ha dt vetted akkor nap végén ha megtartod normál vétel lesz
tdt-t nap végén zárod vagy zárják..
ha dt vetted akkor nap végén ha megtartod normál vétel lesz
tdt-t nap végén zárod vagy zárják..
Nem vittem még át így,szal a lényeg DT nél marad ha nem nyúlok hozzá (Equitas)
Köszönöm
oti dt.
Ha más a jutalék, akkor napvégén a normál jutalékra teszik és marad a rv-d.
Ha tdt akkor nap végén zárni kell (vagy 16:25-kor zárják) vagy bróker aki határidősre átköti neked...
Egyéni rv-nél ha DT illetve TDT re vettem akkor azt hogy tudom átvinni napon túlra?
Konkrétan Oti DT long....
Ishar! Hogy ne offoljunk máshol, itt a válasz a Dow Jones historikus adatokkal kapcsolatban:
Lehet, hogy van jobb is, én hirtelen ezeket tudom:
http://finance.yahoo.com/q/hp?s=%5EDJI
http://www.google.com/finance/historical?q=INDEXDJX:.DJI&histperiod=daily
na jól van:) egyébként már én is elterveztem,hogy mindent írok külön papírra csak még nem sikerült egy zérós T+3-at csinálnom:) szerintem akik meg a telefont felveszik sokszor nem is tudják mit kérdez az ügyfél.... (Erste-nél résen kell lenni) jóéjszakát,sok nyerőt!
Yooda, köszönöm az érdeklődést!
Meglett reggelre, ahogy gondoltam, az összeget a tőkeáttét fedezetére különítették el, csak három dolog érthetetlen számomra:
1, Az Egyenlegközlőben miért nem szerepel ez az összeg ilyenkor a tételek között, hiszen ez is az enyém, attól független, hogy a bank zárolja a tőkeáttét miatt. Ha zárolja is, és eladom illene azonnal visszatenni, vagy utalni rá, hogy meg van az is.
2. A telefonos nő miért van ott ha nem érti a rendszer működését? Miért mondta, T+3 nap múlva azt az összeget vehetem ki, amit keveselltem?
3. Megígérte, hogy másnap reggel felhív a dolog tisztázása miatt. Nem tette, pedig a telefonszámot is pontosította.
Összegezve:
A Netbróker egy tetű cég, senkinek nem ajánlom őket.
stop ár, amin a könyvbe kerül, azaz azt kellett volna 2280-ra rakni. Limit árat meg 2240-re.
Így ha 2280 alá esik az árfolyam, de még 2240 felett van akkor eladja azonnal.
pl. van otp-d. 2100-ért vetted.
Nem vagy gép előtt és esést vársz, akkor az ára következő:
aktiválási ár: 2050.
eladási ár: 2030.
ekkor ha elkezd esni az ajánlatod 2050-én bekerül a könyvbe 2030-as áron. Mivel esés van a te papírod valahol 2030 és 2050 között megy el. ha lassan esik, akkor közelebb a 2050-hez.
Emelkedésben két dolog lehet:
- beadsz egy fiksz eladási árat és vagy eléri vagy nem.
- stop limit megbízást adsz be.e
De ebben az esetben alulról folyamatosan követed a piacot.
pl.
piaci ár aktiválási ár eladási ár
2100 2070 2050
2150 2090 2070
2200 2150 2100
2250 2180 2150
a mértékeken lehet vitatkozni. a lényege, hogy egy visszaesés esetén teljesül a megbízásod. ha közel van a stop limit akkor hamar kiráz.
ha távol akkor meg sok haszontól esel el..
remélem így érthető
eladásnál stop limit megbízásnak akkor van értelme, ha van értékpapírod és esésre számítasz. Emelkedésben csak eladási árat kell megadni.
üdv!
Igen elfogadta de akkor hogy adjam meg csak stop limitet adjak meg mert ha emlékem nem csal úgy nem fogadja el.
ilyen megbízást Erste egyáltalán elfogad? mert Peti tutira nem... ha el is fogad,akkor azért nem adta el a papírjaidat,mert aznap a részvény sose volt 2280.amit te irsz az az,hogy 2240en bekerül az eladásod 2280as árral a könyvbe.ezt a megbízást az Erste elfogadta?
sziasztok!Gudakes érdeklődöm,hogy a múltkori Erste-s elszámolási problémád megoldódott?
találd ki az aktiválási árat és utána meg írd be, hogy hol zárja az ajánlatot. Ennyi. Napon túlra is megtudod adni.
Szia.
na, válaszoljon mán valaki a druszámnak :)))
Üdvözlöm az urakat!Sikerült regisztrálnom és ennek örömére kérdeznék is.(természetesen kezdő vagyok)
Némi bukóval a hátam mögött meg szeretném kérdezni a stopot hogyan kell megadni?
Az ersténél van a számlám ,a mai napon történt:szeretem volna eladni de úgy gondoltam hogy berakok egy stopot.Tehát úgy nézett ki a megbízás hogy ajánlat típusa:Limitáras ,limitár:2280 ,Stop limit:igen ,stop limit aktiválási ár: 2240 ,a megbízás érvényessége :nap
Tvk részvény volt aminek a zárója 2250 lett de napközbe volt 2240 is.Miért nem teljesült a megbízás (sajnos jártam már így otp-vel is).
A válaszokat előre is köszönöm