Kína valamelyest elengedi a jüant. Nagyon kíváncsi leszek.
Én már többet nem írok. Elég azokat bírálni is... .D
Javaslom majd szakdolgozattémának:
Lelkes amatőr fórumozók hozzászólásainak kihatása a világ részvény és devizapiacaira
:)
Esküszöm jobb vagyok mint matgag. nekem elég leírni és máris fordul a piac. Ezt nevezik ám (szellemi) tőkeáttételnek... :DDDD
ott állj be alá és folé 30 pipel, követővel. ha elindul akkor se birod megfogni ha előtte ülsz....
a gbp usd mire táltos ennyire?
Vagy az usd jobban gyengül mint a font?
Azt hittem a lanyha mozgások miatt az eurcad longból már sohase szállok ki.
Mindegyiket pluszban zártam,pedig volt több longom is,a nagy szakadás előtt.Hát majdnem nulláztam,de épp azon gondolkodtam,hogy zárom amíg nem késő,amikor megjelentek az első jelek a fordulásra,így tartottam és most jobb a békesség,ezért zártam,pedig mennek még felfelé.
De ahogy szokták mondani,ha valamiről lemaradsz,majd lesz másik.
Így is majdnem tripláztam múlthét hétfő óta.
Szerintem abból adódik a különbség, hogy a SAXOban hamarabb kezdődik a kereskedés így több adatból számol!
Photoshop?? :))
Több ismerősöm is panaszkodott a SAXO-ra, HOGY RENDSZEREN BELLÜL MAk nem ugyan ott vannak!
SAXO felületen belül 2 haveromnak egész máshol vannak az MAk, egyiknek ott ahol nekem, másiknak pedig ezek szerint ott, ahol neked!
Bár az igaz, hogy a SAXO-ban hamarabb kezdődik a kereskedés, mint az FXPRO-ban! Valószínű ezért van az eltérés!
Újabb pofont kaptak a CHF-hitelesek
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=449387&place=hirlista
A svájci jegybank csütörtöki lépései tovább erősítették a frankot.
Nem változtatott az irányadó, 0,25 százalékos kamaton csütörtökön a svájci nemzeti bank (SNB), ám azt közölte, hogy fenntartja az expanzív monetáris politikát, és minden szükséges lépést megtesz az árstabilitás biztosítása érdekében, amennyiben a lefelé mutató kockázatok megjelennek, valamint a frank erősödésén keresztül újra deflációs veszélyek jelentkeznek.
Az első értékelések szerint a jegybank közlése - miközben a devizapiaci intervencióról nem szólt, ami úgy is értékelhető, hogy nem zárta ki a frankeladások lehetőségét - a korábbiaknál kisebb elszántságot tükröz. Márciusban még azt jelezte az SNB, hogy határozottan fog cselekedni, hogy megakadályozza a frank túlzott felértékelődését az euróval szemben.
Ez a hagnemváltás tovább erősítette a frankot az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam 1,3765-re süllyedt.
Devizapiaci kereskedők szerint az elmúlt év óta az SNB többször is agresszíven beavatkozott a frank gyengítése érdekében, ám a jegybank egyetlen ilyen intervenciót sem ismert be. Igaz, az SNB devizatartalékai mindeközben jelentősen nőttek, az intézmény elnöke, Philipp Hildebrand pedig csütörtökön arról beszélt, hogy az elmúlt hónapokban végrehajtott külföldideviza-vásárlások hatékony eszközt jelentettek a deflációs kockázatok elkerüléséhez.
Az is az SNB engedékenységét jelezheti, hogy a közlemény szerint bár az euró frankhoz viszonyított gyengülése nem tesz jót a svájci exportnak, a külső kereslet növekedése támaszt jelent.
Az SNB kismértékben felfelé módosította idei és jövő évi inflációs prognózisát: erre az évre 0,7 százalék helyett 0,9, 2011-re pedig 0,9 százalék helyett 1 százalékot vár, amit 2012-ben 2,2 százalékos ütem követhet.
A Royal Bank of Scotland a svájci frank további erősödésére számít - az árfolyam 1,37-ig süllyedhet -, ezért a befektetőknek azt tanácsolja, hogy az euróért alpesi devizát vásároljanak. A piac tovább fogja tesztelni az SNB tűrőképességét, a jegybank pedig arra kényszerülhet, hogy tovább engedje erősödni a frankot.
Én erre fogom:
Megkezdődött az EU-csúcs Brüsszelben
http://www.hirszerzo.hu/cikk.megkezdodott_az_eu-csucs_brusszelben_.155200.html
Ne ezzel foglalkozzatok, hogy hol van. hanem miért indult meg ez a nagy usd gyengülés....