- annyi pontot kapjon a győztes, ahány góllal többet lőtt az ellenfelénél...
- a mérkőzés során egy csapatból min. 3 vagy 4 ember az ellenfél térfelén kell tartózkodjon...
Lehet, kicsit átgondolatlanok ezek, de valamit változtatni kell!!!
- annyi pontot kapjon a győztes, ahány góllal többet lőtt az ellenfelénél...
- a mérkőzés során egy csapatból min. 3 vagy 4 ember az ellenfél térfelén kell tartózkodjon...
Lehet, kicsit átgondolatlanok ezek, de valamit változtatni kell!!!
akkor inkább vegyenek le 2 játékost, és csak 8+1 legyen a pályán.
hát akkor inkább már valami negatív lest kellene bevezetni! azaz a védekező csapat első támadója elé (az hátrafele oda, ahol már nincs ellenfél játékosa) nem lehet passzolni, különben az elrúgás helyétől jön szabadrúgás!
Egyből nem lehetne azt csinálni, hogy hátul passzolgatunk, meg kapusnak hazaadunk és ezzel lopjuk az időt!
Amúgy a legsürgősebb intézkedés a videobíró bevezetése (challenge kérésének lehetősége csapatonként 2/meccs), a labdák chipes ellátása (bent volt -nem volt bent) lenne, mert a játék úgy látszik annyira felgyorsult, hogy már a 40 éves bírók sem képesek követni az eseményeket, színészkedéseket, sunyiságokat, azt, hogy kint volt-e a labda, vagy bent...
És ez az igazságtalanság szerintem rosszabb, mint a bunkerfoci.
Lásd az amerikaiak teljesen szabályos gólját, vagy az új zélandiak lesgólját, vagy a tegnapi mészároskodást...
pont ez a lényeg, hog több gól legyen végre és inkább támadjanak a csapatok és az nyerjen, amelyik több gólt rúg, mert manapság az a nyerő, aki többet "hárít" ... :)
Rá kell kényszeríteni őket, hogy inkább támadjanak, mint védekezzenek a 16-oson 90 percig
pont ez a lényeg, hog több gól legyen végre és inkább támadjanak a csapatok és az nyerjen, amelyik több gólt rúg, mert manapság az a nyerő, aki többet "hárít" ... :)
Rá kell kényszeríteni őket, hogy inkább támadjanak, mint védekezzenek a 16-oson 90 percig
Sajnos ezek megmaradnak a romantikus álmodozás szintján...
A szabályokat megalkotó szövetség az International Board híres a konzervativizmusáról, gondoljunk arra, milyen nehezen fogadták el azt is, hogy az egyvonal ne legyen les.
A lényeges változtatások meg szóba se kerülnek, nemhogy elfogadják azokat.
A Board tagjai – a továbbiakban szövetségek – az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), a Skót Labdarúgó-szövetség (SFA), Wales Labdarúgó-szövetsége (FAW) , az Ír Labdarúgó-szövetség /Észak-Írország/ (IFA) és a FIFA. Mindegyik tag négy küldöttel képviseltetheti magát, a tagok egy szavazattal, a FIFA négy szavazattal rendelkezik. A szabályváltozáshoz hat szavazatra van szükség. A FIFA jóváhagyása nélkülözhetetlen bármilyen IFAB döntéshez, de a FIFA sem tudja egyedül megváltoztatni a szabályokat.
Majd ha drasztikusan visszaesik a nézettség vagy ilyesmi, akkor lehet h lesz valami kezdeményezés.
Valami apróság, mint pld az egyvonalas példa, vagy hogy nem lehet a hazaadást megfogni.
Más változásra én nem emlékszem, volt még játékgyorsításra a bedobás helyett rúgás, amit teszteltek is alacsonyszintű bajnokságokban, de abból se lett semmi.
"kapus nem védhet kézzel".... akkor meg minek a kapus? :)
egy felső léc alá tartó labdát, hogyan hárítson? kézállásban, lábbal? :))
Nem igazán vagyok kibékülve ezzel a VB-vel, de szerintem a gondok nem is itt kezdődnek, hanem az útóbbi idők világbajnokságai is ilyenek már. A legnagyobb bajom az, hogy alig van már támadó focit játszó csapat, ha van, akkor, az ellenfél úgyis 10 emberrel védekezik és ma már olyan hatékonyan, hogy akár egy kisebb csapat is kivédekezheti a meccset.
Szerintem nagy hiba volt a vb mezőnyét bővíteni, azóta rengeteg kisebb csapat jut ki, akinek egy taktikája van, hogy ne kapjunk gólt és ezt jól is művelik, aztán egyszer-kétszer támadnak és hátha gól lesz... (láttunk egy eb-győzelmet is ebből) Rendben van, hogy kiváló taktika, de ez elvezethet (hosszútávon) a foci halálához, mert ki kiváncsi ilyen meccsekre, egyszerűen nézhetetlen... A csoportmeccsek így is rosszak már...
Reformok kellenek, vagy szűkíteni a mezőnyt, hogy csak tényleg az arra érdemesek jussanak ki, vagy támogatni a támadó csapatot!
Sok megoldás lehet:
- kapu méretének a növelése
- kötelező támadó idő bevezetése
- amelyik csapat nem támad, mindenképpen kapjon valamilyen hátrányt
- kapus nem védhet kézzel - tudom, hogy ez vad ötlet, de mennyire más meccsek lennének és sok gól is :)
Mit gondoltok?
Akkor ők ilyenek...nyilván nem fognak mások kedvéért megszelídülni....az európai klubok mégis onnan importálják a tehetségeiket....ezek szerint a klub edzők nem tudták megnevelni őket...nem most láttak labdát és mérkőzést először.
Akkor ezek szerint te a focihoz sem értesz, és valóban egy kisstílű irigy ember vagy.
Felőlem járhat k.vázni is, de az az alázat , amivel az egész játékot kezeli, az nagyszerű.
Az angol bajnokságban meg javarészt fair play van, keménység, de nem durvaság. Csak sajnálni tudlak, ha nem tudod a két dolgot megkülönböztetni...Viszont ott is aki eltörte a bajnokság közben az egyik (talán Portsmouth-os?) gyerek lábát, az is fekete volt, meg a belgáknál is aki kettétörte az ellenfele lábát az is fekete...
Ezzel nem azt mondanám, hogy minden fekete primitív lenne és minden fehér szent, sőt közel sem!
De ez a buta és durva agresszió a focipályán náluk sokkal gyakrabban megfigyelhető, mint a fehér játékosok között.
te honnan ismered a lelkét? a gyóntató papja vagy? lehet, hogy ugyanúgy kurvázik mint Ribery, Govou vagy Beckham, csak nem verték nagydobra....szerintem egy tartatlan, ideodanyakló primadonna, aki ráadásul még sunyi is....bár ma a 2 mp-ben belül 2x kezező kollégája vitte el a pálmát...
ilyen szabálytalanságok, sőt ennél durvábbak az angol bajnokságban is simán vannak...mégsem nevezi őket senki vadembernek...nem a bőrszín alapján kell ítélni.
kaka nagyon gyengén játszott....már a az egész idényben, a bajnokságban is...messihez képest egy nagy nulla...
franciák elég komolyan állnak témához. :D Szerintem utsó csoportmeccsen mindent bele fognak adni dühből játszanak majd.
elefántok mit műveltek, mondjuk a bíró egy bal**** volt de azért még nem kellett volna szétrúgni mindenkit aki arra járt. Hajrá Észak Korea ebben a csoportban remélem tovább mennek. Elefántcsontpart nagy csalódás nekem vb előtt pedig nekik is szurkolni akartam.
ja és mindezt úgy írom róla, hogy nem a braziloknak drukkolok, de a focitudásuk előtt meg kell emeljem a kalapom!
Euroman, veled általában semmilyen téren nem szoktam egyetérteni -nothing personal-, de miért lenne Kaka primadonna? A legtisztább, szinte gyermeki tisztaságú lelke van és emellett órási futballista...
Persze irigykedni lehet rá, csak ez inkább téged minősít! Ne is próbálkozz azzal, hogy elmeséljed, hogy miért volt jogos akármelyik lap.
Én ha ilyen ellenféllel játszom, mint ezek a vadak, akkor inkább lemegyek a pályáról, aztán had örüljön a ..., hogy nyer, ha ez az egyetlen értelme az életének, hogy egy kispályás meccsen kiélje magát...
Kaka ráadásul igen igen sokat veszthet azzal, ha egy ilyen phasz lerúgja, úgy, hogy lesérül...!
http://sportgeza.hu/futball/2010/vb/cikkek/francia_kaosz_a_jatekosok_nem_edzenek/
ha így megy tovább, a végén még ki sem állnak Dél-Afrika csapata ellen.
esélyes lesz a rendező ország egy győzelemre a szép búcsúzás reményében???