Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Mediterrán esték a természetben

#278272 gentlemanus

Mediterrán esték a természetben

Idén nyáron meghosszabbított nyitva tartással várja vendégeit a budai Sas-hegy és a Pál-völgyi-barlang. Ha szeretne a hőség elmúltával, már a kellemesebb esti hűvösben gyönyörködni Budapest panorámájában és a forróság után fellélegző élővilágban, vagy éppen a Budai-hegyekben tett kirándulás után a barlangban hűsölni, akkor látogassa meg a nyáron hosszabb nyitva tartással üzemelő természeti bemutatóhelyeket:

A Sas-hegyi Látogatóközpont nyitva: kedden, szombaton és vasárnap 10-20 óráig, a többi napokon 16-20 óráig.Cím: Budapest, XI. kerület, Tájék u. 26. Tel: 30/408-4370.

A Pál-völgyi-barlang nyitva: hétfő kivételével naponta 10-16 óráig, szombaton és vasárnap 10-17 óráig, az utolsó barlangtúra 17.00 órakor indul.Cím: Budapest, II. Szépvölgyi út 162. Tel: 1/325-9505

Gyűszűvirágtúra

#278271 gentlemanus

Gyűszűvirágtúra

Időpontja: július 11.

Útvonal: Bozsok – Rohonc – Szarvas-kő – Írottkő – Faludi völgy - Strand – Rohonc – Bozsok

Táv: 22 km

Találkozó: Kőszeg, Liszt Ferenc utcai autóbusz állomáson a 07.55-kor Bozsokra induló autóbusznál

Túravezető: Németh Lászlóné +36-70/368-50-84

(Útlevél, vagy érvényes személyi igazolvány és fürdőruha szükséges!)

15. Krisnavölgyi Búcsú

#278270 gentlemanus

15. Krisnavölgyi Búcsú

Július 23-25. között az öko-iskolában gyerekprogramokkal, kirakodó vásárral, étteremmel, színpadi előadásokkal, indiai esküvővel és kézműves faluval várja a látogatókat a somogyvámosi Krisna-völgy. A Tehenészet és a Templom közötti sétányon zajlanak az események kötetlen eszmecserékkel az öko-praktikákról. Lesz még HarmoNet Poláris Világ, ahol a jövőt lehet megtudni. A felállított sátrakban a Govinda Étterem remekeit kínálják kóstolásra. A Kertészetnél bio-tanácsokat osztanak és bio-termékeket árulnak. A legfőbb érdekességnek látszik az indiai védikus esküvői szertartás a 15. Krisna-völgyi Búcsúban. Bővebb információ:

http://www.bucsu.krisnavolgy.hu

Somló Hangja összmûvészeti fesztivál

#278264 gentlemanus

Somló Hangja összmûvészeti fesztivál, július 14-18., Doba

Az elmúlt évben elsõ alkalommal megrendezett fesztivál nagy sikerére való tekintettel 2010 nyarán ismét hallhatjuk a Somló Hangját. Dobán, az Erdõdy Kastély õsparkjában, hangulatos épületek gyönyörû környezetében, több mint tíz különbözõ helyszínen várják a mûvészetek, a zene iránt érdeklõdõ vendégeket. A Somló környékének kiváló borai, a turisztikai szempontból is kiemelkedõ szépségû táj, a magas minõségû zenei és más mûvészeti produkciók garantálják, hogy az ide érkezõ vendég élményekben gazdag napokat tölthet a rendezvényen.

Info: http://www.somlohangja.com

Nádasdy Történelmi Fesztivál Sárváron

#278263 gentlemanus

Nádasdy Történelmi Fesztivál Sárváron

A Nádasdy Történelmi Fesztivál idén július 13-án és 14-én a Báthory Lakoma bevezetõ-rendezvénnyel kezdõdik: exkluzív, korabeli ételekkel és italokkal ismerkedhetnek meg a XV. század gasztronómiája iránt érdeklõdõk. A Nádasdy Történelmi Fesztivál három napja, július 16., 17. és 18. a három részre szakadt török kori Magyarországot szimbolizálja.

A pénteki nap programjai a Magyar Királyság mindennapjait idézik fel játékos és látványos formában. Esti fõ programelemként a Hollóének Hungarica késõ-középkori zenéje, és színvonalas színházi elõadás szolgál: Csongor és Tünde a Soltis Lajos Színháztól.

A fesztivál szombati napja látványos felvonulással kezdõdik, melyen részt vesz a több mint kétszáz, korhû viseletû és fegyverzetû hagyományõrzõ. A fesztiválprogram gerincét képezõ török kori hagyományõrzés, illetve a Vivát Huszár kísérõrendezvény szerepel a folytatásban.

Eközben a külsõ várban kézmûves vásár, a magyar és török csapatok hagyományos tábora és a Villa Maecenae várja a látogatókat, a belsõ vár udvarán felállított nagyszínpadon pedig egymást váltják a különbözõ autentikus elõadások, koncertek és gyermekprogramok.

Vasárnap a török hódoltság mindennapjai forgatagában találjuk magunkat: a Nádasdy-vár és Sárvár mezõváros utcáit fosztogató oszmán csapatok járják. A kelet varázsát különbözõ mesék és bábszínházi elõadások tárják a gyerekek elé, a felnõtteket koncertjével az Arasinda és a Makám együttes repíti el a közel-keletre, és a balkánra.

Info: http://www.nadasdyfesztival.hu.

Történelmi Vigasságok, Eger – 2010. július 15-25.

#278261 gentlemanus

Történelmi Vigasságok, Eger – 2010. július 15-25.

A Történelmi Vigasságok rendezvénysorozat Eger város történelmi hagyományaira építve idézi meg a látogató számára a középkor világát. A történelmi fesztivál két programelembõl épül fel:

Középkori Piactér – július 15-18., helyszíne a belváros

Végvári Vigasságok – július 15-25., helyszíne a vár

Középkori Piactér

Eger belvárosának szívében, a Dobó téren újra kitárja kapuit a Középkori Piactér. A teret teljes egészében igénybe vevõ középkori díszletek között egész nap folyamatosan zajlanak a programok. A piactéren napközben elsõsorban a történelmi hagyományõrzõ csapatok bemutatói zajlanak. A 2009-es rendezvényhez képest újdonság, hogy este nagyobb produkciók várják a látogatókat.

Végvári Vigasságok

A történelmi fesztivált 2010. július 15-25. között tizenötödik alkalommal rendezi meg a Dobó István Vármúzeum. A rendezvény ideje alatt – hétvégenként - õrségváltást láthat a közönség, minden egész órában, 10 órától 16 óráig. 11 órakor ágyúlövés jelzi a váltás kezdetét.

A Kenyér, a Bor és a Kultúra Ünnepe Nagytarcsán

#278260 gentlemanus

A Kenyér, a Bor és a Kultúra Ünnepe Nagytarcsán július 10-11.

Szombaton, július 10-én, zenés felvonulással kezdõdik Nagytarcsán a nap. A falu fõutcáján huszárok parádéznak s a színpadon már délelõtt kezdetét veszi a két napos zenés, táncos kulturális mûsor, amelyen mások mellett fellép egy Szlovák Hagyományõrzõ Együttes, a Kék Nefelejcs Népdalkör és több néptánc együttes is. A vendégeket kézmûves bemutató, bor és pálinka kóstoló, fagyi, kürtõs kalács, kemencében sült lángosok, a gyerekeket ugrálóvár, körhinta, arcfestés és lufik tömege várja. Lesz fõzõverseny is, és kihirdetik a GKRTE által életre hívott és idén immár 5. alkalommal a Nagytarcsai Önkormányzat szervezésében meghirdetett Egyházi- és Világi Borok Versenye eredményét. Illetve a nyertesek kilétére is fény derül a GKRTE 10-én tartandó szakmai programján, amelyre Nagytarcsán a Vállalkozói Klubban 10.30-kor kerül sor. A versenynek június 24-én Nagytarcsa adott otthont.

Karya Tours is bemondta …

#278257 gentlemanus

Karya Tours is bemondta az unalmast, 500+50 utast érintett Törökben és Egyiptomban.

Pedig Karya nem is egy régi cég....

Re: nincs cím

#277868 Fornit Előzmény: #277854

Easyjet megy madeirára, ha egyéni szervezésben gondolkodsz.

szerk: Izé... vagyis nem te gondolkodsz madeirán, de ha mégis úgy alakul.

Most látom, mozog ez a t…

#277857 Csusza

Most látom, mozog ez a topik.

Ha valaki gondolja, -mint idegenforgalomban is kontárkodó ember- szívesen segítek utazás megszervezésében, szállásfoglalásban. Eléggé tele vagyok szakmabeli ismerősökkel.

Többfelé vannak kedvezményeim, meg nekem meg szokták mondani az irodák öszintén a szállások és szolgáltatások minőségét.

Nem félreérteni. Nem üzlet, segítség.

#277854 Alex74 Előzmény: #277844

idén madeira lenne az uticél ha összejön, bár inkább a házba tenném bele azt a pénzt. na most a kétfős kis családunkból nem mindenki gondolkodik így :D

#276963 matgab Előzmény: #276883

Hát ez a híd már nem pont olyan , mint a régi híd...Azt nagyon szerettem...

Még nagyon kicsi voltam mikor a 80-as évek elején ott jártam, de emlékszem mennyire tetszettek a csúszós kövei, a híd oldalából fejest ugró bátor jugoszláv srácok, meg a nyugati jólét egyéb vívmányai (mint pl. a Talpraesett Tom, vagy Asterix képregények, Eurocream, stb.stb).

És együtt fociztunk szerbek-horvátok- magyarok- bosnyákok...

Még ma is emlékszem: "labda kaput" és a számokra (az eredmény miatt).

Emlékszem pár évvel később , mondták, hogy én vagyok a Détári, ők meg valami jugó sztároknak mondták magukat...:)

Re: Olaszország

#276880 Amatoregy Előzmény: #276878

Hajnalban lementünk róla és végig autóztuk a napkeltét a tenger mellett.....

Szerintem pályán teljesen mindegy, hogy nappal vagy éjjel mész. Ott kevés a látnivaló....

#276878 Zabás Előzmény: #276845

Akkor már több értelme van pályán menni, bár én szeretek nézelődni. A pályán meg csak száguldozni lehet.

#276845 Amatoregy Előzmény: #276843

Már minden kétirányú. Ja és én este 10 kor indulok, reggel 7-re nyugisan, megállókkal ott vagyunk.

Tempomat, robotpilota, stb... :DDD

#276843 Zabás Előzmény: #276839

MI Omisból hazafelé nem az autópályán jöttünk és sokkal gyorsabban a Magyar határhoz értünk, mint aki a pályán jött!

Ezt onnan tudom, hogy találkoztunk a szomszédunkkal akivel együtt indultunk omisból és ők akkor értek oda abba az étterembe, mikor mi már indultunk! Ja és mi hazafelé horvátoknál is megálltunk 1 étterembe kajálni 1-1,5 óra pihenő volt.

Ez 3 éve volt, akkor az egyik alagút felét éppen renoválták vagy építették nem tudom, de odafelé mi 4 órát álltunk a pályán, állítólag hazafelé még rosszabb volt!