BTH nyári fesztiválajánló
Budapesti Nyári Fesztivál
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Július 17. szombat 20.30
Freddie Mercury emlékkoncert
Az „Egy bohém rapszódiája” alcímû emlékkoncert nem csupán zenei élményt kínál, de szöveges visszaemlékezések, színházi elemek, táncos betétek és panorámavetítés is színesíti az elõadást. Farrokh Bulsara néven született a ’70-es, ’80-as évek egyik legismertebb szupersztárja, aki hedonista életével, az AIDS szövõdményei okozta halálával, de leginkább halhatatlan dalaival írta be magát tudatunkba és a zenei történelembe. A 2 órás szeánsz-koncerten a legjobb hazai énekesek idézik meg Freddie Mercury emlékét, a Queen egykori énekesének legendás alakját. Közremûködõk: Serbán Attila, Szomor György, Zentai András, Puskás Péter, Naszvagyi Tamás, Tóth Vera, Tóth Gabi, Varga Miklós, Szóka Júlia, Nagy Anikó, Ekanem Bálint Emota, Miklós Eponin, Deák Fruzsina
Jegyek és információk: http://www.szabadter.hu
Váci Vigadalom
Még néhány nap és elkezdõdik a Váci Vigalom, mely idén XVIII. alkalommal 2010. július 23-25-ig kerül megrendezésre. A városunk kiemelt rendezvényére a barokk jegyében kerül sor, hiszen a Fõtér mint építészeti környezet adja a hátteret a nyitó ceremóniának és a programoknak is, de a háromnapos rendezvény során további hat színpadon is zajlanak a sokszínû kulturális, zenei, folklór és néptánc bemutatók.
pontosan.
nálunk ez így működött, ráadásul nem is volt annyira rossz az ajánlatuk, sőt... de nem vettünk
végül nemet mondtunk, de így is az 1 hét fullos helyen ingyen volt. ha szerencséd van félpanzióval is megkaphatod ugyanezt- ha jól tudom házaspárok mehetnek + 2 gyermek. mi csak együtt élünk, de elfogadták. bár az is hozzá tartozik a storyhoz, hogy elég sok mindent tudni akarnak az emberről, ez visszatartó lehet esetleg (fizetés, milyen autód van, üdülési szokások, stb). Részben érthető, az a cél, hogy eladják a jogot, nem az, hogy elvigyenek ingyen nyaralni
Érdekesen hangzik. Olyan mint a gyapjúpaplan-előadások, csak nagyban, ahova elmegy 50nyugdíjas az ingyen sótartóért, és ebből 5-re rásóznak valamit(és rajtuk kívűl mindenki jól jár). :-)
Ha így műkszik, akkor tényleg megérheti 1 du-t végigűlni, és csak annyit mondani h köszönjük de nem aktuális/érdekel stb.
Nem az a fajta :o)
Működik. Timeshare. A pihenésed alatt 1 alkalommal kell egy pár órás előadást végighallgatni.
Az, hogy ez miért éri meg nekik szépen levezetik, hihető a story, annyi, hogy nemet kell tudni mondani ha nem tervezel jogot venni. Mert nagyon jól beszélnek...
Lehet olvasni jót is, rosszat is erről a módszerről, én a jót tudom erősíteni úgy, hogy nem vagyok az ügynökük és semmi másfajta kapcsolat sincs. Egszerűen kipróbáltuk és nem bántuk meg.
Persze érdekel. El sem tudom képzelni hogy, régen a freemail szokott ilyen hírleveleket küldözgetni:)
VASKAKAS ÜNNEPI JÁTÉKOK
Győr - július 15-18.
A gyõriek számára igen kedves vaskakas legendát felelevenítõ négynapos fesztivált július 15-18. között rendezik a Gyõr belvárosában. A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatóját 2010. július 7-én tartották, ahol Serfõzõné Tóth Andrea a Kulturális Csoport vezetõje elmondta, a négy nap igazán látványosnak és eseménydúsnak ígérkezik.
A Belváros szinte minden pontja izgalmas programokat tartogat, miközben a víziszínpadon esténként színvonalas elõadásokat. A rendezvény keretein belül egy nyertes pályázatnak köszönhetõen sétálhatunk a Testvérvárosok utcáján, ahol bemutatkozik Ingolstadt, Erfurt, Poznan, Sindelfingen városa is.
Zugmann Zoltán fõszervezõ kifejtette, a négy nap során igazi idõutazásban lehet részünk Magyar és Török Táborral a Radó szigeten - kézmûvesekkel, játszóházakkal, vitézlõ oskolával, janicsárképzõvel, zenészekkel, hagyományõrzõkkel, solymászokkal.
Bográcsfesztivál Siójuton
július 17.
Hamisítatlan falusi ízekkel, igazi magyaros ételekkel várja vendégeit a X: Bográcsfesztivál Siójuton, július 17-én. A bográcsos ételek fõzõversenye valódi íz-élményt kínál, az egész napos mûsor pedig nagyszerû szórakozást ígér. Az estébe nyúló rendezvény fénypontja elõbb a kaposvári Csiky Gergely Színház mûvészeinek fellépése lesz, õket Fenyõ Miklós követi a színpadon. A fesztivál tûzijátékkal és utcabállal zárul.
http://www.bama.hu/baranya/kozelet/pecsi-vidampark-nosztalgia-es-retro-148365
óriáskerék, gokart nem mködik már
Ókeresztény sírkamrákat néztem pénteken, az is megéri (szintén világörökség Pécsen)
De ha valami életreszóló emlékre vágytok, az a Vidámpark Pécsen
Nagyon megpróbáltak lebeszélni róla, nem véletlenül
Szóval már kint lepattant feeling a bejáratnál, ahova nagyon aranyos kisvasút visz az Állatkerttól. A feature-oket bemutató tablóképek is koszosak, kopottak és nem teljeskörűek. Egy emléktábla emlékeztet, hogy a Park 1971-ben 76K ingyen munka felájánlással épült.
Du 4-kor még nem tudtak 10ezresből visszaadni.
A pénztárnál hozzánk csapódott egy roma hölgy, aki mint kiderült a 3 tagú kezelőcsapat tagja. Kiderült, hogy az Óriáskerék és a Gokart nem működik, van viszont Elvarázsolt kastély
A fiam egy kicsit hamar előkerült, kiderült, hogy nincs benn villany. Visszaküldtem még őket, állítólag volt valami szivacs padló bent (az volt a legijesztőbb) és egy világító bagoly
A játékok illetve a romjaik jól szemléltették a szocializmust, elsőrendű vígjáték, illetve horror helyszín
A hölgy megpróbálta a fiam valami halászatra, minket lövészetre bebóvlizni.
A hullámvasúthoz új kezelőt kaptunk egy unott tinagerlány személyében. Nem kell ciklont, dugóhúzót vagy akár a bp-i régit képzelni.
Körpálya, benne kb 1m-es emelkedők, fel-le, fel-le.
Viszont belül zárt, külső oldalon nyitott kocsik. Szerencsére mi ültünk belül, a kívül ülőknek halálfelelmük volt, a centrifugális erő működött rendesen. A kiscsaj mobilozott és nyomta a gombot teljes kakaón, a cucc majd szétesett. Jó sokáig tartott)))
Még felültek a dodzsemre is. A kiscsaj közölte, hogy a piros 2. és 3. működik legjobban. De azért is a sárgával ment a piros ellen. A frontális ütközéskor "Szemből nem", kiáltotta, egyébként tolerálta. Akadt a menetközben melója is, mert sárga áramszedőjéből ki kellett önteni vizet, elindult utána, majd végleg megadta magát. Csak 2 piros csata lett jó hosszú
A park valszeg direkt van rohasztva, a helyi vendéglátó cézár nézte ki a helyet
:o)
Köszönöm, hogy rápillantottál, nekem még nem volt rá időm. Viszont a szállás megoldható ingyen is, ha érdekel szívesen elmesélem.
Kíváncsiságból megnéztem szeptemberben 100GBP Londonból illetékestől oda-vissza, és kb 50/70 eur hotelszoba/nap. Nem is annyira vészes, 190k ft 2fő + bp-london repjegy.
Irodával 425k körül 2 fő, hát úgy a duplája.
Menjetek, nézzétek meg a világörökségi listán szereplő Pannonhalmi Apátságot
Most nyílt egy jó kis szálláslehetőség ott:
http://www.turizmusonline.hu/cikk/vendeghazat_nyitott_a_pannonhalmi_foapatsag/index.php
„Nyár a Lánchídnál” fesztivál
A rendezvény ezúttal nem akadályozza az amúgy is zsúfolt lánchídi közlekedést, mert a pesti rakparton, az MTA épülete mellett lesznek a színvonalas rendezvények július 3. és augusztus 15. között minden hétvégén. Nem maradnak el a kirakodóvásárok, a népművészeti kínálat, a változatos zenei programok, a kürtőskalács- és a kenyérlángos sütés sem. Bel- és külföldi családok, turisták egyaránt megtalálják az őket érdeklő színhelyeket a 7 hétvégén. A Lánchíd Galéria fotókiállítására 25 fotót választott ki a zsűri, s közülük mindenki szavazhat a neki leginkább tetszőre. A képek ízelítőt adnak az Őszi- és Tavaszi Fesztivál hangulatáról. A fesztivál információs irodájában adhatják le a szavazataikat. A győztes fotós 200 ezer forint jutalomba részesül. A programok: július 10-11-én: népek zenéje, július 17-18: komolyzene, július 31-augusztus 1: világzene, augusztus 7-8: könnyűzenei világkörüli utazás, augusztus 14-15-én: folklór műsorok. Az eseménysorozat ingyenes!
Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye
2010. július 10., szombat
Barcs-Drávaszentes, Dráva Kapu Bemutatóközpont
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület terelő-bemutató versenyt rendez magyar pásztorkutyák részvételével. A kiváló képességű hazai kutyafajták hagyományosan a jószágok őrzésére, azok irányítására szolgáltak, a juhászok, gulyások nélkülözhetetlen segítői, hű társai voltak. A tradíciók ápolására, a terelőkutyák szépségének, ügyességének bemutatására szolgáló versenyen a kutyatulajdonosok kipróbálhatják kutyájuk terelőösztönét is, a próbán megfelelt kutyák indulhatnak a versenyen is. Emellett a nemzeti kinccsé nyilvánított magyar háziállatok (racka juh, mangalica sertés, szürkemarha, hucul ló, baromfik) is bemutatásra kerülnek.
Belépő a rendezvényre: 350 Ft/fő, 10 éves korig ingyenes, családi jegy (1 vagy 2 felnőtt+gyerekek): 850 Ft
A kutyás rendezvényeken való nevezés tartalmazza a belépőjegy árát is.
Bővebb információ: http://www.ddnp.hu