Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

Re: nincs cím

#251234 Robag Előzmény: #251167

Mégegy apró kérdés:

Ha egy pozim átnyúlik egyik évből a másikba, akkor ugyebár a lezárás évében kell a rajta realizált nyereséget/veszteséget elszámolni. Ugyanekkor számolom el a nyitási jutalékot is költségként, vagy azt már a pozi nyitás évében kellett volna?

#251167 Robag Előzmény: #250607

Bocsánat, van itt valami, ami ennek ellentmond:

Az árfolyamnyereségből levonható költségek

* brókerdíjak, tranzakciós költségek

* adatszolgáltatási díj

* tanácsadói díj

* számlavezetési díj

* egyéb, a pozíciót megszerzését, tartását, átruházását, lezárását érintő közvetlen költések

http://www.stocklandyard.hu/blog/show/136

http://www.tozsdeiskola.hu/tozsdek/tozsde-tozsdek-adozasa/kulsolink/8.html#n4

Most akkor levonható, vagy nem?

#250606 Harlem Előzmény: #250176

Havi számlavezetési díjakkal illetve real time-mal csökkenthető-e az eredmény?

#249897 Harlem Előzmény: #249866

A kimutatást azért ellenőrizd le, mert nekem sem tavaly, sem idén nem volt pontos.

Van benne olyan 0 Ft bekeres tétel is, amire simán 100% nyereséget beszámoltak.

Én is kérdeznék. Erste …

#249866 Alex74

Én is kérdeznék.

Erste szépen elküldte a kimutatást. Ahogy nézem, a netto eredményből kell még a 20%-os adót befizetnem. Az Erste által adott netto az a brokidíjakkal csökkentett eredmény, de mivel ők nem vonják rv-nél a 20%-t, így azt nekem kell kiszámolnom és megjelentetnem. Ellenben a bef. jegyek hozamáából levonják, így azzal nem is kell mit tennem.

Jól gondolom?

Nem tudom kbc mit küldöt…

#249865 apafi

Nem tudom kbc mit küldött másoknak az szja elszámoláshoz, de nekem egy használhatalan listát. Otp még a fizetendó adót is fel tudta tűnteteni az adott igazolásukon.

Az lenne a kérdésem, hogy a tavalyról áthozott rv-k értékét hogyan kell az szja bevallásban feltűnttn? Gondolom sehogy, mivel az nem lezárt ügylet, vsz., de a kbc-s papír bizonytalanná tett ez ügyben /ezt küldték el az apeh-nek is/. Ráadásul ha a nyereség/veszteség kimutatásukat veszem alapul, az általuk küldött kimutatásból nem lehet ua-t az értéket kihozni.

Bocsánat a hót hülye kér…

#213133 Csusza

Bocsánat a hót hülye kérdésért, de idén mikor van a bevallási határidő, tudja valaki?

#204377 Rowan Előzmény: #204375

nem tudom, hogy mikor változott

végül is mondhatod 2évnek is, mert az idei eredményeddel szemben az előző 2 év veszteségét számolhatod el

#204376 picirigo Előzmény: #204373

Húúú...NAGGGYON köszönöm a válaszod!!! Ez így frankó...habár a 2008-at nekem sem lesz egyszerű ledolgozni!!!! :((

#204375 _pda_ Előzmény: #204373

ez változott valamikor, ugye?

mert először csak 2 év volt :S

mondjuk ahogy látom nekem a 3 év is kevés lesz

#204373 Rowan Előzmény: #204372

3 évet vehetsz figyelembe, a 2009-es eredményeddel szemben elszámolhatod a 2007és 2008 évi veszteségeket.

Sziasztok! Segítsetek lé…

#204372 picirigo

Sziasztok! Segítsetek légyszíves, még nem volt időm átolvasni az adó szabályokat!

A tőzsdei veszteséget mennyi ideig lehet szembe állítani a nyereséggel??? Két évig???

Vagyis, ha 2008-ban volt 100ft veszteségem, 2009-ben 50ft nyereségem ugye ebben az esetben nem adózok idén. De ha 2010-ben is nyereségem lesz ezt a 2008-as veszteséggel szembe lehet még állítani????

A választ előre is nagyon köszönöm!!!