Az rfv-t én sem értettem, de már beküldtem. Lehet küldhetek be újat?
Az rfv-t én sem értettem, de már beküldtem. Lehet küldhetek be újat?
Mégegy apró kérdés:
Ha egy pozim átnyúlik egyik évből a másikba, akkor ugyebár a lezárás évében kell a rajta realizált nyereséget/veszteséget elszámolni. Ugyanekkor számolom el a nyitási jutalékot is költségként, vagy azt már a pozi nyitás évében kellett volna?
Bocsánat, van itt valami, ami ennek ellentmond:
Az árfolyamnyereségből levonható költségek
* brókerdíjak, tranzakciós költségek
* adatszolgáltatási díj
* tanácsadói díj
* számlavezetési díj
* egyéb, a pozíciót megszerzését, tartását, átruházását, lezárását érintő közvetlen költések
http://www.stocklandyard.hu/blog/show/136
http://www.tozsdeiskola.hu/tozsdek/tozsde-tozsdek-adozasa/kulsolink/8.html#n4
Most akkor levonható, vagy nem?
Havi számlavezetési díjakkal illetve real time-mal csökkenthető-e az eredmény?
Ja, nekem is ezt tették a jegyzett RFV-vel. Sajnos át kell bogarászni.
A kimutatást azért ellenőrizd le, mert nekem sem tavaly, sem idén nem volt pontos.
Van benne olyan 0 Ft bekeres tétel is, amire simán 100% nyereséget beszámoltak.
Én is kérdeznék.
Erste szépen elküldte a kimutatást. Ahogy nézem, a netto eredményből kell még a 20%-os adót befizetnem. Az Erste által adott netto az a brokidíjakkal csökkentett eredmény, de mivel ők nem vonják rv-nél a 20%-t, így azt nekem kell kiszámolnom és megjelentetnem. Ellenben a bef. jegyek hozamáából levonják, így azzal nem is kell mit tennem.
Jól gondolom?
Nem tudom kbc mit küldött másoknak az szja elszámoláshoz, de nekem egy használhatalan listát. Otp még a fizetendó adót is fel tudta tűnteteni az adott igazolásukon.
Az lenne a kérdésem, hogy a tavalyról áthozott rv-k értékét hogyan kell az szja bevallásban feltűnttn? Gondolom sehogy, mivel az nem lezárt ügylet, vsz., de a kbc-s papír bizonytalanná tett ez ügyben /ezt küldték el az apeh-nek is/. Ráadásul ha a nyereség/veszteség kimutatásukat veszem alapul, az általuk küldött kimutatásból nem lehet ua-t az értéket kihozni.
Nem vállalkozó vagy?
Bocsánat a hót hülye kérdésért, de idén mikor van a bevallási határidő, tudja valaki?
nem tudom, hogy mikor változott
végül is mondhatod 2évnek is, mert az idei eredményeddel szemben az előző 2 év veszteségét számolhatod el
Húúú...NAGGGYON köszönöm a válaszod!!! Ez így frankó...habár a 2008-at nekem sem lesz egyszerű ledolgozni!!!! :((
ez változott valamikor, ugye?
mert először csak 2 év volt :S
mondjuk ahogy látom nekem a 3 év is kevés lesz
3 évet vehetsz figyelembe, a 2009-es eredményeddel szemben elszámolhatod a 2007és 2008 évi veszteségeket.
Sziasztok! Segítsetek légyszíves, még nem volt időm átolvasni az adó szabályokat!
A tőzsdei veszteséget mennyi ideig lehet szembe állítani a nyereséggel??? Két évig???
Vagyis, ha 2008-ban volt 100ft veszteségem, 2009-ben 50ft nyereségem ugye ebben az esetben nem adózok idén. De ha 2010-ben is nyereségem lesz ezt a 2008-as veszteséggel szembe lehet még állítani????
A választ előre is nagyon köszönöm!!!