Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

ELADÓ Ingatlanok

Re: nincs cím

#276025 Zabás Előzmény: #276020

Ilyen gázárak mellett! :(

villanyon, vízen nehéz!

Mivel én még nem éltem ilyenben ezért a komfort érzetről nincs tapasztalatom, de hallottak alapján szeretnek benne lakni!

Persze nincs hőtömeg, a falak nem sugároznak, de nem is kell több nap hozzá, hogy rendesen fel legyen fűtve a lakás.

#276024 rbbj11 Előzmény: #276018

jó hallani ilyet, h. többen gondoltok az építkezésnél a megújuló energiákra és lehetőségekre is.

ezzel a könnyűszerkezete…

#276020 _pda_

ezzel a könnyűszerkezetes építkezéssel kapcsolatban mindeki a hőszigetelésen lovagol, pedig az csak egy tényező

azt sem szabad elfelejteni, h ezeknek a házaknak nincs semmilyen hőtömege

ezért ez egy elég fontos tényező a komfortérzet szempontjából

ezt mindig tapasztalom,h…

#276018 Sumér harcos

ezt mindig tapasztalom,hogy ezt a könnyű szerkezetes módozatot annyira védelembe veszik,hogy nagyon:)

kinek a pap-kinek a papné...ez is egy vélemény:)

és nincs harag:))

nálam tavaly jött el az épitkezés ideje...

rengeteg tépelődés előzte meg,években mérhető:)

új épitésű,tavaly november óta benne lakunk...

olyan februártól,(mert volt bontás előtte) kezdődött,november 19-én költöztünk be.....

röviden,

145m2-es dupla garázzsal 1-ütt a főépület...

olyan alapot rakattam,hogy egy társasház is megirigyelné(sűlyedés,nagyobb volumenű repedezés kizárva)ajzatbeton sűlyedést kizártam ugyancsak megfelelő kivitelezéssel(belemegyek ha kell,hogy hogyan)

50-es vályogfalam van,megfelelően szigetelve mindenhol(alapnál is),napelemmel,padlófűtéssel,cserépkályhával,vegyestüzelésű kazánnal,...és gázzal kombinálva.....(bárhol,bármikor radiátor is szerelhető 1 órás munkával a házban,de nincs fent most sehol)

1 év alatt 200m3 gázt használok.....és olyan 80000-90000ft értékű fát tüzelek el,melyet saját erdőből állitok elő,termelek ki.....fenntartás gyanánt ilyesmi:)

#276015 Alex74 Előzmény: #276012

Nem néztem még a linket, de talán pont Szadán.

Mi is szeretnénk mindenben a lehető legzöldebb megoldást, vízteres kandalló, a múltkor írtátok a (?) kazánt, ezt esetleg: http://www.sorkollektor.hu/?page_id=2 , meg még baromira utána kell nézni, hogy mi van a piacon, mert az építkezés az csak nagyon elenyésző részben volt tervben, most ez megnőtt.

#276011 Ricsi Előzmény: #276002

Ha meg nem haragszol...

Én 2001 óta lakom ilyen házan. A hőszigetelése sokkal jobb, a szomszédnak pl ytong háza van, mindkettő ugyanakkora, és én kevesebb gázt használok. Emellett itt melegebb van télen, és mi öten vagyunk, ők meg hárman, itt több megy el fürdésre, főzésre is.

Az, hogy milyen szar hőszigetelést raknak be, nem mutat meg semmit, én is láttam már leesett vakolatot, mégsem mondom, hogy szar a téglaház. Ennek a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

Azért azon tán érdemes elgondolkozni, hogy kanadában, a ruszkiknál, finneknél, svédeknél fából építkeznek, pedig vannak hegyek dögivel, volna kő, rengeteg.

Ha pl télen kimész, és megfogsz egy szerszámnyelet, nem fagy hozzá a kezed. A fa nem tud egy bizonyos hőmérséklet alá hűlni, ezért jó a hőszigetelő képessége.

Nálunk a falszerkezet belülről kifelé:

gipszkarton, kőzetgyapot, fólia, osb, dryvit. Nézegess utána, minek mennyi a hőáteresztő képessége, és adogasd össze, rájössz, az én pár centis falam megfelel egy 50-60 cm-es téglafalnak hőszigetelés szempontjából.

Nem korteskedem, nem érdekel, ki miből építkezik, csak elmondtam, én miket tapasztaltam.

#276008 Zabás Előzmény: #276002

Nem akarok felesleges magasztaló regényt írni, mert értelmetlen!

Nem meggyőzni akarlak, hogy ez mindennél sokkal jobb meg szebb meg stb....

Elég Északra kacsintgatni! Kanada, Írország, Norvégia, /Ausztria/ Nem a rossz hőszigetelésük miatt építenek ott 90% könnyűszerkezetes házakat, hanem pont az ellenkezője miatt! 10 perc mire felfűti az ember /kb 100nm/ nem kell a falakat is felfűteni és hőszigetelő anyagok miatt több órán keresztül betartja a meleget! Sokkal kisebb energia kell a félfűrésere, ezért gazdaságosabb sokkal! Persze jó meg kell nézni hogy kivel és mit épített! Több pozitívuma van mint negatívuma ez a lényeg! Nem mindegy, hogy 1 év vagy 1-2 hónap alatt készül el és nem repedezik sehol, mert nem mozog a ház!

http://www.anico-keszhazak.hu/keszhaz_kesz_atveres_

#276003 rbbj11 Előzmény: #276002

ez baromira nem így van, mindenből lehet hulladékot építeni, ahogy téglából is. A leggyatrább kész szerkezetest és a legjobb téglát nem érdemes összehasonlítani...

De igaz, hogy ha nem lopják el a kőművesek stb-k a pénzed, akkor lehet téglából is ugyanannyiból építeni, ezért sokkalom a 180e/nm-t: ki kell jöjjön 120-ból

#276002 Sumér harcos Előzmény: #275992

én inkább azért kihagynám ezt az épitési stilust:))

jobb a hőszigetelése,azt azért megnézném:)

a gebasz az,hogy nem is olcsóbb....mint sok tégla vagy vályog kivitelezés....

egyik barátom Pakson ilyet épitett...egyenlőre nem mond rá rosszakat.....de nekem markáns fenntartásaim vannak....:)ja és több pénzbe került neki,mint az én téglám....

azonkivűl beszéltem egy ilyen cég kivitelezőjével,ismerem a figurát....a következőket mondotta:...mindig utólag adódnak ennél a tipusú épitkezésnél sallangok,amelyeket általában az elején flexibilisen rögzitenek....de szükség van rá,ezért a vevő megrendeli,megveszi...

a szigetelés: vmi féle felosztása van a falaknak ugye(kazetták)....amelyben elhelyezkednek ezek az üveggyapot jellegű szigetelő anyagok,melyek sok helyen fogták magukat és összezsugorodtak,lehullottak az aljára az adott falszakasznak.....és volt nincs szigetelés....jó ez bizonyára orvosolható megfelelő drágább kivitelezéssel....gondolom...ebből rengeteg visszahivás van országszerte ezekhez a házakhoz...

#275999 Alex74 Előzmény: #275997

hogy ezt még az árvíz sem mossa el...

ha jól csalódom ezeknél jobban kell figyelni a karbantartásra. isotech-et néztünk, bár ez is egy más technológia, dzóval nem zárkózunk el semmitől.

csak jelen esetben adott már a hagyományos építési mód. ha belülre ytongot vagy gipszkartont szerelünk válaszfal gyanánt, esetleg az csökkentheti a költségeket és könnyítheti meg a vezetékezést

#275995 Alex74 Előzmény: #275989

nem vetjük el, a múltkor pont ilyet néztünk, csak nem tudtunk megalkudni, plusz nem volt valami jó az elosztás

az a baj, hogy a hely adott.

nézegetem a 2009-es költségvetési segédletet, ez alapján más értékek jönnek ki, ez alapján 50% fölött lennénk készültségben. káosz

ha 25m-ból állna a ház (8-at kéne rádobni) belevágnánk. Kérdés az, hogy ez mennyire reális

#275992 Zabás Előzmény: #275989

Eladni még mindig nehezebb, mint egy téglaépítésűt, de ez is csak a begyöpösödött Magyar elménk miatt van!

Sokkal jobb a hőszigetelése, talaj teherbírása, gyorsan elkészül, csak előnyei vannak! Hátránya csak az, hogy nem tudja a Magyar, hogy mit is takar a könnyűszerkezetes építkezés! Csak a gipszkartont ismeri és arra alapoz! :