Re: "Orbán úgy jött haza, mint egy kivert kutya"
matgab Előzmény: #263686még mindig nem értem, hogy a forint leértékelést miért tartjátokk hibának...
Én -bár nem teljesen alaposan végiggondolva és professzorok támogató holdudvara nélkül ugyanerre a következtetésre jutottam, hogy a fidesznek csak akkor van esélye a negatív spirálból való kiugrásra, ha drasztikusan -legalább 300-350 HUF-ig leértékelik a forintot.
Mondjuk én arra gondoltam, hogy inkább kamatvágásokkal ütik le, mert akkor oké, hogy nő az államadósság,de csökkent volna a kamatteher...
Mert az totál nem normális, hogy egy mezőgazdasági országban ne legyen cukorgyár, és cukrot importáljunk osztrák feldolgozó üzemekből és a szlovák és német tej olcsóbb legyen, mint a magyar!
Mert ami olcsóbb azt veszik az emberek!
És a szlovák szervíz fele annyiért dolgozik, ezért még budapestről is Komárnoba járnak az emberek szervízeltetni az autóikat. És Ausztiától kezdve Ukrajnáig mindenhol olcsóbb a benzin , mint itthon...
Adót nem lehet emelni, mert a vállalkozások már így sem tudják kitermelni őket.
Hagyjuk a fikázást (amellett, hogy nem Kósa tehet arról, hogy de facto szarban van az ország), azzal álljon elő valai, hogy hogyna lehetne ezt az egyre kevesebb munkavállalót arra kényszeríteni, hogy menjenek el dolgozni, magyar terméket és szolgáltatásokat fogyasszanak, és minél több adó folyjon be, hogy vissza tudjuk fizetni, vagy legalább ne nőjjön az az államadósság, amit a szocik a likviditásbőség alatt simán több, mint kétszereztek!
És aki olyan -már elnézést hülye- hogy annyi devizahitelt vett fel, hogy kicentizte a létét az vessen magára, vállalja a következményeket! Persze nem íg yönmagába, mert nem akar az ember szociális rombolást. Tehát aki devizahiteles és bajba kerül, attól vegyék el a lakás tulajdonjogát visszavásárlási joggal a bankok írják le a tartozás egy részét, amire úgyis céltartalékot képeztek már- bár így is rekordnyereségeik vannak némelyekenek- és kerüljön át a bank tulajdonába a lakás és ezentúl "csak" kamatot kelljen az illetőnek fizetnie, bérleti díjként!
Aki meg nem kerül szociálisan ilyen rossz helyzetbe, az meg viselje döntésének következményeit, mert tudta mit akar és milyen kockázatokkal kell szembenéznie, meg amúgy is tudja fizetni, akkor fizesse!
Majd leviszik az SZJA-t, akkor majd könnyebb lesz!
Mondjuk én spec az egykulcsos SZJA-val nagyon nem értek egyet, mert aki keres 1 milliárdot egy évben annak marad 840 millió megtakarítása, aki meg keres évi 1 milliót, annak meg hitelt is kell felvennie a létfenntartáshoz és ennek ellenére fizetnie kell a bevételeinek ugyanazt a 16%-át...
Arról nem is beszélve, hogy ő az 1 milliónak a 25%-át befizeti ÁFA-ban, az 1 milliárdot kereső, az meg megtakarít, vagy ne adj isten külföldön költi el erre arra (modjuk gyémántokra) a pénzét, amiből a magyar állam nem profitál!
Ergo aki 1 milliót keres, az befizet 16%-ot+ a 84% negyedét, azaz 21+16% az effektív adóterhe, míg az 1 milliárdot kereső meg 16-17%-ot fog fizetni!