Azért ott is vannak mókás dolgok.lsd pl amikor olaj fel lett cibálva 140 dodóra...
Ilyen pénzzel hosszútávra,napi szinten öngyilok.
Azért ott is vannak mókás dolgok.lsd pl amikor olaj fel lett cibálva 140 dodóra...
Ilyen pénzzel hosszútávra,napi szinten öngyilok.
Már is kezdhetjük...:)))
Az időtáv, is megfelelő......
no ez már érdekelne:D
Na, az igazi kihívás, pedig, szerintem az volna, ha apró pénzből, csinál valaki, 9 számjegyű összeget, erre meg Én keresek megbízható tredert, csak priveben.....:))))
És, én csak 30%-ot kérek, a többi a trederé........:)))
Vettem a célzást. :-)
Amúgy ezt mondtam én is, ha ekkora pénzt akar valaki tradeltetni, akkor ne itthon ha nem likvidebb külföldi piacon tegye.
Különben is azt mondják a TA a nyersanyag piacon működik a legjobban. Ott lehetne mit kezdeni ekkora összeggel. Itthon nem.
:) nyilván, az csak mondjuk úgy biztonsági tartalék, és ezen kívül kell forgatnia egy bizonyos összeget, vagy esetleg ennek az összegnek bizonyos százalékát rosszabb esetben.
nincs a világon olyan trader aki állandóan minden évben nyerő, ezért én azt mondom hosszú távon éves 30% vagy feletti hozam az jó. Persze tudom vannak akik ennél sokkal többet érnek el rövid távon, hosszabb távon az más kérdés főleg ha már nem 10 fillért kell mozgatni.
Pf-en volt még anno egy nőszemély aki bevállalt ilyet,elmondása szerint több millát,kopasz embereknek,nem tom mi lett a történet vége,de vszeg nem az volt az év ötlete kategória első helyezettje...
:))))))
ezen a fórumon van megfelelő ember, de nem sok, mint célszemély. Hathor sztm sem látja jól Robbal értek egyet, illetve kiegészíteném, hogy más kereskedni 5-10misivel, mint 50-100 vagy 100-200.... Kezébe nem adnám egy olyan tradernek aki ennyi pénzt még nem kezelt. Totál más egy pozíció felvétel, építés, kockázat, kiszálló, likviditásban gondolkodás, minden...
Akiben van minimális felelősség tudat az nem is jelentkezik, ha nem kereskedett hasonló összeggel. Egyébként nagy mókaságokat lehet vele csinálni, de azt most hagyjuk is.
DLPH-t senki nem zavarja el, önelégült sértődékeny színpadias ember, aki játssza a dámát... több a felszín, mint a tartalom...
ahhoz, hogy vki tőzsdéből éljen kizárólag szvsz kell először is annyi megtakarítás aminek a kockázatmentes hozama minimum a megélhetési költségeit fedezi. Ez legyen mondjuk 2 millió /év. Számoljunk 5%-os nettó éves kockázatmentes hozammal akkor az 40.000.000,-Ft.
Egyébként vmi kamikaze küldetés lesz belőle könnyen.
megint, csak azt tudom ezzel a pénz forgatással kapcsolatban mondani, akinek van ennyi tőkéje, itt 9 számjegyűről van szó, annak nagy eséllyel, nem a szél hordta össze, ezért szerintem annál több sütnivalója van, mintsem, egy internetes fórumon, toborozzon, pénz kezelőt..........
Itt most nem a fórum szakmaiságát szeretnén, kétségbe vonni, hanem a történet hitelességét......
na, mennyi saját tőke és mekkora átlagos hozam kell tehát, hogy megérje? Mmint hogy semmi más hozadéka nincs, csak magunk saját tőkével trédelünk.
Legyen átlagosan jó képességű trader az illető, hozzon teljes tőkére évi átlag 40%-ot. De vegyük figyelembe, hogy ki kell termelni a kötvényekben stb-ben kapható évi 10%-ot is, ami megerőltetés nélkül megy, vagyis kell legyen min. 11-12 milliója a tőzsdén az illetőnek. Figyelembe véve, hogy nem lehet minden megtakarítást tőzsdére vinni, kell rendelkezzen min. 22-24 millió megtakarítással. Mindez épp a tanulópénzes időszak után, és akkor megérheti.
Sztem ezt kevesen tudják teljesíteni, a többség csak reméli, h. egyszer majd jó lesz.
Nekem igen.
De ha nem lennének járulékos hozadékaim, még nekem se érné meg.
MERT gondoljon csak bele mindenki: aki itt szép hozamot elér, magamból kiindulva min. napi átlag 5 órát ráfordít (minden elemzést, olvasást stb-t is bele kell számolni!). MINIMUM!!!!! De inkább többet...
Szóval ehhez vegyük a kockázati prémiumot. Azt mondom, azzal együtt vehetjük egy teljes állás bérének, amit fel kéne mutatni, hogy egyáltalán elgondolkozzunk azon, hogy megéri. Az mondjuk havi nettó 150 ezer. Mivel nyári pangás stb van, itt nincs fizetett szabadság blabla, ezzel kompenzálva termelnie kell egy tőzsdésnek havi nettó 220 ezret, hogy időráfordítása megérje. Vissza is kell keresnie a tanulópénzét, és a kezdeti években elvesztett időt, vagyis ez visszaátlagolva 15-20 éves pályafutásra min. 20%-kal meg kell növelje az igényt, de inkább 35%-kal...legyen +30%: 280 ezer nettó/hó. Oké. Az egy évben kb. 3 millió nettó. Mvel adózunk is utána tisztességesen és ktg-k is vannak bőven, 4 millió bruttó/év.