Regisztráció Elfelejtett jelszó

Befektetési alapok

Re: nincs cím

#255462 matgab Előzmény: #255401

Nekem a következő tapasztalataim vannak:

1) az Allianznál indítottam életbiztosítást, még 1999-ben. Óh, király, mondták garantált 5,5% hozam, hozzá jár adókedvezmény, minden földi jó. És milyen jó lesz majd ha 20 év múlva kapok egy nagy halom pénzt!

Nos, első 2 évben megvolt a több, mint 6,5% hozam (akkoriában az állampapír mondjuk kb. 12 volt,de hát a minimum 5,5% 20 évre vetítve (mikor akkor még úgy volt , hogy 2005-ben már eurozóna tagok leszünk nem hangzott rosszul). A díj emelkedett, mint a rosszseb.

Na most, hogy már eltűnt az adókedvezmény és 2009-re képesek voltak 1% alatti hozamot kimutatni, elkezdtem kicsit utánajárni az ügynek. Kb. 4 hónapnyi levelezgetés, email-ezés során kiderült számomra, hogy totálisan át vagyok verve.

Ebben az (is) érdekes volt, hogy amennyiben 2 hónapon belül választ kaptam volna az olyan bonyolult kérdéseimre -hogy mennyi pénzt kapok a 20. év végén ha a hátralévő időszakban 0% lesz a kamat, amire a mai napig nem tudom a választ, mindenféle PSZÁF -fal való fenyegetőzés ellenére - akkor az idénre már nem fizettem volna be az éves díjat és így legalább ezt a most befizettett kicsit több, mint 200.000-et megúszhattam volna...

Valamint megtudtam, hogy ez igazából nem is befektetés típusú biztosítás (amilyennek eladták nekem), hanem egy olyan biztosítás, ami a halálom esetén fizeti a hátralévő addig nem befizetett összegeket a kedvezményezett részére -egyfajta utódról való gondoskodás, ha meghalnék.

Persze ebben az a vicc, hogy ezt nagyon fiatalon köttették meg velemm és azóta sincs utódom...

Valamint, ami egészen elképesztő, a levelezés során megtudtam, hogy az 5. és a 10. év végén a biztosító "elfelejtett" tájékoztatni, hogy az addigi befizetések kamattal növelt biztosítási díjjal csökkentett részleteit igényelhettem volna! Most megigényeltem ezt a "csúcs" módon kamatozó 1,5 millió forintomat...

Szerintem az ügy még nincs lezárva a részemről, ha ügyvéd, vagy PSZÁFos ismeretsége van ilyen biztosítási befektetés ügyben valakinek , annak szívesen vesze a tanácsát!

Tehát én amondó vagyok, hogy életbiztosítást ne köss semmiféleképpen, mert úgyis átkúrnak és iszonyat sok díjat vonnak le érte, és amikor fizetniük kell, akkor meg 1000 és egy kifogásuk lesz a lap aljára (vagy oldalára) nyomtatott apróbetük miatt.

Befektetés 2)

Vannak az Unicreditbankban befektetési alapjaim:

Gyakorlatilag havi párezer forint letétkezelési díj ellenében nem hozzák azt a hozamot sem, amit én bukok el itt a tőzsdén (mármint ők többet buknak).

Pedig van kínai, kkeu, eur alapú, usd alapú, megújuló energiába fektető, mindenféle...Tehát nem a rossz választáson múlt...

3) Megpróbált az utóbbi években rengeteg "befektetési tanácsadó" lerohanni a brókernettől kezdve biztosítóig stb. stb...Aztán mikor láttam, hogy kevesebbet tudnak, mint én (klasszikusan így kezdi mindegyik: Hosszú távon a részvénypiac hozza a legmagasabb hozamot...Mire én: 25 évet már tekinthetek hosszú távnak? Ők: igen, igen , mindenképpen... Én: és tudja, hogy mi az a Nikkei? Nos a folytatást el tudjtok képzelni...

4) Van magánnyugdíj befizetésem, amiről tökre az az érzésem, hogy csak addig áll ott az a pár szám a sok nulla előtt, amíg ki nem akarom venni...A nyugdíj a legnagyobb business főleg egy olyan országban, ahol az átlagférfi szinte meg sem éli azt... Szóval ez inkább egyfajta adó inkább...

5) Persze lehet erre mondani azt, hogy mi biztos?

Életem első saját nevemen lévő ingatlanát felgyújtották-porig égett (biztosítást előtte anyám kb. 3 hónappal mondta le.

Aztán újra építettük, biztosítás fizetve, lemondva, majd kiderült, hogy az a környék egy helybeli kedvenc tűzgyújtóhelye. Azóta már a környék mind a 7 házát felgyújották....

Mondjuk ez már inkább a matgab befektetései topikba illő ismertető...

Egyszóval azt mondanám, hogy aki annyi időt fektet bele a pénze fialtatásába, hogy itt képes órákon át frumozni, az nagy eséllyel nem fog rosszabbul teljesíteni, mint egy rideg és személytelen ALAP, főleg jobban fog keresni, mint egy Biztosító, akik viszont ezért az átlag teljesítményükért kőkeményen számlázgatnak...

Re: nincs cím

#255401 hosszhuszár Előzmény: #255397

igaz, hogy nem engem kérdeztél, de írni, írni, és írni...

A hsz-ek számától függ a "rendfokozat+....

Re: hl

#255399 Waszeitung Előzmény: #255377

És az mi alapján derült volna ki hogy hol van az alj?

10% után sem késő beszállni,kérdés mekkora emelkedés számít az ember,amúgy elárulhatnád melyik az az alap amelyik így "előre jelzett"... :D

Kissat hozzászólások száma alapján változik a rang,sztem száznál lesz egy ugrásod!

#255377 Amatoregy Előzmény: #255347

Erre írnék valamit. Név nélkül.

Egy rv alap, röpke 1 hónappal korábban kezdett emelkedni, mint a 2009-es tőzsdei mélypont.

Pedig az volt a terv, hogy alj körül beszálni és hagyni benne. De addigra volt benne 10 % különbség

#255354 Waszeitung Előzmény: #255345

Havi keveset áldoznék arra is hogy legyen ilyenem is,ami szinte magától működne :D

Csak egy jó alapkezelő kellene aki shortolna mert neki is érdeke hogy jól teljesítsen,és biztosítás is legyen mert ez a tőzsde kész életveszély...

Most ahogy nézelődöm Groupama Gammanál van ilyen deviza+short+long kombo befektetés,alapkezelő JP Morgan :D Ott aztán lehet kavalkád..

#255352 banyaiz Előzmény: #255344

nálunk családban eur alapúak vannak, tőke, plusz hozamgarancia 20% , és ez mellett szabadon ugrálhatsz egy csomó alapban amiben van állampapír is, de shortolni nem lehet, lejáratkor megkapod a 20% hozammal növelt összeget, vagy ha a befektetésed többet ér akkor azt. Havi 50 Eur a minimum ha jól emlékszem.

Mondjuk mikor kötöttük még volt adókedvezmény, azt remélem visszahozzák mert az volt az igazi hozam. Ahogy nézegetem most a hozamot kb elviszi az életbiztosítási díj pedig elég jó emelkedésen vagyunk túl.

#255349 karakter Előzmény: #255347

Engem leginkább az zavar, hogy a day trade és a swing között varialo emberként a napi felbontás alapján kellene dönteni és a ráadásul T+2 napos végrehajtással....

Hm...

#255347 karakter Előzmény: #255344

Igen.

Sok embernek az nem esik el, hogy ezek a bef. alapok csak az emelkedésből profitálnak.

Amikor esik - nem lépsz ki a parkolóba, akkor elmegy a profitod. Magyarán itt is kell "realizálni".

Aztán a short irányból már csak egy másik konstrukció , a hedge fund-ok tudnak profitálni.....

Re: Befektetési alapok

#255346 karakter Előzmény: #47146

Pont ez jutott eszembe,...hogy lehet ez is érdekelhet valakit. A Trendlines-en is volt,...csak sajnos most már nem frissítik.

#255345 karakter Előzmény: #255337

Ott a Nyilasi alap.

Szerintem abba érdemes tenni....(Ott van short is)

Aki pedig aktívan tőzsdézik,...mint ez a társaság,...Ti akkor jártok a legjobban ha TBSZ számlán tőzsdéztek és ha aggódtok, akkor köttök életbiztosítást!

Ez olyan mint a 4 évszakos gumi. Életbiztosítás és befektetés -- most melyik --- igazából befektetés és mondvancsinált biztosítás -- a befektetésnél lenyúlnak mint a szél!!!!

Sokat tudnék mesélni....

Brókernetes ügyfél vagyok,....:-( , de nem sokáig!

#255344 Waszeitung Előzmény: #255338

Biztosítást nem akarok magában kötni mert az kb kidobott pénz,ezért gondoltam a szokásos bizt+bef. kategóriára,de amit mostanság találni az mind a hagyományos,ha emelkedik a részvény akkor van profit kategória,de ilyenbe most nem mennék bele,szval ha olyat keresek amiben van short lehetőség is,tudom hogy mindkettőben nem lesz profit,de ha a bef. kitermeli a bizt.díjat és némi többletet akkor már elégedett lennék...

Az igazi kasza elég lesz a BÉT-en :D

#255338 Amatoregy Előzmény: #255337

A kettő együtt nem megy. Vagy egyik vagy másik.

Mármint, hogy vagy az egyik része jó, vagy a másik része..

hl

#255337 Waszeitung

No hátha vannak tapasztalatok szval életbiztosítás+befektetés olyan verzióban ahol a bef.alapban nem csak emelkedésből lehet profitálni hanem az alapkezelő shortolhat is tud vki ilyenről a magyar piacon?

Re: Befektetési alapok

#47152 Waszeitung Előzmény: #47146

Ilyen vérzivataros időben nehéz jót ajánlani,sztem macirally kezdetéig erős minusz volt mindenhol,ez az emelkedés viszont jól fog jönni a közeljövőben bármely alapnál ha múltbéli hozamokat akar bemutatni,de akkor már a következő lefelé körben leszünk...

Érdekességképpen: http://www.bwm.hu/index.php?page=210#NEÉ

← Újabb hozzászólások 341 - 356 / 356