Regisztráció Elfelejtett jelszó

Foci VB

Re: Vitray Tamás: A FIFA-nál konzervatívabb gyülekezet nincs is!

#273669 akpo7 Előzmény: #273643

Mar irtam par napja, h. erzesem szerint a vb mar nem foesemeny a focinaptarban. Legalabbis nem az a europai topklubokban magukat hulyere kereso focistaknak. Ha meg akarjak tartani a presztizset elkerulhetetlen lesz vmit valtoztatni. Es nemcsak a videon kene elgondolkodni, hanem az idozitesen is.

Amig egy valtozasokra enyhen szolva nem nyitott svajci elnoke lesz a FIFAnak (ez svajci betegseg egyebkent), nehez lesz keresztulvinni barmit is.

Hááát én lehet megjátszo…

#273649 Fornit

Hááát én lehet megjátszom ezeket ma:

137 Spanyolország - Portugália A mérkőzésen lesz kiállítás (H), nem lesz kiállítás (V) 2.48 / --- / 1.34

044 1 Hollandia - Szlovákia A mérkőzésen lesz kiállítás (H), nem lesz kiállítás (V) 2.70 / --- / 1.28

075 1 Brazília - Chile A mérkőzésen lesz kiállítás (H), nem lesz kiállítás (V) 2.52 / --- / 1.33

Nem lesz egyiken sem: 1,34*1,28*1,33=2,28 as szorzó.

Esetleg még a par-Jap meccsen sem :1,26

Re: videóbíró....

#273644 Scipio Előzmény: #273544

Nekem is ez jutott rögtön az eszembe, de ezzel azért lennének problémák... Az NFL-ben minden akció után holtidő van, ekkor nézik vissza a segítők a kérdéses szitut, majd leszólnak az edzőnek, hogy dobja be a challenge-t...

Fociban ha egy kérdéses gól vagy 11-es szitunál azonnal kirúgja a kapus, mikor állítod meg, hogy visszanézzék, és ha nem volt gól vagy szabálytalanság és az ellentámadásból ígéretes helyzet netán gól születne? Vagy egy tévesen lefújt lesnél mi lesz, elrendezik a játékosokat ahogy a lefújás előtt álltak? :)) Szóval lennének gondok így is, egy gólbíró/gólkamera azért nem ártana...

Re: Vitray Tamás: A FIFA-nál konzervatívabb gyülekezet nincs is!

#273643 gentlemanus Előzmény: #273596

Konzervatív?

Ez azt hiszem nagyon nem megfelelő szó ide.

Mert magát a konzervatív szót degradálja le.

Én magam is konzervatívabb szemléletű ember vagyok, de nem elmaradott.

De ezek a Blatterék egyszerűen elmaradottak, évtizedes hátrányban vannak a mai focihoz képest.

Mégis mit gondolnak ezek 2010-ben?

A mai foci már annyira felgyorsult, hogy követhetetlen az ilyen Blatter féle aggastyánoknak. Vonja le a konzekvenciát, és távozzon a FIFA éléről!

És adja át a helyét fiatal dinamikus szakembereknek.

Egy ekkora üzleti ágban, mint a mai foci, igenis szupermodern technikákat kéne alkalmazni, hogy ne döntsenek be nemzeti csapatokat téves ítéletekkel. Vagy lehet, hogy jobban lehet mutyizni a régi rendszer szerint, igaz elvtársak?

Ez pont olyan, mint hogy 2010-ben a világ dolgait még mindig a 60 éves Jaltai viszonyok szerint akarják irányítani. És persze, hogy nem tetszik sokaknak.

#273639 akpo7 Előzmény: #273539

Max. 3 video egy csapatnak meccsenkent, ami oket is arra sarkallja, h. ne szakitsak meg a jatekot minden hulyeseg miatt. Igy mindenki szabadon eldontheti, mikor/mire keri ki. Amig videoznak, ora all, v. vki meri, mennyit kell ratenni a vegen. Ettol nem lenne tobb a meccs, mint 2.15 a 2 ora helyett.

Az meg, h. BLASZ 2-ben nincs video?! Hat ott gombolyu labda sincs, tehat mindegy. :)

Vegso megoldas, ha mar mindenkepp akarjuk tartani a tradiciokat: legalabb egy golbiro, ahogy az ELben mar iden teszteltek.

#273635 akpo7 Előzmény: #273537

Az utolso mondatoddal legalabb lehetne igazad es akkor ez lehetne egy erv a videobiro ellen. De en sajnos ugyanazokat a f*szkalapokat latom vezetni evek ota. Persze vannak jo birok, ezt nem ketlem.

#273632 akpo7 Előzmény: #273531

Engem felb*sz akkor is, ha szamomra semleges csapat (mondjuk angolok) kapja/rugja. Egyszeruen nevetseges, h. 5 mp-be telne visszanezni (lasd Rosetti eset) es nem teszik meg. Addig iranyitjak 60-70 eves nagypapak a focit, amig kiabrandul belole a fel vilag es a vilag legigazsagtalanabb sportja lesz. Ha a vezetok maguktol nem kapnak eszbe, legalabb a szponzorok elkezdhetnenek nyomast gyakorolni rajuk!

#273556 gentlemanus Előzmény: #273544

Jó reggelt a szurkoló sporttársaknak!

Hát ez a tegnapi nap is hihetetlen volt.

A játékvezetés amatőrizmusa mindent alulmúlt.

Egy szóval tudnám jellemezni: katasztrófális.

Innentől az összes meccset Kassainak adják oda.

Én a németekre és argentínokra tettem oddsot, de azért be kell látni, más lett volna a játék képe, ha Lampard hatalmas gólját megadják és 2:2 lett volna, nem pedig utána nem sokkal 3:1 a germánoknak.

Vagy pedig nem egy hatalmas lesgólt adnak meg az argentínoknak.

Ezekkel a manőverekkel egy kiélezett, egyenes kieséses küzdelemben óriási pszichikai előnyhöz juttatják a másik csapatot, és jól láthatóan mind a két meccsen az igazságtalan gólok súlyosan rányomták a bélyeget a játékra is.

Én mindenképp a videobíró bezetése mellett vagyok. Mert a mai foci már korántsem sport, hanem egy óriási üzlet, és b@romira nem mindegy, hogy ki milyen körülmények között nyer vagy veszít. A lassítást az adott tévétársaságok ugyis hamar tudják biztosítani, tehát nem állhatna emiatt sokkal többet a játék, mint amikor a színésztehetségek percekig fetrengenek a földön a semmiért.

Egyébként is nem hiszem, hogy olyan sok videobíró eset lenne egy adott meccsen, hogy emiatt folyamatosan szakadozna a játék üteme.

Lássuk be, egyik-másik csapat jogosulatlan előnyhöz való juttatása, nem a sport érdekeit szolgálja. Én a nemzeti sportági szakszövetségek helyében bojkottálnám a FIFA és UEFA rendezvényeit, amíg nem változtatnak a szabályozáson, és nem vezetik be a kétes esetek elbírálására a videobírót.

LE A FIFÁVAL!

#273544 banyaiz Előzmény: #273541

NFL-ben az edző dönti el mikor kéri ki, és ez limitálva van, mint teniszben sólyomszem ahogy Zotya mondta. Lenne félidőnként 2 lehetőség csapatonként, csak inkább az a baj ezzel, hogy alacsonyabb szinten ezt nem biztos lehet alkalmazni akkor meg nem egységes .

#273541 Csokigyáros Előzmény: #273540

hát nem tudom, ez megint szubjektív dolog... az meg nem segít...

inkább a bírók kiválasztásánál kellene jobban körülnézni...

mit nevezünk kétes szitunak? meddig tartana egy meccs? szvsz nem lehetne jó döntést hozni..

persze bosszantóak a bírói hibák, de... voltak, vannak, lesznek...

#273540 banyaiz Előzmény: #273539

nehéz ügy gondolom ezért is nem vezetik be. NFL-ben edzőknek van egy pár lehetőségük videózást kérni kétes szituknál vmi ilyesmi beleférne.

#273539 Csokigyáros Előzmény: #273534

ja, és hol húznád meg a határt?

nincs itt jó megoldás... így legalább lehet a bírót szídni, ha a csapatnak nem megy...

#273538 banyaiz Előzmény: #273537

elég sok a bírói tévedés ezen a vb, lesgólok, meg nem adott gólok, kiállítások stb, akkor zavaró ez ha kicsi a különbség két csapat között egy gól előny sokat számíthat. Fene tudja milyen lenne videóval ki kellene próbálna egy tornán.

#273537 RemegoKez Előzmény: #273531

outsiderként azt mondom, hogy egyelőre ne legyen videóbíró. Az esetleges bírói tévedések legyenek részei a játéknak. A tévedések minimalizálásában pedig maguk a bírók a legérdekeltebbek, mert ha utólag kiderül, h tévedtek, többet nem vezethetnek rangos játékot.

Persze mexikóiként most nem ezt mondanám :)