Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Az Eketaliga Bt. tervezhette az Alstom metrókocsikat

#272862 Netmaster

"Teljesen felesleges munkával bízott meg két céget is a BKV a az új metrószerelvények beszerzése során. Az Eketaliga Bt. és az Orlai és társa Kft. pont ugyanannyiért pont ugyanazokat a formatervezési javaslatokat adta az új metrókocsikra. A dizájnról egyébként előbb nyílt szavazást tartottak, majd pályázatot írtak ki rá, de végül az isztambuli szerelvényekkel azonos kocsik mellett döntöttek."

http://index.hu/belfold/budapest/2010/06/24/az_eketaliga_bt._tervezhette_az_alstom_metrokocsikat/

Hihetetlen...

Re: Schmitt Pál lesz az államfő

#272481 Scipio Előzmény: #272464

Tökéletes bólogató jános lesz a főnök árnyékában...

Erre már az eddigi pályafutása is bizonyíték: a rendszerváltásig magas - és csak a rendszer abszolút megbízható híveinek járó - funkciókat töltött be a gazdaság és sport területén, majd egy csúfos bukással végződő elnökválasztásig jutott a NOB-ban, ami után hirtelen felfedezte nemzeti-konzervatív gyökereit és immár a fideszben nyomul... A párton belül és a politikai életben teljesen súlytalan, erkölcsi, szakmai tekintélye nincs, azaz semmiféle veszélyt nem jelent a Nagy Vezér országépítő terveire...

#272464 Zabás Előzmény: #272461

nem az a baj, hogy fideszes, hanem az, hogy iszonyat hosszú nyelve van és úgy pattog ahogy füttyentenek neki! :(((

#272461 Wall street Előzmény: #272136

Szerintem Schmitt Pál azért nem jó elnöknek mert Fideszes, így könnyen befolyásolhatják, ide egy független ember kellene.

Re: Csatlakozzatok!

#272342 Zabás Előzmény: #272326

Én biztos, hogy nem csatlakozom ehhez, mivel nincs FACEbook regem és nem is lesz!

Viszont azért adjatok hozzá mindig +1 embert a nevemben! :)

#272308 Ozzy_ Előzmény: #272251

"Egyet nem felejthet el a Fidesz, hogy az emberek minden tevékenységüket árgus szemekkel figyelnek és velük szemben is kemény ítéletet fognak mondani bármilyen negatív disszonancia esetén."

Na pont ez az ami nem fog kiderülni. Nyugodtan csinálhatnak bármit. Minden alkotmányos lesz, az Elnök mindent helyből elfogad, és még az ÁSZ se szól bele semmibe.

Akkor honnan is derülhetne ki, ha valami nem úgy megy, ahogy kéne?

A hírekbe azt mondanak be, amit akarnak, abból nem leszünk okosabbak, a felügyeleti szervek meg mind saját kézbe kerülnek.

Ha én ellenőrizném a saját adózásomat nem az APEH, akkor sose kerülhetnék bajba és senki se tudná meg, hogy adót csalok. Vágod?

#272253 Netmaster Előzmény: #272251

Jó reggelt. Na, én meg nem örülnék Schmittnek, bárki jelölje is, viszont Sólyomhoz sem ragaszkodom, habár nekem tetszett az a fajta aktivitás, amivel köztársasági elnökként dolgozott, és úgy általában a ténykedésével sem volt semmi bajom. Hasonlóan aktív, eredményes munkájú elnököt látnék szívesen.

Hatékonyság nem a sok bólogató jánosból lesz, hanem a különböző előrevivő gondolatok kompromisszumos találkozásából. Pl. egy törvényt sem azért küld vissza a köztársasági elnök a parlamentnek, mert nem tetszik neki, hanem mert legjobb tudása alapján súlyosan hibásnak találta. Mi lehetne ennél hatékonyabb? Javítsa is ki? :)

#272251 gentlemanus Előzmény: #272246

Jó reggelt Netmaster testvérem!

Na, hogy rövidre zárjam már korán reggel a polémiát:

ÉN EL TUDTAM VOLNA FOGADNI SÓLYOM LÁSZLÓT IS KÖZT. ELNÖKNEK.

HA Őt jelöli a Fidesz.

Remélem megnyugodtál.

A 2-es, 3-as pontokban semmilyen demokratikus deficitet nem látok, hiszen az országunk gyakorlatilag végletekig kifeszített helyzetben van pénzügyileg és ebben a helyzetben a leghatékonyabb működési struktúrára van szükség. Vagy megyünk minden a levesbe.

Ami az ÁSZ-t illeti: én is sokkal jobban örültem volna Kovács Árpád visszahívásának.

Meglátjuk Domokos mit tesz ebben a pozícióban.

Egyet nem felejthet el a Fidesz, hogy az emberek minden tevékenységüket árgus szemekkel figyelnek és velük szemben is kemény ítéletet fognak mondani bármilyen negatív disszonancia esetén. Én a magam részéről megadom Domokosnak is a lehetőséget, aztán ítélek. Nem fix a szavazatom a Fidesz irányában, csupán bizalmat szavaztam nekik. Ha ezzel visszaélnek, keményen fogok ítélkezni.

A Fidesz lokátorépítési …

#272249 Wall street

A Fidesz lokátorépítési tervei ellen tiltakozik a Jobbik

Az Orbán Viktor vezette Fidesz választási ígéreteit sorra nem tartja be. Úgy tűnik, csak a kétharmados többség megszerzésére kellettek a választók, ennek birtokában már nyíltan szembefordulnak szavazóikkal - írja Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője és pécsi elnöke.

Ígéreteik között szerepelt az is, hogy nem épül lokátorállomás a Mecsekben. Most kipattant információk szerint mégis megépítenék, méghozzá a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetében, a Hármashegyen, amely a NATURA 2000 ökoháló része.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tiltakozását fejezi ki a radarállomás megépítése miatt, hiszen nem Magyarország, hanem a NATO érdekeit szolgálja. Nemzeti szuverenitásunk minden külföldi hatolom érdekeinél előbbre való, és ezt egy magát nemzetinek beállítani igyekvő kormánynak be kell látnia - zárul a közlemény.

(Kuruc.info)

#272246 Netmaster Előzmény: #271834

Hol is kezdjem... Az alkotmány alapján az államfő "kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett". Ti szeretitek az ilyesmit, engem viszont az a maradék kis mozgástér érdekel, amivel ezt tettekben is képviselni tudják. Szerinted hogyan képes egy aktív pártpolitikus kifejezni a nemzet egységét? Még az MSZP-s jelölt is jobban szimbolizálja az összefogást, mert a Fidesz is alkalmasnak találta, tehát többen támogatnák mint Schmittet fogják, akire az ellenzék nyilván nem fog szavazni. És hogyan képes megfelelni az őrző szerepnek? Jaj persze, Schmitt majd kilép a Fideszből addig, és független lesz; ezt a játékot 2002-ben egyszer már eljátszotta, mint független főpolgármesterjelölt. Mesélj még egy kicsit az általa eddig elért eredményekről, mit tett ez a sok fontos pozíciót betöltő, kiváló diplomata a hazájáért az elmúlt évtizedekben?

Demagóg lenne, ha a magyar sport helyzetét kérném számon, hiszen ez elsősorban kormányzati elképzelésektől, forrásoktól függ, habár te ugyanígy Sólyom Lászlón akarod elverni a port a szomszédos országok parasztsága, illetve a kormány töketlenkedése miatt (igaz, később már te is a kormány számlájára írod a dolgot). Továbbá szeretném felfrissíteni a memóriádat, hogy 2005-ben nem liberalista körök jelölték államfőnek, hanem a Fidesz, ami ugyebár nem liberális párt. Ellenben pont a liberálisok tették lehetővé, hogy megválasszák, mivel nem támogatták birka módon az MSZP-s Szili Katalint (vajon hány olyan kormánypárti lesz, aki nem engedelmeskedik birka módjára az ukáznak). Érdekes, akkoriban a Fidesz még úgy gondolta, hogy társadalmi konzultációt kell folytatni a köztársasági elnök személyéről, szimpátiaszavazást meg ilyesmit tartottak. Kétharmadnál ez már nem fontos? Így szembeköpik magukat, vagy ez mit akar jelenteni? Azt meg sem említem, hogy milyen dolog nyaralásból egy levélben odatolni a többiek elé a nevet, talán nem érdemli meg az ilyen jelentőségteljes pillanat a személyes részvételt?

A 2-es, 3-as pontot légyszi nagyon gondold át, mert súlyos demokratikus problémákat vetnek fel. Vegyünk például egy autót, ahol fontos, hogy a motor mellett mondjuk az áramvonalas kasztni is a jobb teljesítményt, a nagyobb sebesség elérését szolgálja, de attól még nem iktatnád ki az ellentétes hatású féket a rendszerből, mert az meg akadályoz, ugye? Nem véletlenül zavar az ÁSZ elnökének jelölt pártkatona sem, ugyanis az ÁSZ az állami gazdálkodás ellenőrzéséért felel. Láttál te már olyat, amikor a diák maga javítja ki a saját dolgozatát? És tényleg, nem lehetett volna független, hiteles, elismert személyeket találni ezekre a pozíciókra? Na ne viccelj már... Egy dolog miatt van értelme ennek az egésznek, hogy ne pampogjon meg zavarogjon az ÁSZ, ne akadékoskodjon a köztársasági elnök.

Nem kell ide népszavazás (én nem mondtam, hogy legyen), de az ilyen alapvető dolgokat kétharmadból pöffeszkedve sem ártana figyelembe venni.

#272236 matgab Előzmény: #272136

Azért nem kell minden volt komcsit lógatni, csak a totálisan országelleneseket...