Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: "Orbán úgy jött haza, mint egy kivert kutya"

#263858 Ibiza Előzmény: #263857

csehek is egykulcsos adósok.. egykulcsos adó mellé rendszerint ott a vagyonadó is.

nem nagyon harapom ha valaki ostobának gondolja kőművest, vagy autószerelőt..

pontosan jól döntöttek akkor és ott.. nem tehetnek róla válság lett a világban..

az emberek többsége optimista abból indulki annál a helyzetnél csak jobb lesz mint ami éppen akkor van.. duplájára nőttek a rezsik és a keresők száma is feleződött a családokban..ezt nehéz kivédeni..nem kalkulálható..

Örülj hogy te nem vagy olyan helyzetben..és ha ez a te előrelátásod és a jövedelemtermelő képességed miatt van így akkor még büszke is lehetsz.. de ha örököltél vagy csak úgy kaptál a szülőktől akkor elég gáz.

#263857 Ozzy_ Előzmény: #263814

Azt elfelejtetted, hogy a benzin ára a dollárhoz igazodik és leszarja mennyi a forint árfolyam. Ha a forint esik, akkor a benzin megy fel forintban nézve. Azaz továbbra is itt lesz a legdrágább, amíg nem csökkentik valamelyik rárakódó adót függetlenül a forint árfolyamától.

Mivel a munkadíj értéke, amit ki kell fizetni kevesebb, ezért egyes késztermékek ára is lefelé mehet reálértéken, de forintosítva ezek a termékek ugyanott maradnak, ahol eddig voltak. Az minden, hogy forintban talán nem drágulnak, de olcsóbbak nem lesznek. A fizetések ott maradnak, ahol most vannak azaz az emberek kénytelenek lesznek megvenni azt, amit korábban forintban drágább volt, mert az import ára még feljebb ment. Ez egy indirekt megszorítás. A hazai terméket nem a támogatásokkal segítik, hanem azzal, hogy leverik a kisembereken, hogy ne tudják megfizetni az importot.

Fordított helyzetet többre tudnám becsülni, ha a hazai árakat nyomnák le az import szintjére (támogatásokkal) és nem fordítva. Adócsökkentéses és egyéb populista szólamok helyett, meg forint bedöntés helyett erre is fordíthatnának egy kis időt. Ha nem ígérnek adócsökkentést, hanem azt mondják, hogy helyette felfuttatják a termelést simán el tudtam volna fogadni, de hát az ugye nem olyan populista, nem vonz annyi szavazót. Pedig így nem kellett volna újabb indirekt megszorításokat alkalmazni, csak meg kellett volna tartani a régieket és mutogathattak volna a szocikra, hogy ők vezették be ezeket. De hát az nem menő, mert akkor mivel igazolják, hogy nem változtatnak rajta.... Szóval mindig oda lyukadunk ki, hogy akár mit ígérünk, akár hogy gyurmázzuk a szarból nem lehet várat építeni és ezt kellett volna kommunikálni, hogy ez van gyerekek, ha mi leszünk kormányon akkor is tartani kell az irányt, nem pedig a hülyeséget árasztani mindenhonnan.

"És aki olyan -már elnézést hülye- hogy annyi devizahitelt vett fel, hogy kicentizte a létét az vessen magára, vállalja a következményeket!"

Azért egy átlagembertől ne várjuk el, hogy értsen a pénzügyekhez. Ő felvette a hitelt, amit ajánlottak neki. Miért? Mert volt rá lehetősége. Miért nem gondolt bele a kockázatokba? Azért mert fogalma nem volt róla, hogy ez mekkora kockázattal jár. Egy ácstól, kőművestől, vagy autószerelőtől ne várjuk el, hogy pontosan meg tud becsülni olyan kockázatokat, amikre gyakran még legjobb gazdasági szakemberek se képesek.

A hibás egyértelműen az a kormány, amelyik lehetővé tette ezt a kedvezményes hitelfelvételt és azok a bankok, akik ezt orrba-szájba nyomták a népre.

A megoldási javaslatod elsőre tetszik, csak az a baj, hogy ezt nem fogják megvalósítani, ez fix.

Az egykulcsos adó szerintem is baromság.

#263853 Ibiza Előzmény: #263668

eddig csak a fidesz csökkentette az államadósságot.. 33ról vitték le az inflációt 6.7re ha jól emléxem..életpálya programok voltak.. mszp előjött az 50%os közalkalmazotti fizetésemeléssel..ami kb 33 volt nettóban..majd 8évig nem emelte azt.. az áfát emelték a gáz a villany 3x-ozta magát.. pedig megmondták a birkának szép lassan neem leeesz gáázááremeléés.. duracell ildi azt mondta nem azt mondta soha nem lesz..kb 1 hónap múlva már lett.

#263825 Ibiza Előzmény: #263818

veres idején az volt a cél ki mekkora repikeretet tud kiharcolni..ki tidja elszánolni thaiföldi vagy bali útját üzletinek..bem véletlen a thai dipi az mszp köztelnök jelöltje.

Olvasom itt a sok egyébként értelmes ember hozzászólását és rájöttem.. ki vagyok én,hogy felnyissam a szemüket magyarázzam a komi piszkosságokat.. az utolsó hitük dölne össze..kell nekik a mikulás..a húsvéti nyuszi...hinni kell valamiben..jó birkának lenni..

anno együtt nyaraltam egy nagyon értelmes sráccal aki büszke volt rendszerváltáskor elvarázsolta a kisz vagyont..

ő mondta a valóban balos bácsik ijedten nézték a szoci milliárdosokat.. nekik találták ki azért kell "ne a fasisztáké legyen" na erre lenyxugodtak nyomorultak..

#263818 Ibiza Előzmény: #263553

vagy csak azt jelenti van gazdasági minisztérium..aki kordinálja összehangolja a pénzügyeket

#263814 matgab Előzmény: #263686

még mindig nem értem, hogy a forint leértékelést miért tartjátokk hibának...

Én -bár nem teljesen alaposan végiggondolva és professzorok támogató holdudvara nélkül ugyanerre a következtetésre jutottam, hogy a fidesznek csak akkor van esélye a negatív spirálból való kiugrásra, ha drasztikusan -legalább 300-350 HUF-ig leértékelik a forintot.

Mondjuk én arra gondoltam, hogy inkább kamatvágásokkal ütik le, mert akkor oké, hogy nő az államadósság,de csökkent volna a kamatteher...

Mert az totál nem normális, hogy egy mezőgazdasági országban ne legyen cukorgyár, és cukrot importáljunk osztrák feldolgozó üzemekből és a szlovák és német tej olcsóbb legyen, mint a magyar!

Mert ami olcsóbb azt veszik az emberek!

És a szlovák szervíz fele annyiért dolgozik, ezért még budapestről is Komárnoba járnak az emberek szervízeltetni az autóikat. És Ausztiától kezdve Ukrajnáig mindenhol olcsóbb a benzin , mint itthon...

Adót nem lehet emelni, mert a vállalkozások már így sem tudják kitermelni őket.

Hagyjuk a fikázást (amellett, hogy nem Kósa tehet arról, hogy de facto szarban van az ország), azzal álljon elő valai, hogy hogyna lehetne ezt az egyre kevesebb munkavállalót arra kényszeríteni, hogy menjenek el dolgozni, magyar terméket és szolgáltatásokat fogyasszanak, és minél több adó folyjon be, hogy vissza tudjuk fizetni, vagy legalább ne nőjjön az az államadósság, amit a szocik a likviditásbőség alatt simán több, mint kétszereztek!

És aki olyan -már elnézést hülye- hogy annyi devizahitelt vett fel, hogy kicentizte a létét az vessen magára, vállalja a következményeket! Persze nem íg yönmagába, mert nem akar az ember szociális rombolást. Tehát aki devizahiteles és bajba kerül, attól vegyék el a lakás tulajdonjogát visszavásárlási joggal a bankok írják le a tartozás egy részét, amire úgyis céltartalékot képeztek már- bár így is rekordnyereségeik vannak némelyekenek- és kerüljön át a bank tulajdonába a lakás és ezentúl "csak" kamatot kelljen az illetőnek fizetnie, bérleti díjként!

Aki meg nem kerül szociálisan ilyen rossz helyzetbe, az meg viselje döntésének következményeit, mert tudta mit akar és milyen kockázatokkal kell szembenéznie, meg amúgy is tudja fizetni, akkor fizesse!

Majd leviszik az SZJA-t, akkor majd könnyebb lesz!

Mondjuk én spec az egykulcsos SZJA-val nagyon nem értek egyet, mert aki keres 1 milliárdot egy évben annak marad 840 millió megtakarítása, aki meg keres évi 1 milliót, annak meg hitelt is kell felvennie a létfenntartáshoz és ennek ellenére fizetnie kell a bevételeinek ugyanazt a 16%-át...

Arról nem is beszélve, hogy ő az 1 milliónak a 25%-át befizeti ÁFA-ban, az 1 milliárdot kereső, az meg megtakarít, vagy ne adj isten külföldön költi el erre arra (modjuk gyémántokra) a pénzét, amiből a magyar állam nem profitál!

Ergo aki 1 milliót keres, az befizet 16%-ot+ a 84% negyedét, azaz 21+16% az effektív adóterhe, míg az 1 milliárdot kereső meg 16-17%-ot fog fizetni!

#263727 Spade Előzmény: #263689

gyerekek várjuk már meg h Orbán hóóóóónap mi a lóph@sszal áll elő, vagy nem ? Vagy már tudjátok is ? Mégis mi történt ?? ami miatt bárkinek is a fejét kellene venni ???? a HUF Kósa nélkül is 280 füölé került volna, és akkor mi van ha oda került ?? nagyon helyes mert ez kedvező a gazdaságnak, a cds szépen megy vissza, hogy mit irnak a külföldi gazdasági ujságok az meg le van x@rva, a piac emlékezete manapság kb 10 nap utána megy minden hir para meg egyebek a levesbe, az egész vihar egy pohár vízben szal kis realitás érzék kéretik a nagy csitt-csatt dirr-durr bírálatokban....sztem :)

Az egyetlen ami számít és megmarad h mit mond Orbán holnap mert annak lesz foganatja és folytatása....

Re: Magyar Hírlap: banki különadó, a magánnyugdíjpénztárak államosítása és a minimálbéresek megadóztatása jöhet

#263719 Zabás Előzmény: #263651

Nem mert a TV-ben nézem élőben a parlamenti üléseket!

#263689 Sanguis Előzmény: #263684

Ozzy válaszolt helyettem. Annyit még hozzá teszek, hogy 2 év alatt "legelőt" lehet csinálni az Országból. Ezért aki egy hét alatt ilyen óriási "baklövést" - és kva finoman fogalmaztam- csinált, annak Én nem adnék két évet, max. letöltendőt, de az az elkövetetthez mérten túl enyhe ítélet lenne.:)

#263686 Ozzy_ Előzmény: #263668

Bár nem nekem írtad.

Nem ellenfelek, csak amennyire a többi parlamenti politikus is az.

A szemüveget levehetnétek és megnézhetnétek, hogy ami rossz az rossz, még ha azok csinálják, akikért jajongsz, akkor is.

Volt két k.rva nagy baklövésük, most meg győznek mosakodni. Ezt elég nehéz kimagyarázni, de azért próbálkozni lehet.

Ha szoci oldalról jött volna már Kossuth téren lennétek.

Én úgy szoktam gondolkodni, hogy ha ezt a kijelentést nem ez mondta volna, hanem az, akkor milyen reakcióm lenne. Vagy ha ezt a döntést egy másik párt egy másik kormány hozza meg, akkor mit szólnék hozzá.

Ha ezt végig tudod játszani magadban akkor tudsz szemüveg nélkül tekinteni a folyamatokra.

Amíg bármi, amit Vikék csinálnak jó, míg amit mások csinálnak rossz, addig tévúton jársz.

Akár mekkora holdudvaruk van, tévedhetnek. Akár szándékosan, akár "véletlenül", de tévedhetnek, mint ahogy tévedtek is. Nem kicsit, nagyon. Nem helyrehozhatatlan, de több ilyen tévedés, vagy nevezzük hibás stratégiának már nem fér bele.

#263684 gentlemanus Előzmény: #263675

Nem vagyok elfogult. Mivel pontosan itt, kifejtettem sokszor, hogy szimpatizálok a Jobbikkal is.

Csupán nem vagyok annyira gyarló, a saját jól felfogott érdekemben, vagy érdekünkben, hogy ne adjak az új kormánynak legalább 2 év türelmi időt.

Vagy tévedek valamiben?

Légy szives győzzél meg, ha rosszul látom.

Mert ha a Fidesz a kardjába dől, akkor ki jön? Megint a bolsevikok a liberális barátokkal? Vagy a Jobbik, amelyet nem tartok még kormánykész erőnek?

#263677 Sanguis Előzmény: #263668

És ha ennyire tellett a szellemi holdudvartól, hogy megszívattak egy csomó embert, akkor én nem dicsekednék az udvarommal.

#263675 Sanguis Előzmény: #263668

Nem az ellenfelem, mint ahogy a szocik sem voltak a barátaim. Hosszú holdfogyatkozás van, ezért nem látszik a holdudvar?)

Azt viszont nem csípem, hogy ennyire elfogult vagy.

#263668 gentlemanus Előzmény: #263654

Sanguis

Túlságosan lenézitek az ellenfeleteket.

Azt gondoljátok, hogy ezek totál hülyék.

De én ennek csak örülök, mert ez a legjobb vesztes stratégia a számotokra.

Nem kéne elfelejteni, hogy óriási gazdasági, pénzügyi, szellemi, kulturális, stb. holdudvar áll a Fidesz mögött.

#263664 Sanguis Előzmény: #263661

Mert az a Moszkvának szóló cetlire volt írva.:)

#263661 Netmaster Előzmény: #263654

Rájöttem, ez TESCO gazdaságos országimázsépítés volt, de Kósa "vizes piskóta" Lajos elkövette a hibát, hogy nem említette meg az ország természeti, történelmi szépségeit, így erről nem beszél a külföldi sajtó. :)

Re: Magyar Hírlap: banki különadó, a magánnyugdíjpénztárak államosítása és a minimálbéresek megadóztatása jöhet

#263651 Wall street Előzmény: #263604

Nem tudnád belinkelni ?