
az érdekes csak az volt hogy 23000 környékén azt mondta a broki hogy ha itt zárok mindent akkor 1 millát bukok...de hát ez ugye marhaság.
csak arra lettem volna kiváncsi hogy mivan ha azt mondom hogy zárom rendben és lenyelem az egy milliót amit mond. aztán hopp kiderül hogy 2.6 mil. na akkor mivan??
persze semmi hiszen az én saram. mind1. izgulok és remélek. =)
addig meg próbálok rájönni a számolásra de valahogy még mindig nem megy.
had írjam le ide nektek hogy hogy számolok és ha valaki lát valami hibát megköszönném ha jelezné!
van ugye a klírlingsáv ami 1750 ft - BUX1012
az alapletét akkor ami megy a brokerházba az 1750*10*2*konti
ez mondjuk 4655000 pénz esetemben
ennek a fele ugye a keller letét. tehát ha azt szorzom 1.75el akkor ott a margin call ahol elvileg rámszólnak hogy fel kéne töltenem a fedezetet ismét. ez 4073000 pénz kb
ha 1.5el szorzom akkor meg kapom azt az értéket ahol automatikusan likvidálnak (vagy legalábbis egy részét a pozimnak) ez kb 3500000 pénz
a veszteség nyereség számítása ugye konti*10*különbözet. ezt adom hozzá az alapletéthez és úgy tudom meg hogy most hol tartok.
ez így helyes?
Jah és Amatoregy-nek: Nem sajnos nem vagyok milliomos csak elgeztem tőzsdézni, sokat nyertem szinte nem is buktam majdnem két éven át. aztán nagy lett az arcom és benéztem. most szépen visszaadok mindent, vagyis eddig úgy néz ki. sok helyen megírták ezt az okosok ez történik velem is =)