Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Utazás

Re: Ide nyomhatjátok a kirándulási élményeket

#27721 Kissherceg Előzmény: #27717

az lesz az, köszönöm. Effektíve turista útvonalon fellehet jutni, rázósabb szakaszon lánc van kifeszítve és egy peremen kell felmenni, de ez lesz az talán :) Poprádi tó partján is voltam tényleg.

Rozsnyó környékén van egy kis falu és egy szép szállás az erdő közepén, csak nem jut eszembe a hely neve. Varázslatos, civilizációktól 20perc busszal, foc pálya, erdei patak szállás mellett, friss levegő, csodálatos... Éveken át jártam oda táborozni, de nem jut eszembe a neve...

#27718 Hathor Előzmény: #27710

Igen Encián. Köszi.. már lassan elfelejtem a szép helyek nevét :)

Volt egy haverom, aki ukrajában élt, szülei ott laknak, Ő itt tanult, megkapta a letelepedésit, de annyira Ő sem ajánlotta a helyet :)

#27717 Mercurius Előzmény: #27698

Rysit szokták megmászni túristák (magyarul Tengerszem-csúcs (2499m) egyszer én is voltam fent), és alatta van egy tavacska, lejebb meg egy nagyobb tó is (Poprádi-tó). Aztán a Csorba-tó van még arra felé. A lengyel oldalt viszont ilyen szempontból nem ismerem, csak a Kasprowy-csúcson voltam fent, de síléccel.

#27712 Mercurius Előzmény: #27700

Nekem az egyik nagyszülőm kárpátaljai, másik erdélyi, (a harmadik és negyedik pedig alföldi és kisalföldi) de én alapvetően már budai vagyok. :-)

#27710 Mercurius Előzmény: #27697

Encián van a Lomnic alatt. Tény hogy ritkán tiszta a csúcs sajnos. Én egyszer kifogtam. Hihetetlen volt.

Én is nagyon paráztam Ukrajnától, de kellemesebbet még nem csalódtam semmiben, persze a rossz előítélet miatt. Nomeg távoli rokonnál voltunk, aki az egyik kisváros polgármestere.

Mi alapvetően az őseink nyomában jártunk, ami másoknak annyira nem feltétlenül érdekes.

Nem túl rózsás most a helyzet. Volt ugye az árvíz ősszel, most meg a válság oda is kihat, és alapból nagy a szegénység, de a fejlődés is látványos: Ukrajna kiemelt üdülő, gyógyfürdő és télisport központjává akarják tenni. A magánbefektetések áramlanak oda, az államiak kevésbé.

#27706 Hathor Előzmény: #27704

Nem tudom melyik tavat mondod, de attól lehetet nyáron hideg... A balaton is tud "hideg" lenni nyáron :)

#27704 GáborGábor Előzmény: #27689

Hm ...

Vajon melyik utazási emlékkel keverem el? Pedig a települések neve és sorrendje ismerős.

...

Affene tuggya ...

:(

#27700 Kissherceg Előzmény: #27697

Kárpátalján is voltam, anno még nagy szegénység volt, most kevésbé hallok rosszakat kintről. Munkács szép nagyon, Hágókról nem beszélve, de Erdély az Én édes hazám :)

#27698 Kissherceg Előzmény: #27693

ott Én is voltam, nyáron hegyetmászni, nem tudom mi volt a csúcs neve, de 2400 vagy 2600méter magas volt, tóra lehetett rálátni, ami talán tengerszemnek azért nagy. Gyönyörű szép emlékeim vannak Zakopaneról. Nyáron hógolyózni :)

#27697 Hathor Előzmény: #27693

jó ez a pisis story :)

Lomnicon voltam kétszer, mindig felhőben volt nyáron is. Kétszer voltam még alatta, ahonnan a felvonó megy fel az utolsó szakaszon (nem jut eszembe ez a pont), de már ott láttam, hogy ismét felhőben, így nem mentem fel feleslegesen :))

Kárpátalja is jó lehet. Én is parázok egy kicsit arra, azért nem vettem számításba.

Ha van valami jó útvonal leírásod azt szívesen venném. Mondjuk a picikkel nem vágok most neki.. de hátha átveszik egy hétre a nagyik :)

Re: Velencei-tó

#27696 Kissherceg Előzmény: #27606

Tavaly voltam itt barátnőmmel, ha jól látom Pákozdon voltál Arborétumban és lementél a halászcsárdába az emlékmű után. Szép volt élveztük! :)

#27693 Mercurius Előzmény: #27681

Pár éve voltam Wielickában... sosem felejtem el (annyira kellett pisilnem, de már indult le a csoport, nem volt időm elmenni). Azt hittem megrongálom a Világörökségi helyszínt, de szerencsére volt lent wc, és végre fel tudtam lélegezni a sós levegőben, és gyönyörködni a szépségekben, és történelémünk epizódjaiban is.

Krakkó, és Zakopane (télen és nyáron) is a kedvenceim közé tartozik, és természetesen a Magas-Tátra is (szintén minden évszakban).

A Lomnici - csúcsot tiszta időben mindenkinek ajánlom, kihagyhatatlan élmény! A panoráma a Kárpátmedencére csodálatos.

A másik csodálatos vidék, ahová idén vissza szeretnék térni, az Kárpátalja. Csodálatos, szinte érintetlen, nagyon olcsó, és egyáltalán nem veszélyes. Vannak csúcsszuper szállások, a főutak jó minőségűek, és a rendőri ellenőrzések semannyira gyakoriak, mint hírlik.

A Tisza forrásokat szeretnénk célbavenni most.

#27691 Kissherceg Előzmény: #27689

Csónakázni lehet :) Állni a tavon meg jól néz ki :)

#27690 Hathor Előzmény: #27687

így van.. kár, hogy elvették tölünk ezeket a szép helyeket..

#27689 Hathor Előzmény: #27686

szovátán nekünk nagyon meleg volt a tó, jó sós vize van, ott lehet lebgni a vizen :)

Gyilkos tóba meg nem lehet fürödni ;-)

Re: IDŐUTAZÁS: -50 év

#27688 Mercurius Előzmény: #22172

Exmnbs: Nekem régóta nem jönnek be a panoramio.com képei, ami nagy szívfájdalmam, mivel elég sokat "barangolgatok" GoogleEarth-ön.

Nem tudod ez miért van, ill. Neked bejönnek a képek nagy méretben?

Nekem ezt írja ki: 403 Forbidden

#27687 Kissherceg Előzmény: #27684

ezek nekem is mind megvoltak :) Csodálatos ország voltunk, vagyunk, leszünk :)

#27686 GáborGábor Előzmény: #27684

Szováta, Gyilkos tó, Békás szoros ...

De piszkos hideg a víz még nyáron is arrafelé!

#27684 Hathor Előzmény: #27681

Ha már sóbánya.. Parajdi sóbánya

Erdélyben voltunk nyáron.. Hargita, Madarai Havasok, Székelyudvarhely, Parajd, Szováta, Korond, Gyilkos tó, Békás szoros útvonalon.

Hát nagyon szép volt.