Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Utazás

Re: KURULTAJ

#276739 matgab Előzmény: #276724

Hát az biztos, hogy ha az ember maga szervezi le a dolgait és nem egy utazási irodával, akkor kb. az irodák árainak a töredékéből kihozhatja a programot.

Idén Rómába Wizzairrel 4 nap ott töltve 2 embernek kajával múzeumokkal motrobérléssel nem került többe , mint fejenként 40e. (Jó a szállás ismerősnél volt). Utazási irodáknál akkoriban fejenként 100e körül volt egy római hétvége/fő.

Írország 5 nap kocsmázással kiránudlással autóbérléssel nem erült többe fejenként 70-80e ft-nál. Ugyanez irodában 150-200/ fő (szállás itt is ismerősnél) (pedig az autóbérlést még el is szúrtam, mert azt lehetett volna féláron is!)

Arról nem is beszélve, hogy egy szervezett út során állandóan alkalmazkodni kell másokhoz, ekkor ide, akkor oda. Nem olyan helyen van a szállás, mint amit mutattak a prospektusban (vagy csak elfelejtették közölni, hogy az ablak alatt diszkó/húsfeldolgozó/ konyha/ forgalmas út van, vagy neked épp nem a tengerre néz a szobád, hanem egy tűzfalra, hogy a szoba szintje csak akkor 3-4-5 csillagos, ha azokat a csillagokat is beleszámolod, amit az asszonytól kapott pofonok miatt látsz.

Nem is értem, hogy az internet korában miért és kinek van szüksége egyáltalán utazási irodákra!?

Akár a távol keletre is simán el lehet utazni iroda igénybevétele nélkül....

#276734 Alex74 Előzmény: #276729

Nekünk is nagyon bejött :o)

szerintem annyit mi is. autót egy magyar sráctól béreltünk, a másik szigeten egy helyi társaságtól. az drágább volt.

Mi is vissza szeretnénk menni

#276729 Zabás Előzmény: #276724

Nagyon király Tenerife, mi tavaly előtt voltunk, 2 hétre szálloda legfelső emeletén Óceánra néző szobában, itthonról béreltünk autót /féláron/ közel 2000 km-t mentünk a szigeten ☺☺☺

Asszony oda szeretne visszamenni nagyon a ♥-be zárta!

#276728 Kissherceg Előzmény: #276725

különböző taxisok voltak persze, de akkor is túlzás amit írsz:) Jófejek voltak és persze egyik este 11kor vitt át, másik reggel 4kor vissza :)

Írtam - 8an voltunk:)

#276724 Alex74 Előzmény: #276718

Tavaly voltunk több, mint 2 hetet aktív turistaként Tenerifén és Gran Canarián, minden saját szervezésben. Autót béreltünk, vásárolgattunk, szállodában laktunk, mindezt fejenként 250e körül, ebből csak a repjegy volt 90 (mellesleg elég nehéz volt összeszervezni, mert nem oda érkeztünk ahonnan hazarepültünk)

Szerintem nem volt drága, befizetve ennyi pénzért 1 hetet kaptunk volna.

Kaja kint olcsó, csak ne lett volna annyira meleg. Miattam strandolni nem nagyon strandoltunk, ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat.

#276722 Kissherceg Előzmény: #276720

nemnem... most voltam füreden hétvégén. Taxival Csopakra!!!!!! 8ember 2500ért vittek át, előtte meg 3500 volt... tehát nem füreden belül, hanem szomszéd falu

#276720 matgab Előzmény: #276715

ja...Az időjárás kiszámíthatatlan, az emberek mogorvák jellemzően és a szolgáltatások színvonala általában botrányos (taxi Füreden 2-4 km 4-6 ezerért!).

Kell egy hetet külföldre menni, már csak azért is, hogy az ember ne hallja a híreket!

Arról nem is beszélve, hogy a tengeri sós levegő (főleg az Adriánál) milyen jó hatással van a tüdőre!

Meg a tengert amúgy is jobban szerettem mindig, mint a Balcsit, más a feeling. Ettől függetlenül a Balcsira is le kell menni rendszeresen!

Nem árt egy kicsit kiszakadni ebből a szürkeségből ami az országban van, már csak azért is hogy lássa az ember, hogy van olyan, hogy egy országban működnek a dolgok, lehet autópályákat gyorsan és olcsón építeni, lehet városokat fejleszteni, szépíteni, kerékpárutakat építeni! Környezettudatosan viselkedni!

Persze szép és jó Magyarország, kicsi, sárgásodik, savanyú, de a mienk és szeretendő! :)

#276719 Hathor Előzmény: #276715

Illetve ha nyaralni megyek az a célom, hogy a család jól érezze magát. Ha szakad egy hétig az eső, akkor nem érzi jól magát az ember, mert akkor Pesten is tudunk kulturálódni, nem kell napi 15ezres szállást fizetni. Illetve a külföldi nyaralás egyéb célja a környezet változás. Más kultúra, más nép, más szokások, más ételek, tengeri kaják. Nálam ez is szempont.

Adria kristálytiszta víz pedig képes vonzani a belészerelmesedő látogatókat. Igazi gyöngyszemek a szigetek, történelmi kis falvak, szép települések, mediterrán hangulat, kabócák és minden ami ezzel jár.

Kb. ennyi

JA és nem mindegy az itthoni szúnyoginvázió sem, nem lehet megmaradni vízpart mellett itthon, annyi a szúnyog. Átléptűk a határt hazafele, és lapáttal szedtem le a szúnyogréteget a kocsiról, ráadásul két órát mostam a kocsi elejét, mert olyan zsíros bogarak voltak, hogy valami kegyetlenség, hiába volt jó minőségű ablakomosó, semmit nem mosott, kente a rengeteg bogarat itthon.

#276718 Zabás Előzmény: #276715

Itthon horro árak vannak!

Görögbe Korfura/studió 12 nap repülővel: 69190 HUF

Kréta: 8 nap: 55490

Santorini: 11 nap 79990

#276715 Hathor Előzmény: #276709

Az, hogy az ember külföldre megy nyaralni az azért is van, mert nem olcsó egy nyaralás. Mi majdnem olcsóbban jöttünk ki, illetve pont annyiért voltunk kint trogirban, mint itt a Balatonnál. Magyarország is kiváló csak nem mindegy, hogy gyerekekkel a partról nézzük csak a vizet itthon többszáz ezer forintért, és kényszer programra megyünk a szakadó eső miatt. Aki dolgozik fix időpontra tervezi a nyaralást a szabdságolás miatt, annak itthon elég nagy lutri így százezrekért víz mellé menni.

Kint 10ezer/napért nyaraltam 4fővel. Balatonnál 15ezerért kaptam ilyen appartmant, és egész déli parton olyan ár körül van.

Ennyi a magyarázat. Két hete 18fok körül volt a Balaton árvíz idején, kisgyerek nem annyira élvezi azt, de felnőtt sem. Ma sincs annyira strand idő, pesten orkán szél van.

A többivel egyet értek.

#276709 gentlemanus Előzmény: #276672

Matgab testvérem, a munkám is ezzel kapcsolatos. :)

Tehát ismernie kell az embernek mindent, ami e kis hazával kapcsolatos.

Tájakat, rendezvényeket, szolgáltatókat.

Gondoltam felhívom szíves figyelmeteket pár érdekes rendezvényre.

Tessék kimozdulni mindenkinek a kis családjával, felfedezni itthon minden fát, bokrot.

Elmenni a legeldugottabb kistelepülésekre, tájakra.

Megszállni a kis falusi fizetővendéglátóknál, bejárni biciklivel a környéket.

A nehéz helyzetben lévő hazára kell minden fillért költeni Matgab testvérem.

Minek Adriára menni, mikor a Balatontól, Velencei-tótól, Tisza-tótól nincs szebb a világon?

Én is bejártam a fél világot.

De mindig dobogó szívvel jöttem haza.

A magyar alföld ( Hortobágy, Bugac, stb. ) illatától nincs jobb illat a világon.

Csonkahonon kívül csak az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki magyar testvéreimre vagyok hajlandó költeni.

Hogy is mondta a nagy Radnóti Miklós:

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,

nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt

kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága

s remélem, testem is majd e földbe süpped el.

Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel

egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,

tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,

s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon

a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;

annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,

de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,

az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,

míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,

erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,

a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,

s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem,

az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,

piros zászló kezében, körötte sok gyerek,

s a gyárak udvarában komondor hempereg;

és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,

a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,

s az iskolába menvén, a járda peremén,

hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,

ím itt e kő, de föntről e kő se látható,

nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.

.... Hát valahogy így érzek én is.... ahogy kiváló költőnk

#276707 Hathor Előzmény: #276672

Ja, elég kemény!

Én nagyon örülök, mert így nem kell vadásznom a neten a programokat.

Tiszavirágzás volt amíg elvoltam?? volt valaki?

#276672 matgab Előzmény: #276666

gentle, te aztán nagy programvadász vagy! Biztos nem unatkozik a családod melletted! :)

EUROFOLK Fesztivál

#276631 gentlemanus

EUROFOLK Fesztivál - 2010. július 29.-augusztus 01.

Marcali, Balatonkeresztúr, Balatomáriafürdő, Balatonberény

Eurofolk Fesztivál Marcali - Néptánccsoportok Nemzetközi Fesztiválja minden évben, július utolsó illetve augusztus első napjaiban kerül megrendezésre.

A fesztivál célja, hogy a szélesebb közönségnek is bemutassa a különböző országok különféle kulturáját, népzenéjét, táncait énekeit és egyben népviseletét. A fesztivál ideje alatt a várost vidám tánccsoportok lepik el, esténként gálaműsorokkal, táncházzal szórakoztatva mind a helyieket, mind az idelátogató turistákat.

Az esti műsorok mellett napközben a város több pontján illetve a kistérség több településén utcatánccal, illetve játékos tánctanítással egészül ki a program.

Az első fesztivál 2002-ben került megrendezésre. 2010-ben immár hatodik alkalommal köszönthetjük a világ számos pontjáról érkező együtteseket. A négy napos rendezvény során általában 8-10 együttes mutatja be saját népi kultúráját.

2009-ben a néptáncot kiválóan kiegészítendő, nagysikerű koncert színhelye is volt a város központjában felállított fesztiválsátor: a Csík Zenekar népi hangzásával óriási sikert aratott.

Az Eurofolk Fesztivál a kéthetes Nemzetek Fesztiválja rendezvénysorozat része. A Nemzetek Fesztiválja néptánccsoportok, fúvószenekarok, mazsorettcsoportok fellépéseivel, könnyűzenei és népzenei koncrtekkel kiegészülve a Dél-Nyugat Balaton egyik kiemelt nyári rendezvénye.

Savaria Történelmi Karnevál

#276621 gentlemanus

SAVARIA Történelmi Karnevál - Szombathely

2010. augusztus 20-22.